Annonce
Erhverv

Efter mere end 300 afslag: Lindas vej ud af ledigheden

Linda Vester fik modet tilbage via et praktikophold i BusinessPark Struer, hvor hun nu er i færd med at blive selvstændig i stedet for ledig. Foto: Morten Bang Larsen

Efter flere end 300 afslag var Linda Vesters humør på et lavpunkt. Men et praktikforløb og lidt skubben bagpå har nu givet hende modet tilbage og vist en anden mulig vej tilbage på arbejdsmarkedet.

Struer: Da Linda Vester i november sidste år begyndte i praktik i BusinessPark Struer, havde hun gået ledig siden januar. Uden held havde hun søgt over 300 jobs og var mildt sagt ikke særlig glad for situationen.

- Alle de afslag - og mange af stederne hørte man slet ikke fra - gjorde egentlig lidt, at man mistede selvtilliden. Jeg havde søgt 300 steder, og hvis de ikke ville have mig, var jeg så god nok?, forklarer Linda Vester.

- Det hele kom til at handle om at skrive ansøgninger, holde øje med Jobnet og være rundt at kigge alle mulige andre steder efter opslag, og så glemmer man lidt sin faglighed, tilføjer den 38-årige kvinde fra Struer, der er født og vokset op i Lemvig.

Linda Vester, som ved indgangen til 2018 netop var blevet færdig med sin professionsbachelor i innovation og entrepreneurship, blev derfor enig med jobcenteret om, at der skulle ske noget andet.

- Min uddannelse går på, at man kan udvikle en eksisterende virksomhed eller starte sin egen, så det passede perfekt at komme ind her i businessparken, fortæller hun.

Der er mange flere muligheder, end man egentlig regner med.

Linda Vester, 38 år, Struer

Fik modet tilbage

De mange iværksættere, som er i BusinessPark Struer, kan som oftest godt bruge lidt hjælp til markedsføring, som er den gren af virksomhedsudviklingen, Linda Vester virkelig satser på.

- Det prøvede vi i otte uger, og jeg blev bare mere og mere hooked på det, og folk i huset syntes, jeg var dygtig til det, og så kunne jeg jo - i stedet for at blive ved med at gå på dagpenge - lige så godt starte med nogle freelanceopgaver, og det har så grebet lidt om sig, siger hun.

Beslutningen er truffet. Nu går Linda Vester efter at blive selvstændig på fuld tid, hvilket i de første uger kan kombineres med det, der hedder supplerende dagpenge.

- Jeg er begyndt at tage opgaver ind og gør det lidt som en føler på, om der er et marked for det. Kan jeg skaffe kunder nok til at kunne leve af det. Jeg har fået modet til at prøve det af og en masse viden om mulighederne også, fortæller hun og tilføjer:

- Der er mange flere muligheder, end man egentlig regner med.

Så gik det stærkt

Uden praktikopholdet er Linda Vester næsten sikker på, at hun stadig havde stået i ledighedskøen.

Nu har hun i stedet de første kunder i butikken, og det er nogle, der skal have sat hjemmesider op og lavet indhold til dem.

- Det primære, jeg gerne vil ende ud i, er for eksempel LinkedIn-workshops og sparring i forhold til, hvordan du bruger LinkedIn til at nå ud til dine kunder, forklarer Linda Vester.

- Det er branding online - uden at det er noget, der skal postes en masse annoncekroner i, tilføjer den 38-årige kvinde, der også har en uddannelse som serviceøkonom med speciale i sociale medier og turisme.

- Jeg har ADHD og fik først diagnosen, da jeg var fyldt 30 år, så det har tidligere været noget omtumlet med spring fra den ene uddannelse til den anden og så arbejde her og der, siger hun:

- Men da jeg fik diagnosen, gik det stærkt, og jeg har nu taget to uddannelser på tre og et halvt år, og nu er målet da at komme til at leve af det her.

Annonce
Forsiden netop nu
112

21-årig måtte ikke køre bil

Annonce