Annonce
Ulfborg/Vemb

Ejeren fik sin "kæmpe succes", publikum fik en erkendelse - og borgmesteren mindedes sin "score-bil"

Der er bestemt ikke kun biler på museet. Her er vi i købmandsbutikken - med kunderne Carsten og Sussi Andersen, samt formand for Kultur- og Fritidsudvalget Lene Dybdal (til venstre) og borgmester H.C. Østerby (til højre). Foto: Johan Gadegaard
- Mange vil nok sige, at det er gået lidt for stærkt, konkluderer ejeren af VW & Retro Museum, Carsten Andersen, og han er tilbøjelig til at give dem ret. Men hvad kan man gøre, når kærligheden til et bilmærke og glemte tider bobler over? Man bygger sin anden udvidelse på fire år.

Ulfborg: Findes der et bedre tidspunkt at komme med en erkendelse end foran en forsamling på omkring 100 mennesker?

Uden tvivl.

Bare ikke for Carsten Andersen.

Han og konen Sussi startede VW & Retro Museum i april 2015. Det bundede i en fascination for det tyske bilmærke, og mens fascinationen er uendelig stor, så greb antallet af biler og genstande også om sig. Der var brug for en udvidelse, så ægteparret begyndte snart at bygge en ny hal på Industriarealet i Ulfborg.

- "Du er ikke rigtig klog", sagde min nabo. "Jeg har et lager på 1100 kvadratmeter, som du købe frem for at bygge." Men så meget plads havde jeg ikke brug for, husker Carsten Andersen, der dengang nøjedes med at udvide med 337 kvadratmeter.

Lørdag kom så udvidelse nummer to, og ja, naboen fik ret. Der var brug for nabobygningen, hvor den seneste udvidelse med biler og alskens anden nostalgi fik nyt liv på 400 kvadratmeter. Der er købmandsbutik, fotografiapparater, skilte, blade og trehjulede cykler. Stedet er en tidslomme.

- Kameraerne i vores fotografiapparat-udstilling har vi fået gratis, for man kan alligevel ikke få film til dem længere, men samtidig ved folk godt, når de står ved affaldsspanden med kameraet, at den kostede dem en eller to måneders løn. Hos os får de nyt liv, siger Carsten Andersen, der lørdag udstillede biler både ude og inde og både af ældre og nyere dato.

- For mig handler det ikke om, at bilerne skal være 35 år gamle og dermed veteranbiler, men om de er ude af gadebilledet. At de skaber genkendelsens glæde er, hvad der betyder noget for mig.

Annonce

VW & Retro Museum

VW & Retro Museum ligger på adressen Industriarealet 10-12 i Ulfborg. Sidste år besøgte 4000 mennesket stedet, der privat drives af Sussi og Carsten Andersen.

Museet fordeler sig på tre haller med i alt 1700 kvadratmeter med alt fra biler, en gammel købmandsbutik, ting og sagen fra en campingferien i gamle dage til en samling af fotografiapparater.

Det hele begyndte i 2003 med en VW-bobbel - en lyseblå Cabriolet 1303, og lidt senere med en camperbus - naturlig også af mærket VW.

Åbningstid: Fra den 1. marts til den 30. september holder museet åbent hver søndag. Fra den 1. oktober til den 28. februar holder museet åbent alle søndage i ulige uger.

Pris: Det koster 50 kroner for voksne og 25 kroner for børn at komme ind.

Du kan læse mere på www.vwretromuseum.dk

Er man VW-mand?

Det var en ligeledes nostalgiramt borgmester i H.C. Østerby (S), som lørdag klippede snoren.

- Min første bil var en postrød bobbel. Dengang var den vist anset for at være lidt af en scorebil - jeg ved nu ikke, om det lykkedes, skyndte borgmesteren sig at tilføje gennem forsamlingens latter.

- Der var varmeapparat, der kunne to ting: Enten ingenting eller også var der brandvarmt i bilen. Og der var håndtag til reservetanken, fortsatte H.C. Østerby, og roste i høje vendinger museet og parret bag:

- Man siger, at gammel kærlighed ikke ruster - det kommer nu nok an på bilmodellen - men jeres kærlighed til dette museum gør i hvert fald ikke. Her gemmer der sig klenodier, som gør selv tyskerne henrykte.

Netop den med turismen bed Carsten Andersen fast i. Han er til daglig lastbilchauffør, og Sussi fritstilles fra jobbet på B&O 1. maj.

- Vi tænker på at søge støtte hos kommunen, så vi får mulighed for at udvide åbningstiderne, og dermed giver særligt turisterne mulighed for at komme her. Vi vil jo gerne bibeholde, at turisterne forbliver i Ulfborg og Holstebro, og ikke udelukkende kører til Søndervig, sagde Carsten Andersen, der gladeligt måtte finde sig i konstante "forstyrrelser" fra folk, der sagde "fantastisk udstilling" eller lige ville fortælle om den bil eller den trehjulede cykel, de engang havde haft.

Der er ingen ny udvidelse i horisont. Det er i forvejen næsten gået for stærkt både med udvidelser og interessen herfor. Ved lørdagens åbning ville Carsten Andersen på forhånd kalde det en "kæmpe succes", hvis der kom 200 mennesker i løbet af de fem timer. Efter halvanden time var der kommet flere end 160...

Hobbyen koster, erkender ægteparret, men der er også plads til ferie, eksempelvis sidste år i USA, hvorfra ekstrakufferten ikke var fuld af tøj, men VW-nostalgi. For ikke at tale om turen til Miami forrige år:

- Da vi kom hjem, spurgte folk: "Nå, fik I så lejet en stor amerikanerbil?" Nej, vi havde en lille VW Jetta, for så vidste vi, at vi var godt kørende. Er man VW-mand eller ikke VW-mand?

VW-mand.

Uden tvivl.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Søren V. Jensen overtager murer-firma

Kultur

Ole & Elo streamer aflyst koncert

112

Mand løb nøgen rundt

Danmark

Frygter skævvridning af Danmark efter coronakrise: Regeringen varsler særlig hjælp til landdistrikterne

112

Fik to anmeldelser om biler på havnen

Annonce