Annonce
Navne

Elever i Filmteam: De fleste unge i dag laver jo film

- Til en vis grad er alle unge jo filmskabere i dag, for de filmer med deres mobil. Det er utroligt nemt at lave film og smide dem på YouTube eller TikTok, men det ville være fantastisk at få noget kvalitet ind i det, få udviklet sit potentiale og få et egentlig filmmiljø i byen, siger Filippa Le Févre Rasmussen, der sammen med Benjamin Ørbæk Haahr håber på, at der kommer en egentlig filmlinje under DTA. Foto: Morten Stricker
De unge filmer med deres mobiltelefoner og lægger på YouTube eller TikTok. En filmlinje på DTA ville kunne give filmene kvalitet og udvikle de unges potentialer, mener elever fra Filmteamet.
Annonce

Holstebro: I august fik to unge filmentusiaster fra Holstebro en oplevelse, som næsten tog pusten fra dem.

Fra onsdag 26. august til og med lørdag den 29. august var 20-årige Filippa Le Févre Rasmussen og 22-årige Benjamin Ørbæk Haahr udtaget til at være en del af The Next Filmfestival i Odense. Festivalen er Danmarks største åbne filmkonkurrence og filmevent for filmskabere under 21.

Filippa og Benjamin var med i en talentcamp med omkring 30 deltagere i alderen 18 til 25 - og siden havde de adgang til alt ved festivalen fra filmforevisninger og middage til afterparties og receptioner.

- Det var altså helt surrealistisk, når man kommer fra en lille by som Holstebro, hvor alt godt kan gå lidt langsomt, og så pludselig stå til et afterparty med Joey Moe! Og så skulle man bare tilbage til vuggestuen og arbejde bagefter. Men okay, det hjælper lidt, når man ved, at en pris-vindende filminstruktør følger én på Instagram, ler Filippa Le Févre Rasmussen.

En del af filmfestival-oplevelsen var nemlig også at skabe netværk og at blive inspireret. Eleverne på camp'en fik blandt andet undervisning af instruktør og Oscar-vinder Martin Strange Hansen, var til masterclass med skuespilleren Pilou Asbæk og fik sparring af Rumle Hammerich, der er tidligere leder af filminstruktøruddannelsen.

Alt det kan Filippa og Benjamin bruge hjemme i Holstebro, hvor de er en del af "kernen", som de siger, i det nye Filmteam.

Annonce

Aktiv hverdag

Benjamin Ørbæk Haahr stammer fra Sdr. Omme, men bor i Holstebro, fordi han går på tredje år på musical- og teaterlinjen på Dansk Talentakademi (DTA). Ved siden af studiet arbejder han på pubben Fox & Hounds og som lærervikar ved Sønderlandsskolen. Og så har han, siden planerne for Filmteamet blevet luftet i januar, været en del af kernen.


Det var altså helt surrealistisk, når man kommer fra en lille by som Holstebro, hvor alt godt kan gå lidt langsomt, og så pludselig stå til et afterparty med Joey Moe! Og så skulle man bare tilbage til vuggestuen og arbejde bagefter.

Filippa Le Févre Rasmussen, Holstebro


Filippa Le Févre Rasmussen gik tre år på musical- og teaterlinjen og blev så godkendt til et fjerde år, hvor hun fulgte danselinjen.

- Så kunne jeg godt mærke, at jeg skulle nye veje - men nu er jeg her så alligevel en del af tiden, fordi det nye Filmteam er så spændende, erkender hun.

Filippa arbejder i en vuggestue, laver PR for et fitness-center, arbejder som tjener og bartender på Munken, og har netop - efter tre ugers praktik - fået et tilbud fra Odin Teatret om at blive en del af gruppen Ikarus fra 1. oktober og frem mod en teaterfestival i februar 2021.

Kan man godt alt det - og også Filmteamet?

- Nej, desværre ikke. Jeg ville ønske, at døgnet havde flere timer. Men jeg har sagt ja tak til Odin Teatret. Filmteamet bliver jeg også ved med. Og arbejdet på Munken er jo om aftenen, forklarer hun.

Annonce

Den første film

I Filmteamet er kernen - som ifølge Benjamin og Filippa tæller cirka ti unge - i færd med at skabe deres første rigtige filmprojekt. Benjamin er "A-instruktør", og Filippa er "konsulent" eller "B-instruktør".

Kunstnerisk leder af DTA's nye filmmiljø, Sebastian Cordes, er her flankeret af to af sine elever, Filippa Le Févre Rasmussen og Benjamin Ørbæk Haahr, ved The Next Filmfestival i Odense. Pressefoto

Projektet bliver til en seks til ti minutters film om, hvordan et parforhold "kan blive dræbt af sin egen stilhed".

- Det handler om det, man ikke taler om, og om hvor meget det ødelægger et forhold. Det foregår i et abstrakt univers. Vi ville gerne fokusere på drømmesekvenser, for vi kan begge godt lide at arbejde med det lidt uvirkelige, absurde univers, forklarer Benjamin, der i øjeblikket sidder og klipper filmen, når han har tid.

- Til en vis grad er alle unge jo filmskabere i dag, for de filmer med deres mobil, men det ville være fantastisk at få noget kvalitet ind i det, få udviklet sit potentiale og få et egentlig filmmiljø i byen, mener Filippa.

- Vi har haft mulighed for at snakke med en tonemester om lyd, med en dokumentarfilminstruktør om forskellen på fiktion og dokumentar, og mange andre faggrupper i talks, fordi Sebastian (Sebastian Cordes, kunstnerisk leder på Filmteamet, red.) har et vildt netværk indenfor filmmediet, fortæller Benjamin om Filmteamet, som han og Filippa håber vil udvikle sig til en filmlinje under DTA.

- Det er fedt, at der i Filmteamet er folk fra andre DTA-linjer og folk udefra, fordi de bidrager med andre måder at se billeder, kroppen, lyden på. Jeg vil gerne være skuespiller eller instruktør, og her fra jeg svar på en masse spørgsmål - helt ned i detaljer som "hvor skal microporten sidde?" og "hvad er en boomer?", smiler Filippa.

Annonce
Annonce
Danmark

Opdateret onsdag: 558 nye smittede i Danmark

Lemvig

Efterårsmarked er også aflyst

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Kaptajn sigtet efter grundstødning

Lemvig

Knuste ruden med en ugle

Danmark For abonnenter

Professionel fodboldspiller slipper for karantæne efter konkursdrama: Boligforeninger snydt for millioner

Annonce