Annonce
FERIE I DANMARK

En anderledes sommer: Ferie i Danmark - få inspiration her

Fotos: Esbjerg Kommune-Torben Meyer / PR-foto / Jens Thaysen / David Bering / Mathias Nesgaard
Så lille og alligevel så varieret. Sådan er Danmark.

I denne liste finder du artikler, hvor du kan læse om alt fra bæredygtig ferie i luksustipi på Langeland til picnic-opskrifter og undervisning i bolsjeproduktion. Tre danske naturfotografer fortæller om deres passion og giver anbefalinger til natur i Danmark, som har gjort indtryk på dem i løbet af deres karriere.

Journalist og forfatter Gitte Holtze giver sin vandrelidenskab videre, mens madentusiasterne Anne Hjernøe, Claus Holm og Michelle Kristensen deler sommerminder og opskrifter. Tag med på reportage på jagt efter streetart i Aalborg eller få inspiration til sommerferie i de danske storbyer.

Selv om det nok bliver en anderledes sommer, ligger oplevelserne bare og venter på dig lige ude foran dit dørtrin. Det kan friluftsvejlederen Maria Rømer tale med om. Hun er mikroeventyrer. Og det kan alle og enhver blive, som hun fortæller: "Gå ned ad en anden sti, end du plejer, eller hop på cyklen. Uanset hvor man befinder sig i Danmark, er man aldrig mere end lige omkring 50 kilometer fra en kyst."

Unik ø har fået ny status: Christiansø er en sammensmeltning af natur og historie

Christiansø består af en idyllisk sammensmeltning af kulturhistorie og natur. Foto: Colourbox

På Christiansø smelter natur og historie sammen. På den ene side gemmer de barske klipper på en fortælling om en lille ø, der har været overladt til naturens kræfter langt ude i Østersøen. Men der er også en historie skabt af de mennesker, der har brugt øen i over tusind år. Christiansø har for nylig fået status som naturpark. Jens Peter Kofoed er administrator af øen, og han fortæller i artiklen her, hvad det vil sige at være en naturpark.

Curly Camper viser vej: På opdagelse i hverdagens små mikroeventyr

Maria Rømer er friluftskvinden bag Curly Camper. Foto: Maria Rømer

Dit næste eventyr gemmer sig lige rundt om hjørnet, og det behøver hverken at være besværligt eller ukomfortabelt at tage ud i naturen. Det mener friluftsvejleder Maria Rømer. Under navnet Curly Camper blogger hun om friluftslivet ud fra begrebet mikroeventyr, der handler om at gøre det muligt at komme på små eventyr i naturen - selv på en hverdag. Det skal nemt og hyggeligt at nyde en solnedgang på stranden eller at overnatte i skoven.

Hun giver også tre gode råd til at få succes i naturen.

En anderledes sommer: Alternative oplevelser i Aarhus

Den Uendelige Bro. Arkivfoto: Jens Thaysen

Den Uendelige Bro og Botanisk Have er et par af de anbefalinger, Visit Aarhus giver som bud på alternative oplevelser i Aarhus til en sommer hjemme i Danmark. Læs alle anbefalingerne her.

Gå på skattejagt i det udendørs galleri: 65 gratis kunstværker venter på dig

Det interessante værk "Big Catch" er skabt af de to schweiziske street art-kunstnere Wes21 og Onur i Vestbyen. Foto: Hanne D. Frette

Aalborg er et stort udendørs galleri, og det koster ingen penge at nyde de 65 værker, der er malet af de største internationale graffitikunstnere. 65 værker er på den officielle liste over Aalborgs streetart – og så er der alle de andre.

Læs mere om Aalborgs udendørs galleri her.

I Aalborg finder du også Lange Kunsthåndværk, der er er både bolig, galleri, butik, skulpturhave og koncertsted lige midt i Aalborgs midtby. Læs om byens gemte kulturperle lige her.

