Annonce
Holstebro

Efter konkurser: Medlemmerne låner penge hos fagforbund

3F og HK er to af de fagforbund, der hjælper medlemmerne med at få penge ind på kreditkortet, hvis det tager for lang tid med få hele lønnen hjem efter en konkurs eller betalingsstandsning.  Arkivfoto: Liselotte Sabroe Ritzau/scanpix
Det kan tage op mod et halvt år at få fat i de sidste lønkroner efter en konkurs. I ventetiden låner medlemmerne hos fagforbundene.
Annonce

Holstebro: Med en virksomheds konkurs eller betalingsstandsning følger ofte et større efterspil for ejeren og medarbejderne, hvor penge ofte er det overskyggende spørgsmål.

Men der kan gå lang tid inden, at de berørte medarbejdere får de sidste lønkroner ind på kontoen.

Det mærker de i høj grad hos fagforeningen 3F i Holstebro, der har medlemmer fra Holstebro, Struer og Lemvig.

- Det er et område, som vi bruger rigtig mange ressourcer på, når vi skal have alle lønkronerne hjem til vores medlemmer, siger Flemming Sørensen.


Det er der næsten ingen, der kan vente på, da der jo stadig skal betales udgifter til hus og mange andre ting. Derfor tilbyder vi altid, at medlemmerne kan få et midlertidig lån i afdelingen, som så bliver modregnet, når sagen er færdig. Det hjælper mange af vores medlemmer

Flemming Sørensen


Selv om der har været lav ledighed og relativt få konkurser de seneste år, er der ofte en stor stak med sager, der skal afsluttes.

- Vi har løbende 80-100 sager, sådan har det været de seneste par år. Det er i sidste ende et spørgsmål om at få dokumentationen på plads over for Lønmodtagernes Garantifond. Det kan tage op mod et halvt år, inden pengene er i hus, siger Flemming Sørensen.

Annonce

Låner penge

Det kan trække sagerne i langdrag, at der er en del digitale korrespondancer frem og tilbage, indtil alle løntimer og tillæg er fuldt ud dokumenteret.

Det er langt fra alle medlemmer, der har råd til at vente på, at alle penge bliver udbetalt.

- Det er der næsten ingen, der kan vente på, da der jo stadig skal betales udgifter til hus med mere. Derfor tilbyder vi altid, at medlemmerne kan få et midlertidig lån i afdelingen, som så bliver modregnet, når sagen er færdig. Det hjælper mange af vores medlemmer, siger Flemming Sørensen.

At medlemmerne har brug for en økonomisk håndsrækning kender de også til hos fagforeningen HK. Her kan det også være en langstrakt proces at få al dokumentation på plads, hvis en butiks- eller kontoransat har krav på flere penge efter en konkurs.

- Vi tilbyder også medlemmerne hjælp i den proces. Det kan være nødvendigt at hjælpe, så medlemmerne kan få deres regninger betalt, siger Marianne Køpke, der er formand for HK MidtVest.

Medlemmerne betaler pengene tilbage til fagforbundet, når sagen med Lønmodtagernes Garantifond er afsluttet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Kommunen skærper restriktionerne

Lemvig

Knuste ruden med en ugle

Danmark

Kvalitet i stedet for tom reklame

Coronavirus

Live: Styrelse slår fast - skoler bør aflyse alle lejrskoler og klassefester

Struer

Festival vil stadig gasse virus væk

Annonce