Annonce
Lemvig

Efterlysning: Hvem står bag kunstværk ved Hygum Kunstmuseum

Kunstværket af en indtil videre ukendt kunstner består af en række gule sko på vej ind på Hygum Kunstmuseum. Her er et kunsttalenthold fra Næstved trådt ned i kunstværket. Foto: Jette Ellgaard Kristensen
Annonce

Hygum: - Jeg har endnu ikke fundet ud af, hvem der har lavet det. Jeg har kontaktet fire kunstnere, som alle kunne have gjort det, men de siger alle nej til, at det er dem, siger indehaveren af Hygum Kunstmuseum, Lisbeth Hermansen.

Da hun forleden mødte op på sit kunstmuseum i Hygum, fik hun sig en positiv overraskelse. Foran museet var der stillet adskillige par fodtøj op - som om de var på vej ind på museet.

Der var desuden et lille skilt om at holde afstand efter corona-foreskrifterne. Det hele var holdt i Lisbeth Hermansens yndlingsfarve, gul.

- Jeg blev virkelig glad helt ned i fødderne, da jeg så det værk. Det er fantastisk. Det er en kunstner, der kender mig og min passion for den gule farve. Men jeg ved ikke, hvem vedkommende er, siger Lisbeth Hermansen.

Hygum Kunstmuseum har åbent alle eftermiddage på nær mandag. Det er i øjeblikket ubemandet det meste af tiden. Det koster 20 kroner at komme ind, men ifølge Lisbeth Hermansen er det de færreste, der betaler.

- De fleste undlader at betale, fordi de ganske enkelt ikke kan lide udstillingen. Eller måske rettere: De forstår den ikke. Det er nemlig selve kunstmuseet, der er udstillingen. Bygningen er udstillingen i sig selv. Det var samme tema sidste år, men i forhold til i fjor er der i år kommet et enkelt værk op på væggene, siger Lisbeth Hermansen.

Hun åbnede i 2004 sit alternative kunstmuseum, der udstiller samtidskunst. Det er indrettet i det tidligere missionshus i Hygum.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

KIMO: Find nu pengene til høfde 42

Lemvig

Jesper Andersen sælger Danbolig

Coronavirus

Live: 1,3 millioner danskere tilbydes test for antistoffer mod corona

Lemvig

Mangler kandidater til Lemvig-Heldum

Annonce