Holstebro

Ekstra gågade for ni millioner kroner

Det er det lysegrå felt omkring den kommende biograf (den sorte firkant), som nu skal have ny belægning i hårdtbrændte klinker. Dog kun til venstre for den grønne stiplede linje i første etape af en større renovering af Enghavens p-plads. Ill.: Holstebro Kommune/Dagbladet

Klinke-belægningen i Sønderlandsgade skal nu forlænges ind på Enghaven og omkring biografen. Det er første etape af renovering af hele Enghavens parkeringsplads.

Holstebro: Kommunen vil næste år bruge ni millioner kroner på ny belægning på en del af Enghavens p-plads. Det er i det område, hvor Scala vil bygge en ny biograf på cirka 2100 kvadratmeter.

Det er den samme belægning i mørkegrå klinker, som ligger i Sønderlandsgade og i gågaden fra Store Bro til Enghaven, som nu vil blive forlænget mod nord til svinget på vejen Enghaven, som er navnet på vejen gennem parkeringspladsen.

- Belægningen vil blive lagt hele vejen rundt om den kommende biograf, og planen er, at belægningen skal være færdig samtidig med biografen, siger Poul Munk Poulsen, chef for information og service hos Holstebro Kommune.

Det er blandt andet cirka 50 meter eksisterende asfaltvej og parkeringspladser, som får en ny gågadebelægning.

- Der bliver en plads til ophold og udeservering for biografen - og måske med en slags gummibelægning det sted, hvor der kommer en bylegeplads, siger Poul Munk Poulsen.

Den nye belægning vil slutte ved restaurant Sprød mod nord. Men ikke gå helt ind til gågaden i denne omgang.

Det er altså eksisterende kørebane og cykelstier på vejen "Enghaven", som får ny belægning.

- Planen er, at det kun er vare- og ærindekørsel, der skal kunne køre denne vej, mens indkørsler til p-pladser ved Fakta vil blive lukket fra denne side, siger Poul Munk Poulsen.

Cyklister kan i forvejen cykle på klinkebelægningen på Enghaven og Sønderlandsgade døgnet rundt.

Det vil koste ni millioner kroner, og i næste uge skal sagen behandles i Teknisk Udvalg. I budgettet er pengene fordelt over tre år til 2021, men der er nu lagt op til, at det fremrykkes, så hele beløbet kan bruges i 2019.

Projektet er blot første etape af den større opgradering af den nedslidte parkeringsplads.

- I næste etape er det planen, at klinke-belægningen skal forlænges ind mod Nørregade og mod nord. Og i syd kan opholdspladsen blive forlænget hen mod "Blockbuster", siger Poul Munk Poulsen.

- Planen er også, at selve parkeringpladsen skal fornyes med klinker, men især asfalt - og med nye træer, siger Poul Munk Poulsen.

Det er fra dette hjørne på Enghaven, hvor pølsevognen står - og videre mod nord og mod vest, at gågadebelægningen i mørkegrå klinker bliver forlænget på et areal på cirka 3500 kvadratmeter. Arkivfoto
0/0
Annonce
Holstebro For abonnenter

Den herlige fest, der ikke nødvendigvis vil blive talt om igen

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig For abonnenter

Ulv eller sjakal? Noget er på færde på Tangen

Lemvig

Ungdommen går sammen på Tangen

Lemvig For abonnenter

Tre huller i bybilledet fyldes ud

Lemvig

FCM-spillere skal træne i Harboøre

Livsstil For abonnenter

Lisbeth Østergaard: Du skal kunne finde lykken i leverpostejslivet

Sport For abonnenter

- Nu er det mig, de andre holder øje med og måler sig op imod

Lemvig For abonnenter

Skal der spares eller ej: Vi aner ingenting

112

Ville undvige dyr - endte på taget

Annonce