Erhverv

Efter mere end 300 afslag: Lindas vej ud af ledigheden

Linda Vester fik modet tilbage via et praktikophold i BusinessPark Struer, hvor hun nu er i færd med at blive selvstændig i stedet for ledig. Foto: Morten Bang Larsen

Efter flere end 300 afslag var Linda Vesters humør på et lavpunkt. Men et praktikforløb og lidt skubben bagpå har nu givet hende modet tilbage og vist en anden mulig vej tilbage på arbejdsmarkedet.

Struer: Da Linda Vester i november sidste år begyndte i praktik i BusinessPark Struer, havde hun gået ledig siden januar. Uden held havde hun søgt over 300 jobs og var mildt sagt ikke særlig glad for situationen.

- Alle de afslag - og mange af stederne hørte man slet ikke fra - gjorde egentlig lidt, at man mistede selvtilliden. Jeg havde søgt 300 steder, og hvis de ikke ville have mig, var jeg så god nok?, forklarer Linda Vester.

- Det hele kom til at handle om at skrive ansøgninger, holde øje med Jobnet og være rundt at kigge alle mulige andre steder efter opslag, og så glemmer man lidt sin faglighed, tilføjer den 38-årige kvinde fra Struer, der er født og vokset op i Lemvig.

Linda Vester, som ved indgangen til 2018 netop var blevet færdig med sin professionsbachelor i innovation og entrepreneurship, blev derfor enig med jobcenteret om, at der skulle ske noget andet.

- Min uddannelse går på, at man kan udvikle en eksisterende virksomhed eller starte sin egen, så det passede perfekt at komme ind her i businessparken, fortæller hun.

Der er mange flere muligheder, end man egentlig regner med.

Linda Vester, 38 år, Struer

Fik modet tilbage

De mange iværksættere, som er i BusinessPark Struer, kan som oftest godt bruge lidt hjælp til markedsføring, som er den gren af virksomhedsudviklingen, Linda Vester virkelig satser på.

- Det prøvede vi i otte uger, og jeg blev bare mere og mere hooked på det, og folk i huset syntes, jeg var dygtig til det, og så kunne jeg jo - i stedet for at blive ved med at gå på dagpenge - lige så godt starte med nogle freelanceopgaver, og det har så grebet lidt om sig, siger hun.

Beslutningen er truffet. Nu går Linda Vester efter at blive selvstændig på fuld tid, hvilket i de første uger kan kombineres med det, der hedder supplerende dagpenge.

- Jeg er begyndt at tage opgaver ind og gør det lidt som en føler på, om der er et marked for det. Kan jeg skaffe kunder nok til at kunne leve af det. Jeg har fået modet til at prøve det af og en masse viden om mulighederne også, fortæller hun og tilføjer:

- Der er mange flere muligheder, end man egentlig regner med.

Så gik det stærkt

Uden praktikopholdet er Linda Vester næsten sikker på, at hun stadig havde stået i ledighedskøen.

Nu har hun i stedet de første kunder i butikken, og det er nogle, der skal have sat hjemmesider op og lavet indhold til dem.

- Det primære, jeg gerne vil ende ud i, er for eksempel LinkedIn-workshops og sparring i forhold til, hvordan du bruger LinkedIn til at nå ud til dine kunder, forklarer Linda Vester.

- Det er branding online - uden at det er noget, der skal postes en masse annoncekroner i, tilføjer den 38-årige kvinde, der også har en uddannelse som serviceøkonom med speciale i sociale medier og turisme.

- Jeg har ADHD og fik først diagnosen, da jeg var fyldt 30 år, så det har tidligere været noget omtumlet med spring fra den ene uddannelse til den anden og så arbejde her og der, siger hun:

- Men da jeg fik diagnosen, gik det stærkt, og jeg har nu taget to uddannelser på tre og et halvt år, og nu er målet da at komme til at leve af det her.

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig For abonnenter

Ulv eller sjakal? Noget er på færde på Tangen

Lemvig

Ungdommen går sammen på Tangen

Lemvig For abonnenter

Tre huller i bybilledet fyldes ud

Lemvig

FCM-spillere skal træne i Harboøre

Livsstil For abonnenter

Lisbeth Østergaard: Du skal kunne finde lykken i leverpostejslivet

Erhverv For abonnenter

Analyse: Den smarte vej til elbiler - uden strømafbrydelser

En ny regering er ved tage form, og det er det helt rigtige tidspunkt, hvis man skal påvirke indholdet af et nyt regeringsgrundlag. Men elselskaberne er på en hård opgave, for milliardinvesteringer i kabler nede i jorden lyder ikke ret spændende. Alle vil gerne høre om havvindmøller og lækre elbiler, der kan indfri vores grønne ambitioner, men forbindelsen midt imellem - elnettet - hører man sjældent om. De kedelige kabler er bare svære at komme uden om, og straffen for at gøre det falder som en hammer. I Tyskland er der bred politisk opbakning til den grønne omstilling, ”Energiewende”, der skal udfase atomkraft og kulkraftværker. Men landet har forsømt at opgradere sit elsystem, og derfor er det svært at få grøn energi fra vindmøllerne i nord sendt ned til den tunge bayerske industri i syd. Problemet er, at når man har erkendt efterslæbet, er det for sent. Det tager hurtigt 10 år at planlægge og grave sig igennem tusindvis af kilometer jord for at fremtidssikre kablerne. Dansk Energi foreslår det, man kalder ”den smarte vej”. Det er ikke den dyreste løsning, men koster dog 32 milliarder kroner frem mod 2030. Det smarte består i, at man ikke behøver at levere elkapacitet efter, at vi alle sammen skal oplade elbiler og samtidig stege frikadeller på komfuret, tørre tøj i tumbleren og have fuldt blus på varmepumpen. Hvis vi forbrugere kan leve med, at elbilen først bliver ladet op om natten, når der er ledig kapacitet, bliver det langt nemmere og billigere at indfri klimadrømmene. Det kræver noget intelligens i systemerne, som ikke helt er opfundet nu. Men det kræver først og fremmest, at forbrugerne accepterer nogle begrænsninger, som vi ikke er vant til. Vi kan godt insistere på, at bilen skal lades maksimalt op her og nu, når vi parkerer den i carporten. Men så risikerer vi, at strømmen ryger på hele villavejen, når vi sætter stikket i.

Sport For abonnenter

- Nu er det mig, de andre holder øje med og måler sig op imod

Lemvig For abonnenter

Skal der spares eller ej: Vi aner ingenting

112

Ville undvige dyr - endte på taget

Annonce