Annonce
Lemvig

Elever klarer frisag: Gymnasium er gået uden om covid-19

Lemvig Gymnasium er sluppet for covid-19 tilfælde indtil videre. Ingen elever blev testet positive efter studieture i slutningen af september, konstaterer rektor Bo Larsen. Arkivfoto: Benny Gade
Elever på Lemvig Gymnasium kom hjem fra efterårets studieture uden corona-smitte. Rektor har handlingsplan, hvis virus rammer skolen
Annonce

Lemvig: Nul positive coronatest.

Det er status på Lemvig Gymnasium. Hverken elever eller lærere har været ramt af virus i de syv måneder der er gået, siden covid-19 blev en del af hverdagen både på gymnasiet og i resten af samfundet.

Dermed kan rektor Bo Larsen også konstatere, at ingen blev ramt af virus, da flere af skolens elever var på studietur i Rom og Berlin i slutningen af september. Han opfordrede dengang alle elever til at blive testet, og alle har fået negative svar.

- Jeg var tryg ved det, vi gjorde dengang, og vi har gennem hele forløbet fulgt myndighedernes anbefalinger og havde også ringet til sundhedsmyndighederne for at søge råd inden elevernes afrejse, siger Bo Larsen.


Sandsynligheden for, at vi en dag får en elev eller en lærer, der er positiv med covid-19 er stor. Derfor har vi også retningslinjer, vi kan følge hvis eller når det skulle ske

Bo Larsen, rektor Lemvig Gymnasium


Han tilføjer, at der ikke er planlagt studieture med overnatninger i resten af skoleåret. Til gengæld er et besøg fra gymnasiets venskabsgymnasium i Aschaffenburg i det sydlige Tyskland, blevet aflyst. De skulle ellers have været på besøg senere på skoleåret, men det bliver ikke til noget på grund af corona-pandemien.

Desuden er gymnasiets julefest og andre sociale arrangementer aflyst, lige som cafe-eftermiddagene for elever er blevet sat i bero.

Annonce

Flere har været i karantæne

Rektor glæder sig over, at der ikke har været nogle tilfælde af covid-19 på gymnasiet hidtil. Flere elever har dog i de seneste måneder været hjemme i karantæne, mens de har ventet på svar på en coronatest.

Men Bo Larsen er spændt på, om der en dag vil være en elev, der er smittet med covid-19.

- Sandsynligheden for, at vi en dag får en elev eller en lærer, der er positiv med covid-19 er stor. Derfor har vi også retningslinjer, vi kan følge hvis eller når det skulle ske. Blandt andet vil vi efter råd fra Styrelsen for Patientsikkerhed sende eleven hjem og derefter opspore elevens nære kontakter i samarbejde med styrelsen. Det er først hvis flere bliver ramt på samme tid, at vi vil se på, om der skal tages flere tiltag, siger rektor.

Bo Larsen roser eleverne for den indsats, de har gjort for at undgå, at de og gymnasiet er blevet ramt af covid-19.

- Den indsats, som eleverne har gjort, er også en del af, at vi endnu ikke har været ramt af virus på gymnasiet. Vi har opfordret dem til at være tilbageholdende med private fester og undervisningsministeriet har sendt et brev til forældrene, hvor hun beder om, at de også bakker op om at der bliver holdt igen med sociale arrangementer blandt eleverne, siger Bo Larsen.

Annonce
Lemvig

S forstår bekymring på skoler

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Fund af corona-virus i hunde og katte: Fødevarestyrelsen afliver katte på minkfarm

Lemvig For abonnenter

Kun 20 medarbejdere bliver tilbage i Lemvig - hvad skal der ske med bygningen på Torvet

Annonce