Lemvig

Efterskole har besøg fra Betlehem

Hjemkundskab på NNE fik et mellemøstligt islæt i denne uge, da skolen havde besøg fra Palæstina. Foto: Sonja Jespersen

To palæstinesiske teenager og en ansat fra YMCA i Beit Sahour er i disse dage på besøg på Nørre Nissum Efterskole

NØRRE NISSUM: To palæstinensiske teenagere og en ansat på YMCA i Beit Sahour ved Betlehem er i disse dage på besøg på Nørre Nissum Efterskole. Her får de et indblik i livet på en dansk efterskole.

Kulturmøde er i højsædet på Nørre Nissum Efterskole i denne periode, hvor skolen har besøg fra Palæstina. Det sætter også sit præg på undervisningen, hvor de besøgende giver anledning til at tale om ligheder og forskelle og opleve forskellige aspekter af de to kulturer.

Hjemkundskabslærer Solvej Gasseholm Bang havde grebet chancen for at berige madkulturen og i den forbindelse inviteret Ghada Mansour, som er herboende syrer, til at komme og fortælle, hvordan man laver humus og falafler. Ghada taler dansk og arabisk, men ikke engelsk, mens de besøgende palæstinensere taler engelsk og arabisk.

Derfor blev det meget livlige samtaler på tre forskellige sprog, fortæller Solvej Gasseholm Bang.

- Man kunne ikke give en fællesbesked på ét sprog, for hvis jeg talte engelsk, kunne Ghada ikke forstå det, og hvis jeg talte dansk, forstod palæstinenserne det ikke. Så det blev en fantastisk blanding af forskellige sprog, hvor der blev talt både dansk, engelsk og arabisk, ler hun.

Hun oplever de danske elever både nysgerrige og hjælpsomme i mødet med de to "udadvendte og glade" palæstinensiske teenagere.

På besøg hos dansk familie

Palæstinenserne var i weekenden på hjemmesøg hos to NNE-elever, der selv har meldt sig til at vise gæsterne livet i en dansk familie.

- Jeg tænkte, at det ville være spændende at møde en fra en anden kultur, og så kunne han også se, hvordan en hel almindelig dansk familie fejrer advent, fortæller Andreas Bonde.

Andreas tager blandt andet sin gæst med på Hjerl Hede, og søndag skal de bage vaniljekranse og julehygge med adventsgaver og så videre.

Til foråret skal de "globale teenagere", som er en af skolens 10. klasse-linjer, en tur til Palæstina, og her møder de de to unge palæstinensere igen.

0/0
Annonce
Lemvig

Brud med traditionen: Ingen heste på årets dyrskue

Lemvig

Efter kun fire dage: Vestjysk Stram Kurs-kandidat er fyret

Lemvig For abonnenter

Sygeplejerske får stor hæder for at hjælpe nødlidende: Næste stop for 65-årige Anni Fjord er en flygtningelejr i Cameroun

Lemvig

Kultursamarbejde fortsætter i regionen

Lemvig For abonnenter

Thyborøn vil åbne udeareal

Erhverv For abonnenter

Aldrig oplevet før - solgte tre huse i samme by på en uge

Lemvig

En tirsdag aften, vi aldrig glemmer: En helt forrygende aften på Kabbel

Annonce