Annonce
Struer

Efter tabt sag om dagplejebetaling: Struer Kommune betaler en million kroner tilbage

Sagen om Jens Bredal Nielsen er nu endt med, at alle forældre til børn, som har været i dagpleje i Struer Kommune i 2013 og 2014, skal have penge tilbage. Foto: Morten Stricker
Forældre til børn, der har været i dagpleje i Struer Kommune i perioden 2013 til 2014, skal nu have penge tilbage, lyder det fra udvalgsformand.
Annonce

Struer: Forældrene til alle de børn, som i 2013 og 2014 gik i dagpleje i Struer Kommune, skal nu have penge tilbage.

Det sker som følge af en sag, Jens Bredal Nielsen fra Vejrumstad kæmpede for i fem år, før han 6. november i år fik rettens ord for, at han havde ret.

Og det, han har ret i, er grundlæggende, at Struer Kommune i 2013 og 2014 opkrævede mere, end den må for en dagplejeplads. I Jens Bredal Nielsens tilfælde betyder det, at han alt i alt skal have 5780 kroner tilbage.

Peter Vestergaard (R), der er formand for børne- og uddannelsesudvalget i Struer Kommune, fortæller nu, at Struer Kommune på baggrund af dommen har besluttet, at alle forældre, der har haft børn i dagpleje i Struer Kommune i 2013 og/eller 2014 skal have den del tilbage, de har betalt for meget.

Rundt regnet er der ifølge udvalgsformanden tale om et beløb i størrelsesordenen en million kroner.

- Forældrene har betalt for meget i 2013 og 2014, og så skal de selvfølgelig have deres penge tilbage, siger Peter Vestergaard, der sammen med resten af kommunen har afventet dommen for at få klarhed i sagen.

Forældrene har betalt for meget i 2013 og 2014, og så skal de selvfølgelig have deres penge tilbage.

Peter Vestergaard (R), formand, børne- og uddannelsesudvalget, Struer Kommune

Annonce

Derfor svar nu

Det er der så nu, og Struer Kommune er derfor i gang med at kortlægge tilbagebetalingen.

- Det, synes jeg, er rigtig godt, for vi har ikke krav på at have penge, som ikke er vores, siger Peter Vestergaard og forklarer, at det, man maksimalt kan få tilbage, er 5780 kroner.

Det skal man have, hvis man har haft ét barn i dagpleje i hele perioden fra begyndelsen af 2013 og til og med udgangen af 2014.

Struer Kommune har afventet en tilbagemelding fra den advokat, der har ført sagen for dem imod Jens Bredal Nielsen, og det er derfor, at der først nu kommer et svar.

Man skulle være sikker på det juridiske i forhold til udbetalingen til de mange forældre, lyder det fra Peter Vestergaard.

Udvalgsformanden ved ikke præcis, hvor mange forældre der skal have penge tilbage, eller hvor mange skattekroner der er blevet brugt på sagen.

- Jeg har ikke været med i hele forløbet, men vi er optaget af, at vi behandler vores borgere ordentligt, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Mystiske felter set fra luften

Struer

Magiske koncerter på plænen

Lemvig

Tyv stak af med bådmotor

Annonce