Annonce
Holstebro

Elever bestemte sig efter besøg

Det er det personlige møde, der er afgørende når de unge skal vælge efterskole. Foto: Johan Gadegaard

Lomborg: De nåede at besøge henholdsvis tre og fire skoler, og tjekkede utallige muligheder på nettet, da de skulle bestemme sig for, hvilken efterskole, de ville gå på.

Men i sidste ende var det det personlige møde, der blev afgørende, da Katrine Aagaard fra Bedsted Thy og Casper Arvesen fra Viborg skulle beslutte en efterskole.

- Jeg havde et stort ønske om at komme på efterskole, og vi var ude at besøge tre skoler på Efterskolernes Dag, inden jeg besluttede mig et par uger senere. Her følte jeg mig hjemme, og både elever og lærere virkede meget imødekommende, siger Katrine Aagaard, der går i 10. klasse og blev skrevet op til en plads på Lomborg Gymnastik- og Idrætsefterskole for to år siden.

Hun fandt også en del inspiration til sit efterskolevalg via youtube. Her var der en del efterskole-opvisninger og også mindre præsentationsvideoer, der var med til at lette valget for hende.

Casper Arvesen, der går i 9. klasse, kendte lidt til skolen på forhånd. Hans mor har været elev på skolen, og det samme har hans storebror. Alligevel var det det personlige møde, der blev afgørende.

- Jeg var også ude at se på efterskoler i Ikast og Silkeborg, men jeg følte ikke, det var mig på de to skoler. Det var meget elitepræget, og jeg kan godt lide, at det virker mere hjemligt her, siger Casper Arvesen, der blandt andet kiggede efter et sted, hvor han kan dyrke fodbold og løb.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Jesus har tunet ind på 89,1 MHz

Kultur For abonnenter

Kære Svend. Næste gang jeg kommer til Danmark, ringer jeg naturligvis til dig... med varm hilsen og høj agtelse, Kathleen Kennedy

Danmark

Klar tysk melding om grænseåbning: Åbne sluser til Poetzsch og Calle fra 15. juni

Annonce