Annonce
Lemvig

Elevernes trivsel er helt i top

Skoleeleverne i Lemvig Kommune nyder idræt og andre fag i skoletiden. Så meget, at de ligger i top i en trivselsmåling blandt skoleeleverne. Arkivfoto: Mette Mørk
Udvalgsformand er jublende lykkelig over, at skoleeleverne i Lemvig Kommune er tilfredse med at gå i skole
Annonce

Lemvig: Børn i Lemvig Kommune er glade for at gå i skole.

Det viser resultaterne for den seneste trivselsmåling, som børne- og undervisningsministeriet har lavet for folkeskolerne i alle landets kommuner.

Målingen viser, at eleverne i Lemvig sammen med eleverne i Lyngby-Taarbæk nord for København ligger helt i top på den generelle trivsel i skolen, hvor i alt fire punkter bliver målt. De to kommuner scorer begge 3,9 på skalaen, der går fra 1-5, hvor 5 er det bedste.

Også på den sociale trivsel skiller Lemvig Kommune sig ud. Her ligger eleverne helt i top med en vurdering på 4,3 på skalaen fra 1-5.

Inden for ro og orden er eleverne i Lemvig også helt i top med en score på 3,9. Topplaceringen deler de sammen med flere andre kommuner, mens man kan "nøjes" med at dele topplaceringen inden for støtte og inspiration med eleverne i Fredensborg Kommune i Nordsjælland. Her scorer Lemvig 3,4 på skalaen.

Annonce

Glad for resultatet

Undersøgelsen er lavet i januar-juni og er dermed gældende for skoleåret 2019-20. Det er elever fra 4.-9. klasse, der har deltaget i undersøgelsen.

Henrik Thygesen (V), der er formand for familie- og kulturudvalget, kalder sig for jublende lykkelig over resultatet af målingen.

- Jeg tror, de gode resultater skyldes, at vi er et samfund, der gerne vil hinanden. Skolelederne gør et stort arbejde i hverdagen og hvis alle på skolen har det godt sammen, vil man gøre endnu mere for, at det skal være sådan hele tiden. Samtidig har vi også lavet en stor indsats for at skabe fællesskab og undgå mobning på skolerne, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Venstre ved man aldrig, hvor er

Annonce