Et minde om knurhaner og Gammel Skagen

En del af det at rejse hænger for mange sammen med kulinariske oplevelser. For Anne Hjernøe hænger knurhaner for eksempel sammen med minderne om Gammel Skagen.

Du kan læse om hendes minder her – og så kan du selvfølgelig finde hendes bedste opskrift på den skønne fisk lige her.

Janne Klerk indfanger danske kysters personlighed

Korevle ved Sejerø Bugt. Foto: Janne Klerk

Kunstfotograf Janne Klerk opdagede det, som hun kalder vidunderlige steder, undervejs i sit treårige arbejde med at fotografere danske kyster. - Det fantastiske ved Danmark er, at naturen er så varieret, siger hun og giver gladeligt sin oplevelser videre i denne artikel.

Hun giver også fem konkrete anbefalinger til kyster, der er værd at besøge, i artiklen her.

En anderledes sommer: Visit Esbjerg anbefaler

"Mennesket ved Havet". Foto: Esbjerg Kommune/Torben Meyer

Fanø kun 12 minutters færgetur væk, dejlige strande og verdens største vindmøller er noget af det, som Visit Esbjerg fremhæver som alternative sommeroplevelser i Esbjerg. Læs om alle syv anbefalinger lige her.

Hollandsk par skaber luksus-gårdferie

I slutningen af april er Tiki Camp klar til deres anden sæson. PR-foto

Efter at have kørt Europa tyndt i en autocamper med navnet Hank the Hymer, forelskede Tirza Snip og Nicki Dreyer sig i et bindingsværkshus på Langeland, hvor de forrige sommer skabte Tiki Camp: en blanding af økologisk gårdferie og luksuscamping. Nu kommer verden til dem og ikke omvendt.

Læs om konceptet her.

Opskrifter og udstyr: Ud i det blå med picnickurven

Skal din picnic være oldschool, kan du vælge at transportere din mad i en klassisk picnickurv i pileflet, som den her fra Dacore. PR-foto

Guide: Besøg et mikrobryggeri

Fanø Bryghus' bryggerbar har 17 forskellige øl på hanerne. Størstedelen er bryggeriets egne, men der er også plads til at have andre mikrobryggeriers øl på hanerne. Arkivfoto: Flemming Larsen

Danmark har et væld af gode mikrobryggerier, som er spredt ud over hele landet. Selvom mange af de små bryggeriers kreationer kan nydes i byernes ølbarer og restauranter, kan det godt betale sig at tage en tur ud i sommerlandet og smage øllene, der hvor de bliver brygget. Her guider vi til tre bryghuse, som har åbent for besøgende.

På toppen af Danmark: 10 skønne udsigter

Udsigter fra høje bakker og tårne i Danmark. Foto: Knud Erik Christensen/Colourbox, David Kahr, Anders Bøggild/Tivoli og Visit Aarhus

Når man står øverst på en tinde eller har besteget trapperne til et tårn, er belønningen en fantastisk udsigt ud over en by eller landskab, som man sjældent ser det fra sin egen beskedne højde. Vi har fundet 10 steder i Danmark, hvor afstanden til jorden er stor, og udsigten er fantastisk.

Heder, miler, klitter og Vesterhav - Nordjylland er en landskabsbuffet

Rubjerg Knude Fyr. Foto: Christian Faber

Christian Faber er naturfotograf med forkærlighed for Nordjylland, hvor han er født og opvokset. Han startede som hobbyfotograf. Via sine billeder af det nordjyske landskab har den 26-årige nordjyde gjort fotografiet til sin levevej. Lær ham at kende her.

Du kan også lære hans Nordjylland at kende ved at se billederne af hans fem yndlingssteder her.

Claus Holm: Hvide asparges er mindet om sommer

En ægte sommeret af hvide danske asparges og fjordrejer. Foto: David Bering

Til daglig bor kokken, kogebogsforfatteren og foredragsholderen Claus Holm i Svendborg sammen med sin kone, Anne. I artiklen her fortæller han, hvorfor hvide asparges er en af de spiser, der gør ham glad og minder ham om sommer.

