Annonce
Debat

En dårlig udgave af en brugtvognshandel eller en svag kopi af Jyske Bank?

Arkivfoto: Ole Mortensen
Annonce

Læserbrev: Med et indslag publiceret den 17. december 2020 på TV Midvests hjemmeside med adm. direktør Jan Ulsø Madsen (JUM) som baggrundsmateriale, bliver man hurtigt ledt hen på tankerne af en brugtvognshandler. Ikke et ondt ord om brugtvognshandlere, men mere det blakkede ry, de er efterladt med.

JUM forsikrer om, at Vestjysk Bank fortsat vil støtte blandt andet erhvervsliv og kulturliv i området (underforstået vel særligt Lemvig, Struer og Holstebro?). Men hvor lang tid varer støtten? Næppe længere end det på en eller anden måde kan aflæses i et excel-regneark. Tænker JUM, at det understøtter det lokale erhvervsliv, at man flytter arbejdspladser cirka 60 kilometer og derved forringer muligheden for ægtefællejobs?

JUM begrunder flytningen med, at det er af hensyn til medarbejderne i begge de fusionerende institutter. JUM kører hele vejen fra Kolding til Lemvig - muligvis med en lille "strække-ben" pause i Grindsted. Som ambitiøs virksomhed, betyder afstand næppe det store for tiltrækningen af medarbejdere.

Knap 40 kilometer mod øst fra det nye hovedkvarter ligger et pengeinstitut, som lyder næsten samme navn, idet ordet ”vest” dog ikke indgår, nemlig "Jyske Bank". Det er en stor bank, men omvendt må ræsonnementet vel være, at Vestjysk Bank kan tilbyde meget bedre forhold til kunderne end Jyske Bank, måske fordi beslutningerne bliver truffet i vest.....nåh nej.


Man beholder det vestjyske navn og underforstået den goodwill, der ligger i udtrykket, men vil ikke rigtig præstere i forhold til forretningens placering.


Man beholder det vestjyske navn og underforstået den goodwill, der ligger i udtrykket, men vil ikke rigtig præstere i forhold til forretningens placering. Man fornemmer, at vi er tæt på brugtvognshandleren, der bruger superlativer, der ikke nødvendigvis matcher virkeligheden.

Vil JUM bilde vestjyderne ind, at de får en bedre bank af, at hovedsædet flyttes til Herning? Vil de bilde folk ind, at de er bedre til at drive stor bank end Jyske Bank i det jyske? Deraf udtrykket om en svag kopi af Jyske Bank.

JUM siger i indslaget, at beslutningen om Herning er taget og ikke står til at ændre. Derfor har kunderne en mulighed for at gøre noget. Der er alternativer, hvor beslutninger, indtægter, støtte, forståelse og så videre falder lokalt eller i hvert fald semilokalt.

Hvad med de lokale medarbejdere i Vestjysk Bank, som måske mister jobbet fordi engagementet flyttes til et andet pengeinstitut? De dygtige af dem finder med meget stor sandsynlighed arbejde i andre banker, der er repræsenteret i området eller ligefrem har hovedkontor i lokalområdet. De overflødige medarbejdere skal banken nok selv sørge for.

Men held og lykke til Vestjysk Bank med at finde lokaler i Herning - Jyske Bank Boxen står vist ledig i øjeblikket...

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv For abonnenter

Tidligere minkavler i Nørre Nissum: Vi har brug for en afklaring

Kultur

Indstilleren er nu selv blevet kandidat til Lemvig Prisen: - Jeg syntes de fortjener prisen

Coronavirus

Ny melding fra Pfizer: Vil levere vaccinedoser som lovet fra 25. januar

Annonce