Annonce
Struer

En drømmebolig - langt ude i skoven

Paul og Karen Andersen har god afstand til andre, når de lukker døren ind til deres hjem ude midt i skoven. Foto: Johan Gadegaard
Paul Schmidt Andersen fik tjenestebolig langt ude i skoven, da han i 1989 blev ansat som skovfoged i Klosterheden Statsskovdistrikt

Klosterheden: Paul og Karen Andersen har en bolig, som mange vil misunde dem langt ude i skoven med nogenlunde lige afstand til både Struer, Holstebro og Lemvig.

- Så nu vi begge har bil er vi jo ikke helt afsondret fra verden. Længere er der ikke ind til byen, konstaterer Paul Schmidt Andersen.

Kniber det med forsyningerne en søndag formiddag eller en sen aften er der heller ikke så langt ind til "tanken" i Linde.

Men er du på jagt efter en bolig et sted i Danmark, hvor du kan være sikker på at være i forsvarlig afstand fra andre, er Paul Schmidt Andersens tjenestebolig i Klosterheden Statsskovdistrikt et rigtig godt bud.

- Vi flyttede ind i 1989 og har altså boet her i 30 år. Så det er ikke noget, vi tænker over til daglig, fortæller Paul Schmidt Andersen.

Annonce

Vi flyttede ind i 1989 og har altså boet her i 30 år. Så det er ikke noget, vi tænker over til daglig.

Paul Schmidt Andersen, skovfoged, Klosterheden Statsskovdistrikt

Tvunget til at flytte

Men har de været på besøg hos venner og familie eller på ferie, hvor der er masser af liv og lys, er det både trygt og godt at vende hjem og mærke, hvordan mørket lægger sig som en lun dyne omkring huset, når solen går ned.

- Langt de fleste steder kan man altid se lys fra naboerne. Selv når man bor på landet, vil der som regel ikke være så langt til nabogården, at man ikke kan fornemme eller se lyset fra vinduerne, konstaterer Paul Schmidt Andersen.

Noget han så må vænne sig til, når han om nogle år går på pension.

- Karen kommer fra Holstebro. Det er der, hun også har arbejde, og jeg var selv soldat i Holstebro. Så vi er ikke så meget i tvivl om, hvor vi vil bo, når vi ikke længere kan blive her i Klosterheden. Det bliver helt sikkert Holstebro. Spørgsmålet er bare, om det skal være en kombination med, noget vi lejer og så et sommerhus, eller om vi måske vil købe noget gammelt for at rive det ned og bygge nyt. Så langt er vi slet ikke kommet, forklarer han.

- Nu jeg er blevet 61 år, er det bare noget vi må tage stilling til, konstaterer han.

Omgivet af natur

Men indtil videre nyder de bare livet i tjenesteboligen, som blev opført i slutningen af 1930'erne.

En bolig, som blev opført efter de samme tegninger som portnerboligen ved indkørslen til Dyrehavsbakken i Klampenborg ved København.

- Siden da er der bygget om, så vi har en bolig på cirka 200 kvadratmeter, fortæller Paul Schmidt Andersen, og tidligere havde han faktisk en del naboer lige i nærheden.

- Bygningerne herude blev jo opført som en arbejdslejr i 1920'erne og 1930'erne, og da stedet var indrettet som AMU-center var det forstanderbolig, og så var der også seks andre boliger på arealet til andre, der havde arbejde på stedet, fortæller han.

Langt det meste af den øvrige bygningsmasse er nu revet ned.

- Der er kun en enkelt bolig mere tilbage, forklarer han.

Her bor en af skovarbejderne.

- Men grundlæggende er vi omgivet af natur, konstaterer han i pæn afstand fra alle de mulige smittekilder, hvor der i dag er risiko for at pådrage sig en infektion med coronavirus og blive syg.

Personalechef i Klosterheden bor midt i skoven. Foto: Johan Gadegaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

To mand reddet fra kæntret skib

Annonce