Annonce
Indland

Elever vil fjerne adgangskrav til gymnasierne i 2020

Linda Kastrup/Ritzau Scanpix
Undervisningen er blevet så anderledes, at adgangskravet til gymnasier må fjernes, mener organisationer.

Coronavirussets udbrud i Danmark har vendt op og ned på skoleelevers hverdag og undervisning, og derfor bør adgangskravene til gymnasiet fjernes i år.

Det mener Danske Gymnasieelevers Sammenslutning og Danske Skoleelever.

- Med usikkerheden og alt det kaos, der har været i den her tid, er der behov for, at eleverne kan være sikre på, at de kan komme videre i gymnasiet, siger formanden for Danske Gymnasieelevers Sammenslutning, Martin Mejlgaard.

Coronavirusset har i flere uger skabt nye rammer for eleverne på landets skoler. Eleverne blev sendt hjem i marts og har dermed også arbejdet hjemmefra i en lang periode. Det skal de fortsat indtil 10. maj.

Da statsminister Mette Frederiksen (S) mandag præsenterede genåbningsplanen for Danmark, stod det samtidig klart, at alle afsluttende eksaminer i folkeskolen er aflyst.

I stedet kommer elevernes seneste årskarakter til at gælde.

Og det er uretfærdigt, mener Danske Skolelevers formand, Thea Enevoldsen.

- Det er ikke fair og lige adgang til ungdomsuddannelse, når man ikke får muligheden for at forbedre sit standpunkt til eksaminerne.

- Vores skolegang skal påvirkes så lidt som muligt. Der er ingen, som skal afvises fra gymnasierne på grund af corona, siger Thea Enevoldsen i pressemeddelelsen.

Gymnasierne fik nye adgangskrav i 2019. Blandt andet skal man have et gennemsnit på mindst 5,0 i de lovbundne fag til afgangsprøven for at komme direkte ind på en hhx, htx eller stx-uddannelse.

Mens folkeskoleleverne ikke kommer til eksamen i år, så besluttede Folketingets partier onsdag, at 3.g'ere og 2.hf'ere skal op til færre eksaminer i år.

Aftalen betyder, at alle 3.g-elever skal op i skriftlig dansk og et udtrukket studieretningsfag på A-niveau. De skal også op til en mundtlig prøve i deres store skriftlige opgave.

2.-hf-elever skal op i to skriftlige prøver i dansk og engelsk og to mundtlige prøver i dansk og den senest placerede udtrukne prøve.

Sædvanligvis er landets 3.g'ere oppe til 7-8 afsluttende eksaminer, mens landets 2.hf'ere normalt skal til ni eksaminer.

3.g’ere, 2.hf’ere er en del af regeringens genåbningsplan, og de skal således tilbage på skolebænken efter påske.

Det skal eleverne i 1.g, 2.g og 1.hf ikke. Deres prøver bliver desuden aflyst.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Kultur For abonnenter

Kære Svend. Næste gang jeg kommer til Danmark, ringer jeg naturligvis til dig... med varm hilsen og høj agtelse, Kathleen Kennedy

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Tøjeksperten lukker i Lemvig

Danmark

Drop sommerferien til sydens sol: Regeringen fraråder rejser udenfor udvalgte nabolande

Annonce