Annonce
Debat

En bred aftale med tidsler er bedre end alternativet

Kristian Gade, medlem af bestyrelsen i Landbrug og Fødevarer.Pressefoto

Læserbrev: Endelig. Efter 11 måneder blev politikerne mandag aften enige om et landbrugsforlig, som statsministeren kunne fejre ved folketingets åbning.

Det mest positive, der kan siges om det netop indgåede landbrugsforlig er, at det endte som en bred aftale, hvor samtlige partier på nær Alternativet er repræsenterede. Aftalen er meget ambitiøs, og vores erhverv kommer i den grad til at skulle knokle med at nå målene frem til 2030.

Nu ved vi i grove træk, hvad de næste små ti år kommer til at byde på, og det skaber arbejdsro om vores erhvervs fremtid. Der er selvfølgelig tale om en lang række kompromiser, og jeg er ikke i tvivl om, at de borgerlige partier har afværget katastrofen, og har gjort deres del for at redde tusindvis af arbejdspladser i landdistrikterne. Som både politikere og mange andre har udtalt, så er jeg enig i, at aftalen er historisk. Jeg mener, når selv Enhedslisten indgår i aftalen, omend Mai Villadsen undsagde den, allerede inden blækket var tørt, kan det vel kun være historisk.

Annonce

Bevares - der er ting i aftalen, som langt fra er optimale, men at der nu for eksempel kommer en second opinion, altså en ny vurdering af det faglige grundlag bag hele vandmiljøindsatsen, er yderste vigtigt.


Der skal lyde en stor anerkendelse til Søren Søndergaard, hele Landbrug og Fødevarer og alle de landmænd, der har været synlige under forhandlingerne. Omend det har været hen over kaffebordet, på Facebook eller i medierne. Vores linje har været klar helt fra starten og den indsats har uden tvivl været med til at få aftalen trukket i en retning, som vi som landmænd kan se perspektiver i.

Bevares - der er ting i aftalen, som langt fra er optimale, men at der nu for eksempel kommer en second opinion, altså en ny vurdering af det faglige grundlag bag hele vandmiljøindsatsen, er yderste vigtigt.

På den overordnede co2-reduktion er målet fortsat en reduktion på syv millioner tons i 2030. Det er positivt at de godt fem millioner tons skal findes gennem innovation og ny teknologi. Her virker det dog som om, at der kunne opstå udfordringer med at finde finansieringen til denne nye teknologi, der er livsnødvendigt for at nå målet. Finansieringen er nemlig ikke til stede på nuværende tidspunkt, så der er behov for øremærkede midler for at kunne nå målet.

Der er mange tal og procenter i spil. Vi vil nu hurtigst muligt få arbejdet med tallene så vi kan se konsekvenserne helt ned på ejendomsniveau. Først når konsekvenserne er kendt for det enkelte landbrug, kan den enkelte se hvad der skal arbejdes med, for at vi samlet når i mål.

Annonce
Lemvig For abonnenter

For tredje gang på tre måneder: Nu er udsmykning på Torvet igen blevet ødelagt

Danmark

Søndagens coronatal: Yderligere 11 er døde - 4326 har fået en positiv test

Annonce
Annonce
Annonce
Lemvig

Blandt de mindst ramte: Lemvig Kommune er ikke længere blodrød

Navne For abonnenter

Aktive Bente er både blind og næsten døv: Hvis man sætter sig ned og har ondt af sig selv, bliver man siddende

Lemvig

DMI varsler snestorm: Op mod 30 centimeter sne på vej

Lemvig

By og sø skal hænge bedre sammen: To projekter er i gang på samme tid

TV 2-direktør efter dokumentar: Ledelsen har svigtet

Ulfborg/Vemb For abonnenter

Anne gik fra politibetjent til ægproducent og undrer sig over ulogiske regler: - Man skal være jurist for at drive landbrug

Debat

Nu er det Omikron vi skal lære at sige ud gennem mundbindet

Navne For abonnenter

Vera og Verner døde med syv timers mellemrum: - Hun var hans livs kærlighed

Erhverv

Forretninger frygter ikke krav om mundbind: Kunder er gode til at bakke op om lokal handel

Skoleleder om mulig Omikron-variant: Der er så mange ansatte, der skal testes, at vi ikke kan tage imod elever

Vestjylland

Spurgt på gaden: Tager du til julefrokost i år – eller melder du afbud?

Søndag ifølge chefredaktøren For abonnenter

Når vi bygger kunstige øer for at få plads til endnu flere i de største byer, er vores overforbrug i julen ikke jordens undergang

Holstebro

10-årige Tobias var en af de første i køen: - Det er megafedt at kunne sige, man endelig er blevet vaccineret

Annonce