Annonce
Struer

Eksperter frikender gammel fjordbund

Der er ingen tegn på olie i den træflis, som Calle Lyngs fik udlagt på arealet ved Hop & Rul under Summer Days. Derfor er det også trygt og sikkert at fjerne det, siger koordinator for miljøområdet i Struer Kommune, Dan Poulsen. Foto: Steffan Skov
Det store græsareal på havnen, hvor blandt andet Hop & Rul havde til huse under Summer Days, udgør ingen fare for miljøet, fastslår miljøekspert
Annonce

Struer: Der er ikke gemt nogen type af negative miljøoverraskelser under græsset på det store areal på havnen, der sommeren over blandt andet har været hjemsted for flere attraktioner for børn.

Det slår koordinator for miljøområdet i Struer Kommune, Dan Poulsen, fast efter at Calle Lyngs, indehaver af Hop & Rul, råbte vagt i gevær om forurening i blandt andet den træflis, som han måtte lægge ud på græsset for at sikre sine gæster tørre fødder i det våde sommervejr.

Det kan ifølge Calle Lyngs ses ved, at der er trængt olie ind i træflisen. Fra jorden, siger Calle Lyngs. Nej, siger Dan Poulsen, der blankt afviser, at der er olie i jorden under græsset.

- Er der olie i træflisen, så er det kommet til området sammen med træflisen. På arealet er der nemlig helt styr på historikken og jordens status, siger Dan Poulsen.

Annonce

Ingen olierester

Græsarealet ligger på det, der tidligere var bunden af fjorden, da arealet engang var en del af havnen.

Arealet er siden blevet fyldt op, nogle steder med byggeaffald, for at skabe det store område på og ved havnen. Men ingen steder er der registreret rester efter olie.

Området er blevet kortlagt af både Struer Kommune og Region Midtjylland, og kvaliteten af undergrunden er i så miljømæssig en god forfatning, at det ikke har været nødvendigt at notere forurening i området, siger Dan Poulsen.

Annonce

Fejlfri flis

Efter at Calle Lyngs kontaktede kommunen, er træflisen blevet undersøgt på stedet af fagfolk fra kommunen. Uden at der er fundet spor efter olieforurening, siger Dan Poulsen.


Calle Lyngs kan roligt rydde op på pladsen. Der er intet i flisen, der indikerer, at den er forurenet.

Dan Poulsen, koordinator for miljøområdet, Struer Kommune


Derfor er der heller ikke brug for yderligere analyser eller undersøgelser.

- Calle Lyngs kan roligt rydde op på pladsen. Der er intet i flisen, der indikerer, at den er forurenet, siger Dan Poulsen.

Annonce

Glad for frikendelse

Calle Lyngs er glad for at træflisen nu er frikendt for forurening af miljøeksperter. Han fastholder dog, at han stadig mener at jorden under græsarealet kan være forurenet.


Jeg synes, at det ser mærkeligt ud, at der kan trække noget, der i hvert fald minder om olie op ad jorden. Men jeg accepterer naturligvis, at flisen nu er frikendt for forurening.

Carl Henrik "Calle" Lyngs, indehaver Hop & Rul, Thyholm


- Jeg synes, at det ser mærkeligt ud, at der kan trække noget, der i hvert fald minder om olie, op ad jorden. Men jeg accepterer naturligvis, at flisen nu er frikendt. Jeg ville bare være helt sikker. Flisen bliver fjernet, og den skal jeg selv bruge. Nu ved jeg jo, at det kan jeg trygt gøre. Det har jeg eksperternes ord for, siger Calle Lyngs.

Annonce
Annonce
Lemvig

Tyv stak af med værktøj

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Ellen Trane Nørby vil være borgmester

Alarm 112

Efter flugtforsøg fra fængsel: Nu skal Peter Madsen igen for en dommer

Lemvig

Fiskeredskaber forsvundet fra fjorden

Annonce