Og så giver han selvfølgelig fri adgang til bedste opskrift med hvide asparges: Holms brændte asparges med hollandaise og friske fjordrejer. Få opskriften her.

Stor, ny naturpark: I Naturkraft skal man lege sig til læring

I april var byggeriet af den nye naturpark stadig godt i gang. PR-foto: Bjørn Ellermand/Naturkraft

Naturkraft er lige på trapperne til at slå dørene op for sine første gæster. Naturparken er sat i verden for at undervise i natur, miljø og menneskets påvirkning af den. Formidlingen foregår gennem legende eksperimenter. Læs mere om Naturpark Ringkøbing her.

Dem følger redaktionen: Kom med ud i det blå på Instagram

Rold skov set fra oven. Foto: Mathias Nesgaard

Med fokus på æstetik er Danmark præsenteret på flotteste vis på Instagram. Der er derfor masser af inspiration at hente på det sociale medie, når man skal i gang med at planlægge sin næste tur ud i sommerlandet. I artiklen her får du et udvalg af de profiler på Instagram, som redaktionen her selv følger.

Populær forfatter til vandrebøger: - På vandreturen er der plads til bare at være

Man behøver ikke gå flere tusind kilometer for at få noget ud af naturen, mener Gitte Holtze. De daglige gåture kan også klare hovedet. Foto: Birgitte Carol Heiberg

Mød Gitte Holtze, der har skrevet flere vandrebøger. Den nyeste hedder ”Gå langt”, og den kan du læse mere om i artiklen her.

Gitte fortæller også om fem ting, du skal vide, inden du tager på vandretur.

Vilde heste – nu også i Nordjylland

Vilde heste på Sydlangeland. 20 af dem har fået nyt hjem i Nordjylland. Arkivfoto: Michael Nørgaard

I et nyt statsligt naturområde ved Lindenborg Ådal blev der i slutningen af 2019 sat en flok vilde heste af racen exmoor ud. De skal hjælpe til med at vedligeholde området og kommer til at græsse året rundt. Bliv klogere på projektet her.

Rudbecks - det lille sted med det store navn

Indretningen hos Rudbecks er hyggelig og hjemlig. Foto: Birgitte Carol Heiberg

På hovedgaden i Nordby ligger Rudbecks - en lille, familiedrevet restaurant. Familiens hjerter banker for Fanø, nærmiljøet og de lokale råvarer. Sammen har de også Farm Rudbeck, hvor tre generationer bor under samme tag. Men i frokostrestauranten i Nordby er det Tilde Rudbeck, der regerer. Og selvom restauranten er lille, er navnet stort og velkendt langt ud over Fanøs grænser. Mød Tilde Rudbeck her.

Som en lille bonus får du også en opskrift på hendes Bakskuld som smørrebrød.

Inspiration til souvenir: Ta' museumskultur med hjem

Kan du ikke få nok af skagenskunstneren P.S. Krøyer og hans "Sommeraften på Skagen Sønderstrand"? Foto: Skagens Kunstmuseum

I skole hos bolsjemesteren

Der arbejdes koncentreret med at trække den flydende og varme bolsjemasse i form på varmebordet. Derfor er det også nødvendigt at bruge arbejdshandsker. Foto: Hanne D. Frette

Mød Thomas Brandt Touray, der inviterer indenfor på Bolcheriet i Løkken. Her forvandles 40 kilo bolsjemasse til tusindvis af bolsjer i løbet af en times tid.

Michelle Kristensen: Lagkage minder om barndommens somre

Michelle Kristensen har givet sin fasters lagkage et tvist. Foto: PR

Michelle Kristensen er trænings- og ernæringsekspert, foredragsholder og forfatter til flere bøger om kost, træning og sundhed. Men selvom man er sund, kan man godt spise lagkage, og for Michelle Kristensen er der især én kage, der minder om hendes barndoms somre. Den fortæller hun om her.

