Annonce
Struer

Efterskolerne er klar...på mandag

På mandag er de lokale efterskoler igen klar til sige goddag til eleverne, der glæder sig til afslutte skoleåret 2019/2020 sammen med deres kammerater og lærere. Arkivfoto: Johan Gadegaard
De lokale efterskoler navigerer i disse dage mellem konstante ændringer og skiftende regler - målet er at kunne sige goddag til eleverne mandag aften 18. maj
Annonce

Struer: De glæder sig stadig voldsomt meget til at tage imod eleverne ude på de lokale efterskoler.

Men ugen op til det længe ventede gensyn har hidtil været en øvelse i at navigere mellem konstant skiftende regler og retningslinjer - uden at alle rammer fra sundhedsmyndighederne er på plads i skrivende stund.

Således mangler også forstander for Hardsyssel Efterskole, Jonas Langborg Hejsel, en definition på, hvordan begrebet "familier af elever" skal tolkes i praksis.

- Vi kender endnu ikke definitionen. Er det grupper på maksimalt 10 elever eller kan det omfatte flere?, siger Jonas Langborg Hejsel.

Svaret på det spørgsmål er blot et af mange, der lige nu hænger i luften, og på efterskolen kan man fint tilslutte sig frasen om "at vejen asfalteres imens man kører".

- Der er af gode grunde ingen af os, der har prøvet den her situation før. Vi holder os stadig til de rammer og den model, som Efterskoleforeningen har lavet. Lige nu mangler vi klarhed over, om vi må sige goddag til eleverne allerede søndag aften. Derfor er det mit bud lige nu, at eleverne først må komme på skolen fra mandag aften, siger Jonas Langborg Hejsel. Som nybagt forstander for skolen erkender han gerne, at han "er blevet afprøvet godt og grundigt i de her dage".

- Med mindre reglerne ændres, og det sker nærmest time for time i disse dage, så regner vi med tage imod eleverne fra mandag aften.

Søren Toft, forstander, Lyngs Idrætsefterskole, Thyholm

Annonce

Meget planlægning

På Lyngs Idrætsefterskole har forstander Søren Toft også haft ualmindeligt travlt.

- Med mindre reglerne ændres, og det sker nærmest time for time i disse dage, så regner vi med tage imod eleverne fra mandag aften. Også hos os er vi spændt på, hvad familiebegrebet betyder i praksis. Kan der højst sove én elev i hvert værelse, så har vi en udfordring, siger Søren Toft.

Hvad angår idrætten på skolen har det heller ikke været helt nemt at få klare rammer. Således var fysisk kontakt i fodbold tidligere på ugen bandlyst. Det blev ændret onsdag aften. Tidligere på ugen måtte håndboldspillere heller ikke dele bold. Det er også ændret nu. To eksempler på, hvordan planlægningen efterfølgende må ændres i takt med de mange ændringer.

- Det her kræver meget planlægning, og der er mange ting at tage hensyn til. Vi kan godt få hverdagen til at hænge sammen, hvis reglerne giver plads til det. Men det kan også blive en svær øvelse. Så kort fortalt, så ville vi gerne meget snart have regler og krav helt på plads, siger Søren Toft.

Annonce

Familien på værelset

Familiebegrebet er allerede defineret på Venø Efterskole, hvor et værelse og eleverne, der bor på det, udgør en familie. En løsning skolen har valgt, fordi det ifølge forstander Tage Jepsen giver god mening.

- Her på skolen vil den definition fungere godt. Ellers bruger vi den sunde fornuft i planlægningen. Der vil helt sikkert komme justeringer af regler og opfordringer, og dem følger vi naturligvis, siger Tage Jepsen.

Skolen siger goddag til eleverne i løbet af mandag 18. maj. Før eleverne vender tilbage holder skolen torsdag 14. maj et virtuelt forældremøde, hvor der informeres om regler og forventninger til de sidste seks uger af skoleåret.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce