Annonce
Holstebro

Ejere vil have mere natur og ikke flere sommerhuse

Det glæder sommerhusejer Bjørn Albinus, at Venstre vil overlade det til parterne i området selv at komme med et forslag til de 40 hektar i Vester Husby, hvor sommerhusejere ønsker natur, mens en ejer ønsker flere sommerhuse. Arkivfoto

Sommerhusejere vil hellere have natur end 80 nye kystnære sommerhuse, og nu vil Venstre overlade det til parterne i området selv at komme med et forslag til, hvordan et omdiskuteret område skal være i fremtiden.

VESTER HUSBY: Det har skabt oprør blandt sommerhusejere, siden det i juni blev kendt, at kommunen måske vil tillade, at 40 hektar nær klitterne bliver til et nyt sommerhusområde.

Planen skal drøftes på et byrådsseminar i denne uge, men nu mener Venstre, at politikerne i stedet skal lade grundejere og lodsejere i området selv finde frem til en løsning.

- I Venstre mener vi, at vi som politikere skal stikke piben ind og vente måske et års tid, hvor grundejerforeningen, jordejere og sogneforeningen så kan få tid til at komme med et fælles forslag for området, siger Aksel Gade, der bor i Husby og er byrådsmedlem for Venstre.

Det er et areal på 40 hektar omkring Svollingvej, som kommunen har en mulighed for at tillade 80 sommerhusgrunde på. Sagen er kommet op, efter en lodsejer har søgt om tilladelse til at udstykke ti hektar til sommerhuse.

- Folk frygter, at de først bliver hørt, når der ligger en færdig plan, og dermed ikke får reel indflydelse, sige Aksel Gade.

Der var udbredt skepsis, da muligheden for nye sommerhuse blev drøftet på generalforsamlingen 28. juli i Vester Husby Grundejerforening (VHG). Foreningen ønsker i stedet, at markerne føres tilbage til det oprindelige naturområde med et kær.

Siden har bestyrelsen udarbejdet et fire siders notat om forløbet, fra Vester Husby i 1964 blev udlagt som et "sommerland" med særlig vægt på naturværdier, men også på arkitektur. Notatet er afleveret på et møde med borgmesteren og to kommunale direktører.

- Vi har lovet, at vi vil besigtige området sammen med grundejerforeningen, før vi går videre. Der er et område med nogle spændende muligheder, siger borgmester H.C. Østerby (S), som dog ikke vil overlade sagen helt til de lokale kræfter.

- Jeg mener, vi skal ind i en proces, hvor vi skal drøfte mulighederne med de lokale aktører. Herunder skal vi diskutere, hvordan området kan bruges, så det bliver så spændende og attraktivt som muligt - også i forhold til turismen, siger H.C. Østerby.

- I Venstre mener vi, at vi som politikere skal stikke piben ind og vente måske et års tid, hvor grundejerforeningen, jordejere og sogneforeningen så kan få tid til at komme med et fælles forslag for området.

Aksel Gade, byrådsmedlem for Venstre.

Ønsker kun natur

Grundejerforeningen peger på fondsmidler som en mulighed for at opkøbe jord fra landmænd og omdanne den til natur igen.

Bjørn Albinus er én af de sommerhusejere i området, som har protesteret kraftigt mod planerne om flere sommerhuse, og han bakker op om Venstres idé.

- Det vil være fint, hvis man giver de lokale kræfter tid til at tænke det igennem og komme med et forslag. Det vil være borgerinddragelse, når det er bedst, siger Bjørn Albinus, som også ser fonde som en god løsning til opkøb af jord.

- Jeg tror også, at der er folk her i området, som gerne vil lægge penge i en genopretning af det gamle kær, siger Bjørn Albinus.

Ivan Nygaard Jensen, der bor på Svollingvej, håber også på naturgenopretning i stedet for flere sommerhuse.

- Det er brandærgerligt, hvis området bliver til sommerhuse. Modsat vil det oveni sikre vandet på vores vandværk, hvis de marker, som i dag gødes og sprøjtes, bliver til natur, siger Ivan Nygaard Jensen, som også er suppleant til bestyrelsen i grundejerforeningen.

Annonce
Lemvig For abonnenter

Kommune og borgere vil arbejde sammen for at få en omfartsvej ved Klinkby

Vestjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Mandagens coronatal: 752 nye tilfælde af coronavirus det seneste døgn - højeste prositivprocent siden august

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Der er bud efter kranen, men nye opgaver må vente - det kræver nemlig 100 lastbiler at flytte den

Leder For abonnenter

Hvis vi ikke vil indstille os på et ringere serviceniveau, må vi se at få alle i sving

Lemvig

Ung knallertkører undgik lige akkurat at brage ind i bil

Navne For abonnenter

Landmandssønnen fra Borbjerg brugte 110.000 kroner på at blive uddannet butler: - Det er jo bare et ganske normalt arbejde

Lemvig

Husk paraplyen: DMI varsler voldsomme mængder regn

Leder For abonnenter

De mørke skyer truer: Vi skal måske forberede os på en anden økonomi i hverdagen

Sport

Klavs Bruun i ny bog: Ensomheden i Holstebro førte til usund livsstil og for meget alkohol

Erhverv For abonnenter

Grundfos-topchef er træt af at blive kaldt 'arvingen': - Jeg slider og slæber

Kultur

Stem her: Nu kan du være med til at finde det bedste billede i lokal fotokonkurrence

Bolig

Danmarks billigste 'herregård' til salg: Her har Christian IV overnattet

Lemvig

Stor pumpe skal forhindre oversvømmelse i Lemvig by

Danmark For abonnenter

Kommunalvalg på vej: De nære ting, der fylder vores hverdag, bestemmer, hvor vi sætter krydset

Livsstil

Idoms mange fællesskaber: - Vi redder nok ikke verden, men vi redder forhåbentlig os selv

Annonce