x
Annonce
Danmark

Efter kritik: Kristian Jensen dropper mulig fremtid i Danmarks Idrætsforbund

Kristian Jensen (V) har valgt ikke at stille op til Danmarks Idræts Forbund. Foto: Birgitte Carol Heiberg
Den tidligere minister og V-næstformand Kristian Jensen ser ikke længere sig selv i kandidatfeltet til det kommende valg om formandskabet i Danmarks Idrætsforbund. Det har han meddelt dem, der opfordrede ham.

Kandidatur: Kristian Jensen er ikke længere i spil som kandidat til formandsposten i Danmarks Idrætsforbund.

Det fortæller den tidligere minister og Venstre-næstformand selv til avisen Danmark.

- Jeg fik en opfordring til at stille op til DIFs bestyrelse og derefter til formandsposten. Men tanken om både at sidde i Folketinget og i DIFs bestyrelse har mødt kritik for at sende et uheldigt signal. Det accepterer jeg fuldt ud, så den mulighed har jeg nu slået helt ud af hovedet, siger Kristian Jensen.

Hans mulige kandidatur, der kom frem i Politiken for godt en måned siden, er foranlediget af, at DIFs nuværende formand, Niels Nygaard, har besluttet at gå af i forbindelse med DIFs årsmøde i næste år.

Ifølge Kristian Jensen var det ikke ham selv, der fik ideen om at blive DIF-formand, det var noget, han blev opfordret til på organisationsplan.

Han ønsker ikke at fortælle, hvilke organisationer eller personer, der står bag opfordringen.

- Jeg har nu meddelt de pågældende, at jeg ikke kandiderer. Hvis jeg kunne gøre gavn i DIF, kunne jeg godt se det som en fremtidig mulighed, men med 22 års erfaring med politiske kampe, er det ikke noget, jeg kan se mig selv i, hvis det skal indledes med en kritik for at sende et forkert signal, siger Kristian Jensen.

Kristian Jensen har været medlem af folketinget siden 1998 og har knap ti års ministererfaring - som skatteminister, udenrigsminister og finansminister. Desuden har han været næstformand i Venstre fra 2009 til 2019.

Der er endnu ikke andre offentliggjorte bud på en afløser for Niels Nygaard som DIF-formand.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Kendte navne til klimamøde for børn

Erhverv

Akvarium bløder under lukning

Debat

Debat: Coronakrisen skal ikke gøre os naive

Vi kender melodien: Når det går godt ender pengene i lommerne på private, når det går skidt ender regningen hos samfundet. Smart, og måske netop lidt for smart, for der er stor forskel på brancher og virksomheder. Mens vi bekymrer os om sårbare virksomheder og risikoen for mistede arbejdspladser, vil Danske Bank sende 7,3 milliarder kroner ned i baglommen på aktionærerne. Nu har de vist lagt en smartere spinstrategi. Beslutningen er udskudt, men vi er hverken idioter eller naive. De mange penge i Danske Bank, Nordea og andre virksomheder med tårnhøje profitter finder snildt vej til aktionærerne på et andet tidspunkt. Hvad med lidt ægte samfundssind, hvor erhvervslivet i stedet hjælper hinanden? Sæt aktieudbytter, gyldne håndtryk og monsterlønninger til direktionsgangen på coronapause. Hvad med de 342,5 milliarder, efter skat, som danske virksomheder havde i overskud, alene i 2017. Fra 2014 til 2018 steg virksomhedernes egenkapital med 38 procent, fra 2.100 milliarder til 2.900 milliarder. Vis samfundssind, og opret en fond, som skal hjælpe virksomheder i nød. Hvis det er for svært, så giv pengene til staten. Dansk Industri, Dansk Erhverv og de borgerlige med Venstre-liberalisterne i spidsen ønsker nu et stærkt engagement fra samfundet i virksomhederne. Milliarder af skattekroner spændes ud som sikkerhedsnet for virksomheder i alle størrelser. Det er godt og helt nødvendigt. Hvis mennesker er ved at drukne, skal man kaste redningskranse ud og ikke stå handlingslammet tilbage med tanker om prisen på redningsaktionen. Men på et tidspunkt skal regningen betales. Vi er i samme båd, bliver der sagt, men de stærkeste økonomiske overarme, skal ro mest. Arbejdsgiverne og de borgerlige plejer at råbe op om, at det ”dyre” velfærdssamfund er et blybælte om livet på virksomhederne. Coronakrisen afslører at, de nu samstemmende forlanger flere og flere korkbælter udleveret for at holde sig flydende. Vi skal betale vores skat med glæde, og virksomhederne skal begejstret bidrage med selskabsskat. Aftale?

Lemvig

Politiet jagtede bil i Klosterheden

Lemvig

Kommunen går fortsat fri af corona

Annonce