Annonce
Holstebro

Efter udbrud af hesteherpes: Endnu en hest er blevet aflivet

Fem heste er blevet aflivet efter, at Holstebro Sportsrideklub er blevet ramt af hesteherpes. Senest måtte de i mandags aflive en elevhest, fortæller Marie Witt Poulsen. Foto: Morten Stricker
Endnu en hest er blevet aflivet hos Holstebro Sportsrideklub. Dermed har sportsrideklubben mistet fem heste siden udbruddet af den frygtede hesteherpes.
Annonce

Holstebro: Sportsrideklubben måtte mandag aflive endnu en hest. Det sker efter, at de er blevet ramt af hesteherpes. Det fortæller daglig leder, Marie Witt Poulsen.

- Der var tale om en elevhest, som vi måtte aflive denne gang. Og det er ikke særlig sjovt, at vi måtte gøre det igen, siger hun.

Hun fortæller, at der lige nu er fem heste, som står med neurologiske symptomer og har føleforstyrrelser i bagpartiet.

- Vi kan ikke sige, om de fem heste, der har føleforstyrrelser har reageret på medicinen, eller hvordan det står til endnu. Det kan også være, at de heste, som har haft neurologiske forstyrrelser, men er kommet over det, har været stærkere end de andre heste, siger Marie Witt Poulsen.

De neurologiske forstyrrelser betyder, at hestene står og slingrer med bagpartiet. Det har den konsekvens, at hvis de ligger sig ned, så kan de ikke rejse sig op igen, og derfor er man nødt til at aflive dem.

Ifølge Claus Henriksen, der er formand for Holstebro Sportsrideklub, er der to heste, som torsdag middag har feber.

Annonce

Dyrt

Claus Henriksen fortæller samtidig, at det er for tidligt at spå om, hvad det kommer til at have af økonomiske konsekvenser for Holstebro Sportsrideklub.

- Jeg vil tro, at vi indtil videre har brugt omkring 70.000 kroner. Nu var det en elevhest, som vi måtte aflive i mandags, og det gør det dyrere, siger han.

Han fortæller, at en ny elevhest koster mellem 30.000 og 50.000 kroner, men at man nogle gange kan finde dem billigere.

- Det kommer meget an på, hvad vi kan finde, og om vi kan finde en hest, som kan dække vores behov. Derudover er der nogen, som ikke vil sælge til rideklubber, fordi de tror, at hestene ikke bliver behandlet ordentligt, siger Claus Henriksen.

Ifølge Claus Henriksen er det svært at gøre op, hvad det kommer til at koste, da hestene kan blive syge, selv når de er kommet over deres feber.

- Vi har haft heste, som har haft feber, kommet over det og så har fået neurologiske forstyrrelser, så vi er meget klogere om 14 dage, når vi kan se, hvor mange heste, der har været ramt og er kommet over feberen, siger han.

Annonce

Samler ind

Johanne Vibe Petersen er berider ved Holstebro Sportsrideklub, og selvom hun nu er på barsel, så bruger hun meget af sin tid på at samle ind til Holstebro Sportsrideklub.

- Vi kommer til at sælge nogle lodder fra Diabetesforeningen på onsdag ved Kulturperlen. Det håber vi kan hjælpe med de udgifter, som man har, siger hun.

Hun fortæller, at det er i hele hestemiljøet er stor opbakning til Holstebro Sportsrideklub. Blandt andet har Viborg Rideklub købt 100 lodder, som de vil forsøge at sælge, fortæller Johanne Vibe Petersen.

- Man kan virkelig mærke, at man står sammen. Den frygt der er for, at man bare får en enkelt syg hest er stor, og nu føler de med os, fordi de kan se, at vi har en hel stald, som er ramt af sygdom, siger hun og fortsætter:

- Der er virkelig mange, som hjælper. Og der skal virkelig lyde en stor tak til alle de forældre, som vil hjælpe til med at sælge lodder.

Annonce
Annonce
Danmark

Opdateret onsdag: 558 nye smittede i Danmark

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Uheldig bagspiller: Ham, der kunne have løst Aarhus-defensiven, var endnu engang tvunget på bænken

Lemvig

Knuste ruden med en ugle

Lemvig

Efterårsmarked er også aflyst

Annonce