Opskriften på kagen – Fasters lagkage - afslører hun selvfølgelig også. Den kan du hente her.

På Salling Rooftop Aalborg kan man udfordre højdeskrækken

Glaspladen, som Siri Damgaard Frette står på, har et kig til gadeniveauet 30 meter nede, og det kan godt sætte gang i højdeskrækken, hvis man har anlæg til det. Foto: Hanne D. Frette

Salling har skabt en gratis forlystelse på de to stormagasiners tagterrasser i Aalborg og Aarhus, som i den grad er underholdende for store og små, men er en regulær overvindelse for dem med højdeskræk. Kom med en tur på toppen i artiklen her.

Byferie i Danmark: Visit Odense anbefaler

Jernbanemuseets damptog. Foto: Danmarks Jernbanemuseum

Oplev dyr fra hele verden i Odense Zoo eller rejs tilbage i tiden i stuerne i Tidens Samling. Visit Odense kommer i artiklen her med bud på oplevelser i den fynske hovedstad.

Naturfotograf Lars Gejl: -I naturen er der hobby nok til flere liv

Gribskov. Foto: Lars Gejl

En anderledes sommer: Visit Aalborg anbefaler

Goboat Aalborg. Foto: Visit Aalborg

I en tid, hvor det kan det være svært at finde ud af, hvor man skal begive sig hen på sin ferie, og hvilke aktiviteter der er mulige, med tanke på restriktioner, giver Visit Aalborg sit bud på alternative oplevelser i Aalborg.

Gå på opdagelse i naturen om din lokale herregård

Landets herregårde var i vid udstrækning selvforsynende. PR-foto: Gammel Estrup

Danmark er rig på herregårde. 730 ligger spredt over hele landet, og hver især byder de på historiske kultur- og naturoplevelser. En ny guide skabt af herregårdsmuseet Gammel Estrup er et godt udgangspunkt til at komme i gang.

Få også vores seks bud på herregårde, der er værd at besøge, lige her.

Sommer i hovedstaden: Wonderful Copenhagen anbefaler

Kanalrundfart. Foto: Daniel Rasmussen

Oplev natur fra ’Vilde vidunderlige Danmark’

Valmuemark på Gendarmstien. Foto: Kim Toft Jørgensen/Destination Sønderjylland
Annonce
Lemvig For abonnenter

Kommune og borgere vil arbejde sammen for at få en omfartsvej ved Klinkby

Vestjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Tirsdagens coronatal: 756 nye smittede - positivprocenten er den højeste i 10 uger

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Der er bud efter kranen, men nye opgaver må vente - det kræver nemlig 100 lastbiler at flytte den

Leder For abonnenter

Hvis vi ikke vil indstille os på et ringere serviceniveau, må vi se at få alle i sving

Lemvig

Radikale kommer til at bide negle når man håber på at bevare pladsen i byrådet

Navne For abonnenter

Landmandssønnen fra Borbjerg brugte 110.000 kroner på at blive uddannet butler: - Det er jo bare et ganske normalt arbejde

Lemvig

Ung knallertkører undgik lige akkurat at brage ind i bil

Leder For abonnenter

De mørke skyer truer: Vi skal måske forberede os på en anden økonomi i hverdagen

Livsstil

Redaktørens klumme: Genbrug for viderekomne

Erhverv For abonnenter

Grundfos-topchef er træt af at blive kaldt 'arvingen': - Jeg slider og slæber

Kultur

Stem her: Nu kan du være med til at finde det bedste billede i lokal fotokonkurrence

Bolig

Danmarks billigste 'herregård' til salg: Her har Christian IV overnattet

Lemvig

Husk paraplyen: DMI varsler voldsomme mængder regn

Danmark For abonnenter

Kommunalvalg på vej: De nære ting, der fylder vores hverdag, bestemmer, hvor vi sætter krydset

Lemvig

Stor pumpe skal forhindre oversvømmelse i Lemvig by

Annonce