Annonce
Fodbold

Eksperterne dømte ham ude: Troede det var hjernerystelse

- Flere eksperter synes egentlig, at jeg skulle stoppe min karriere, men det ville jeg ikke. Jeg ville bare spille fodbold. Det gik mig virkelig på, og jeg var nok ikke særlig sjov at være sammen med, fortæller Mikkel Kallesøe. Foto: Bo Amstrup/Scanpix
Den 22-årige kantspiller for Randers FC Mikkel Kallesøe, der trådte sine første fodboldstøvler i Lemvig, var tæt på at stoppe karrieren efter en slem hjernerystelse, der holdt ham ude i otte måneder. Nu har han rundet milepæl for superligaklubben Randers FC.

Randers: Det begyndte med en hjernerystelse - men det var migrænemedicin, der i sidste ende reddede 22-årige Mikkel Kallesøes karriere.

Efter i otte måneder at havde siddet ude med følgevirkningerne af en alvorlig hjernerystelse, blev fodboldspilleren fra Lemvig efterfølgende ved med at blive ramt af, hvad han selv troede var nye hjernerystelser. Og udsigten til at komme tilbage på fodboldbanen var ikke positiv.

- Flere eksperter syntes egentlig, at jeg skulle stoppe min karriere, men det ville jeg ikke. Jeg ville bare spille fodbold. Det gik mig virkelig på, og jeg var nok ikke særlig sjov at være sammen med i den periode. Jeg var halv-deprimeret og gik sådan helt ind i mig selv, det har nok været den hårdeste periode i mit liv, fortæller Mikkel Kallesøe.

Selv var han ikke klar til at stoppe karrieren, der var ved at tage fart. Men da flere af de eksperter han konsulterede undervejs sagde, at det kunne være nødvendigt, var han også nødt til at tænke tanken.

- Jeg elsker at spille fodbold, så jeg har aldrig tidligere overvejet at stoppe. Jeg har ingen uddannelse, og jeg er sådan indrettet, at vil man noget, så dedikerer man sig til det 100 procent. Så det var en hård tid, fortæller Kallesøe.

Redningen for Mikkel Kallesøe blev dog en af de læger, som han konsulterede. En læge, der ikke mente, at det var tilbagevendende hjernerystelser, der plagede den unge kantspiller.

Han gav i stedet Mikkel Kallesøe migrænemedicin, hvorefter det begyndte at gå fremad igen.

- Migrænepillerne hjalp rigtig meget. De gjorde, at jeg ikke havde problemer mere, da det viste sig, at jeg havde haft migræne og egentlig ikke hjernerystelser efter den første, fortæller Mikkel Kallesøe.

Annonce

Mikkel Kallesøe

Mikkel Kallesøe er 22 år, professionel fodboldspiller for Randers FC.

Han har lige rundet de 100 kampe for Randers FC.

Begyndte sin fodboldkarriere i Lemvig som femårig. Skiftede som 15-årig til Randers FC - hvor han kom ind over førsteholdstruppen allerede som 17-årig.

Mikkel Kallesøe har spillet 19 ungdomslandskampe og scoret to mål.

Belønnet med fem år

Siden han vendte tilbage til fodbolden, er det gået i raketfart for den 22-årige kantspiller med rødder i Lemvig. I weekenden blev Kallesøe slåedes hyldet på hjemmebanen mod AGF for at have spillet 100 kampe for Randers FC, der tidligere på året også belønnede Kallesøe med en femårig kontrakt og en lønforhøjelse.

At Mikkel havde evner for spillet med bolden, fandt han allerede ud af i de unge år i Lemvig, hvor han begyndte at spille fodbold som femårig, men ikke fandt nok udfordring hos de jævnaldrene.

- Jeg spillede altid med nogle der var ældre end mig selv, fortæller han.

Senere skiftede han til Holstebro, hvor FC Midtjylland også fik øjnene op for den dengang 13-årig Mikkel Kallesøe.

- Men jeg følte mig ikke klar til at komme til Midtjylland på det tidspunkt.

Og da Mikkel Kallesøe blev 15 år, var det Randers FC, der kom med det bedste tilbud og han flyttede derefter til det østjyske for at jagte drømmen om at blive professionel fodboldspiller.

- Da jeg var mindre, havde jeg nok ikke regnet med at nå så langt. Men jeg troede selvfølgelig på det, for hvis man ikke selv tror på det så er det svært, siger Kallesøe.

Gerne til udlandet

I dag er Mikkel Kallesøe en af de faste spillere i Randers FC-truppen, hvor han har fået tildelt rygnummer 7 for at signalere, at han er en af de vigtigste spillere.

- For mig er et nummer bare lidt sådan et tal, jeg er selvfølgelig glad for at spille med nummer 7, fordi det også er udtryk for, at jeg er rykket frem i hierarkiet. Men det er ikke fordi, det ellers er vigtigt for mig - da jeg var yngre spillede jeg altid i nummer 19.

Hvad fremtiden bringer, ved han ikke.

- Selvfølgelig vil jeg gerne til udlandet, men lige nu har jeg det godt i Randers og det er ikke noget der haster. Jeg vil nok helst til Tyskland, fordi jeg tror det er der, min spillestil passer bedst til, siger Mikkel Kallesøe.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Skød salut i mindeparken

Annonce