Holstebro

Efter hesteherpes: Sportsrideklub får ophævet karantæne

Holstebro Sportsrideklub var i mere end en måned ramt af den frygtede hesteherpes. Nu er karantænen blevet ophæevet, og Sportsrideklubben kan genoptage aktiviteterne, forklarer Marie Witt Poulsen, som er daglig leder. Arkivfoto: Morten Stricker
Sportsrideklubben på Lægaardvej har fået ophævet den karantæne, som klubben har haft siden den efter påske blev ramt af den frygtede hesteherpes. De kan nu genoptage elevtræning og deltage i stævner igen.

HOLSTEBRO: Der er ikke længere nogen fare på færre i Holstebro Sportsrideklub.

Klubben har for en uge siden fået ophævet den karantæne, som klubben har været underlagt, siden Holstebro Sportsrideklub kort efter påske blev ramt af Hesteherpes.

- Det betyder, at vi kan komme i gang igen. Elevtræningen begynder først til august, men der er nu mulighed for, at vi kan deltage i stævner igen, og folk kan komme forbi os med deres heste. Det er helt fantastisk, siger Marie Witt Poulsen, som er daglig leder af Sportsrideklubben

Hesteherpes er en sygdom, som rammer hestene neurologisk og giver dem rystelser i bagpartiet. Hvis hesten lægger sig ned, så er man nødt til at aflive den, da hesten ikke kan komme af med sin afføring.

- Der er virkelig mange, som har støttet os, og det er fantastisk, at de vil det. Det er ikke noget, som vi har stået bag, så det er virkelig skønt, at de vil hjælpe os på den måde, når vi har haft travlt med at passe på hestene og den slags, siger Marie Witt Poulsen.

Økonomisk hjælp

Staldene på Sportsrideklubben er blevet vasket ned efter, at de sidste heste var fri af feber og ikke længere havde symptomer på, at de var smittet af virussen.

- Vi har valgt, at vi vil vaske staldene ned, og at de skal kalkes igen. Det er egentligt ikke et krav, men vi vil gerne vise, at vi nu begynder på en ny start, og derfor har det været vigtigt for os, siger den daglige leder.

Marie Witt Poulsen har ikke noget overblik over, hvor meget det har kostet Holstebro Sportsrideklub, at de blev ramt af hesteherpes. I alt måtte seks heste aflives, da de fik sygdommen - af de seks var en enkelt en elevhest, hvor Sportsrideklubben skal anskaffe sig en ny.

- Vi skal have en ny elevhest, og vi har også nogle dyrlægeregninger, som skal betales. Det er helt sikkert, at den hjælp, vi har fået, kan hjælpe med de regninger, siger Marie Witt Poulsen.

Den daglige leder kan ikke fortælle, hvor meget tid personalet på sportsrideklubben har brugt på sygdommen.

- Der har konstant været nogen, som har holdt øje med hestene, og dyrlægerne har stået på standby hele døgnet, siger hun.

0/0

Tophistorier

Annonce
Kultur For abonnenter

Det eneste ønske, der ikke blev opfyldt, var et bevægeligt drageskelet

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Hussalget i stejl kurve opad

Erhverv For abonnenter

63-årig kaster sig ud i livet som selvstændig: - Det er slet ikke nu, jeg skal stå stille

Tophistorier

Lemvig

Livreddere har pakket sammen for i år

112

Politiet kom forbi: Tre sigtet for at have euforiserende stoffer

Lemvig

Lemvig bys mest søgte parkeringsområde: Nu starter arbejdet på Engen

Lemvig

Lemvig Sundhedshus: Bliver det til andet end flotte visioner

Annonce