Navne

Eller skrev ishockeyhistorie og mødte Trump

Natten til 8. juni 2018 dansk tid kunne Lars Eller som den første dansker nogensinde løfte Stanley Cup-trofæet, efter at hans hold, Washington Capitals, vandt finalen i den bedste nordamerikanske ishockeyliga, NHL. Foto: Ethan Miller/Ritzau Scanpix
Som den første dansker nogensinde vandt Lars Eller det eftertragtede Stanley Cup-trofæ i NHL sidste år og mødte Donald Trump. Onsdag 8. maj fylder han 30 år.

30 En juniaften i 2018 skrev en dansk ishockeyspiller både amerikansk og dansk sportshistorie. Lars Eller blev den første dansker nogensinde til at vinde det eftertragtede Stanley Cup-trofæ i den bedste nordamerikanske ishockeyliga, NHL. Danskeren scorede tilmed sejrsmålet til 4-3, der sikrede Washington Capitals sit første trofæ i klubbens 44-årige levetid.

- Det er fantastisk. Det er som at skrive enden på historien selv. Selv at få lov til at score gamevinderen. Det er det største overhovedet, sagde Eller til TV2 efter sejren, der også betød et møde med USA's præsident, Donald Trump.

Onsdag 8. maj - præcis 11 måneder efter triumfen i NHL - kan den danske ishockeystjerne fejre sin 30-års fødselsdag.

Lars Fosgaard Eller er født og opvokset i Rødovre. Og når man er fra Rødovre - og endda søn af den tidligere ishockeylandsholdsspiller Olaf Eller - så spiller man selvfølgelig ishockey. Det gjorde Lars Eller også, og han gjorde det så godt, at han som 16-årig skrev kontrakt med Frölunda HC i den svenske Eliteserie.

Eller debuterede i NHL i 2009 for St. Louis Blues. Siden har han spillet for Montreal Canadiens, inden han i 2016 blev solgt til Washington Capitals.

Han blev dansk topscorer ved junior-VM i 2008 og spiller på det danske landshold, når NHL-karrieren tillader det. Eller har netop meldt sig klar til at spille VM med landsholdet i Slovakiet, hvor Danmark spiller sin første kamp 11. maj.

Tidligere på året har Lars Eller stiftet et legat, der skal støtte børn og unge fra økonomisk vanskeligt stillede familier med at spille ishockey. Legatet uddeles af Rødovre Skøjte og Ishockey Klub, hvor Eller indledte karrieren.

- Legatet skal hjælpe med at give børn og unge de samme muligheder, som jeg fik. Og jeg glæder mig til at kunne fejre de første legatmodtagere i august måned, sagde han i forbindelse med offentliggørelsen af legatet i april.

Lars Eller (yderst th.) mødte sammen med resten af Washington Capitals-holdet USA's præsident, Donald Trump, efter Stanley Cup-sejren sidste år. Foto: Leah Millis/Reuters
0/0
Annonce
Mærkedage For abonnenter

Julemanden ønsker sig en ny hækklipper

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Video: Se med, når storkeungen spiller død for at blive ringmærket

Danmark

Se video af redning: 20-årig sejler reddet op ad vandet efter flere timer i Ringkøbing Fjord

112

Kvinde sad fast i brønd i en time

Lemvig

Evy blev glemt, når hun bestilte en Flextur: Nu har Midttrafik gennemgået klagerne

Lemvig

Tre strande har det reneste badevand

Annonce