Annonce
Struer

Efterlysning af tyve på Facebook deler vandene

Skal butikstyverier meldes til politiet, eller må butikkerne tage sagen i egen hånd? Arkivfoto: Bertrand Bechard
De sager, der har været i Struer om butikker, der i første omgang ikke har involveret politiet efter indbrud eller tyveri, har skabt debat på Dagbladets Facebook-side. For må de godt det, eller overskrider det retssikkerheden?

Struer: Må butikker og andre erhvervsdrivende tage sagen i egen hånd og efterlyse indbruds- eller butikstyve på Facebook? Eller skal de holde de sociale medier udenfor og i stedet kontakte politiet?

Det spurgte Dagbladet Struer læserne om på vores egen Facebook-side torsdag, og det var noget, som delte vandene og skabte debat. For der er mange nuancer i problemstillingen, mener flere læsere, der deltog i debatten i kommentarsporet.

- Farlig udvikling, mener brugeren Bo Bjerre Dam.

- Alle skal ikke løbe rundt og lege Laurids Betjent. Det har vi politiet til. Er der ikke ressourcer til arbejdet, er det de kære folkevalgte, der skal rettes henvendelse til. Politiet gør det, som politikerne giver dem mulighed for, skriver han.

Men det er ikke alle, der er enige med ham. Flere kommenterer med eksempler på situationer, hvor politiet ikke er rykket ud efter et opkald og skriver, hvorfor de synes, det er ok, at butikkerne ordner sagerne selv.

- Virksomhederne er nødt til at tænke ud af boksen og f.eks. lave efterlysninger på Facebook for at komme bare nogle af de tyverier, de er udsat for, til livs. Det er jo tydeligt, at det at foretage en anmeldelse af tyveri ofte kun er en formsag uden nogen opklaring i sigte, skriver Michael Eliassen og tilføjer, at politiet bør samarbejde med virksomhederne om at lave den slags Facebook-opslag mere hensigtsmæssigt, så uskyldige borgere ikke ender med at blive hængt ud.

At nogle butikker vælger at handle med efterlysninger på Facebook, mener nogle på Facebook-tråden er i stil med selvtægt, mens andre mener, at butikkerne kan være nødt til det, når politiet ikke prioriterer sagerne.

- I Danmark er politiet udøvende og domstolene dømmende magt, skriver Maria Jakobsen:

- Samarbejdsordninger må aldrig rykke ved den retssikkerhed, der ligger i det.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur

Grønkjær og Aske måtte se sig slået

Lemvig

Caféen rives ned for at genopstå

Lemvig-Thyborøn For abonnenter

Må hjem og arbejde med angrebsspillet på træningsbanen

Annonce