Annonce
forside

Eks-formænd i kamp om SF-magt

Annette Vilhelmsen og Holger K. Nielsen stiller op til SFs magtfulde landsledelse. Det samme gør en række personer, der har udtrykt sig kritisk om SFs kurs i regeringen.

Mens Pia Olsen Dyhr (SF) indtager formandsstolen uden kamp, er situationen en helt anden, når det drejer sig om de 18 pladser i SFs magtfulde landsledelse.

60 partimedlemmer stiller op til valget til landsledelsen, og i begyndelsen af marts, hvor SF holder ekstraordinært landsmøde, afgøres det, hvem der får magten.

Blandt kandidaterne er den nu forhenværende formand, Annette Vilhelmsen (SF), og tidligere udenrigsminister Holger K. Nielsen (SF), der var formand fra 1991 til 2005.

Annonce

På forhånd er der lagt op til en række nye navne i landsledelsen, idet partiets hidtidige næstformænd, Mette Touborg og Peter Westermann, ikke genopstiller. Til gengæld stiller fungerede gruppeformand Pernille Vigsø Bagge (SF) op.

»Jeg stiller op, fordi jeg helt ubeskedent mener at kunne bidrage med noget væsentligt. Jeg har erfaring fra kommunalpolitik og fra ni år med diverse ordførerskaber, forhandlinger og gruppeformandsposten i folketingstingsgruppen,« skriver hun på Facebook og tilføjer:

»Jeg vil have, at SF forbliver i de forlig, vi er med i på Borgen. Jeg ønsker, at vi skal være et aktivt og konstruktivt støtteparti med klare venstreorienterede markeringer.«

Folketingsmedlem Jonas Dahl (SF) stiller ligeledes op. Det gør derimod ingen af de folketingsmedlemmer, som af politiske kommentatorer placeres på SFs venstrefløj. Det er navne som Özlem Cekic (SF), Trine Pertou Mach (SF), Lisbeth Bech Poulsen (SF) og Karsten Hønge (SF).

En række SFere, der har kritiseret partiets kurs i regeringen, stiller op. Det er navne som Poul Overlund-Sørensen, Tonni Hansen, Annika Smith, Leif Donbæk Thomsen og Lene Linnemann og Leif Hermann.

Susanne Mathiesen, medlem af SF Billund, er også på listen. Hun bebudede for et par uger siden, at SF Billund var parat til at nedlægge sig selv, hvis ikke SF trådte ud af regeringen eller rullede salget af DONG-aktier tilbage.

»Vi skal gå efter indflydelse. Det har vi altid gjort, men vel at mærke indflydelse for at få SF-politik gennemført, ikke for at være en del af noget for enhver pris,« skriver hun nu på Facebook.

Valget til landsledelsen kan byde på et comeback til tidligere folketingsmedlem Meta Fuglsang, der tabte formandsvalget til Villy Søvndal i 2005. Hun forlod politik efter et dramatisk landsmøde i 2012, hvor hun trods stor opbakning fra SFerne tabte kampen om at blive næstformand.

De tidligere folketingsmedlemmer Kristen Touborg og Anne Grethe Holmsgaaard stiller op - det samme gør tidligere borgmester i Syddjurs, Kirstine Bille.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Vi har for mange fjumreår, siger politikerne: Sådan gjorde vi, fortæller fire personer fra erhvervs- og kulturlivet

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Lemvig

Hvalen skal formentligt obduceres men bliver liggende hele mandagen

Leder For abonnenter

Jamen, det er jo næsten allerede et nærhospital, som er blevet indviet i Lemvig

Sport

Lemvig-spiller springer ud som homoseksuel: - Reaktionerne fra holdkammeraterne var, som jeg håbede

Navne

Lemvig Kommune skal have ny chef

Løvkvist: Nu går Mette Frederiksen benhårdt efter at klæde  Ellemann af inden valget

Holstebro

Mona og Jesper Brink har renoveret og vedligeholdt i 25 år: Nu gider vi ærligt talt ikke mere - nu vil vi bare nyde!

Søndag ifølge chefredaktøren For abonnenter

Man kan sagtens være ambitiøs og resultatorienteret, selv om man står som yngste ufaglærte ved et samlebånd - og man kan have gennemført fine uddannelser og stadig være blottet for evner

Han kan stege din bøf: Verdensmester rejser ud og griller for kunderne

Lemvig

24-årig lemviger til tops på radikales liste til folketingsvalget

Livsstil

Maskinmester er gået i land og har fået godt gang i sit chokoladestøberi: Jeg løber hurtigt tør for tid

For abonnenter

Meningsmager Gitte Seeberg: Vi vil ikke være til grin for vores egne penge, kære politikere - hvorfor koster benzin dobbelt så meget herhjemme som i USA?

Lemvig

Et sjældent syn: Usædvanlig stor vågehval er drevet i land

Lemvig For abonnenter

Hvad nu? Prisen for en oprensning af depotet ved Høfde 42 kan eksplodere

Sport

Mølgaard efter nedrykning: - Planen er, at jeg skal videre til sommer

Annonce