Annonce
Mindeord

En 'Gammel Dreng' er ikke mere

Ivan Skaaning som oldermand i FOU Gamle Drenge. Privatfoto
Annonce

Morids Jensen, Per Carlsen, Harry Hansen og John Pedersen skriver på vegne af FOU-Gamle Drenge ved Jydske Dragonregiment mindeord over tidligere chefsergent ved Jydske Dragonregiment, Ivan Skaaning, Thyholm:

Den 21.maj 2020 døde Ivan Skaaning fra os. Livet er på mange måder forudsigeligt, men hvor kan det også være uforudsigeligt.

Ivan var i stalden, hvor han var ved at kalke vægge, han skulle hente værktøj, var fuldstændig som han plejer. Ingen tegn overhovedet på at han følte sig utilpas eller andet.

Få minutter efter ligger han i værkstedet og næst efter var han på sygehuset. Ivan havde fået en hjerneblødning men lægerne på Holstebro sygehus håbede, at blødningen stoppede, for så var der håb om at kunne genoptræne Ivan med tale, gang og så videre.

Desværre viste det sig ved næste scanning kort efter, fordi Ivan blev mere dårlig, at blødningen ikke stoppede, og hjerneskaderne var så massive, at yderligere behandling var nyttesløs.

Al behandling blev stoppet, og Ivan fik derfor lindrende pleje og omsorg. Ivan var sej, stærk og stædig. Ja, sådan var han jo.

Det gjorde, at han kæmpede i næsten seks døgn, inden han gav slip.

Ivan Skaaning blev indkaldt til Jydske Dragonregiment den 2 januar 1970 og fik dragonnavnet Birk. Ivan har været udstationeret til FN tjeneste på Cypern i to år ellers var hans tid meget varieret med hovedvægten på personeladministration. Fra 1. maj 2002 og indtil pensionering den 31. oktober forrettede han tjeneste som sektionschef for Tung Transportsektion (TTP).

Der var perioden en større ændring af hele hæren, og TTPSEK gennemgik store forandringer. Ivan havde meget fokus på de 33 medarbejder, han var fører for under disse ændringer.

TTPSEK skulle reducere med fire medarbejder pr. 1. januar 2006. Ivan fik med sin store ihærdighed, samt sit kendskab til personelforvaltningen i forsvaret, ændret beslutningen, således reducering skete ved naturlig afgang af medarbejdere, hvilket afspejlede hans personalepleje.

Ivan var altid meget godt forberedt til møder, han deltog i, hvilket han også krævede, at de øvrige deltagere var, ellers fik de det påtalt af ham. Han kom med mange gode idéer til optimering af dagligdags rutiner ved TTPSEK, hvilket vi stadig nyder godt af.

Ivan altid været en god og hjælpsom kammerat. Han var respekteret og afholdt, og havde altid styr på sit.

Hvis nogen skulle driste sig til at sætte spørgsmål ved, hvordan Ivan udførte sit job, skulle vedkommende være meget sikker i sin sag. Og det ligegyldig, om du var konstabel eller oberst.

Han havde en meget konsekvent holdning til mange ting, og forventede det samme af andre.

Ivan tog altid arbejdet som oldermand meget seriøst, og der var styr på det. Når der skulle afholdes Sir Lyngbjerg-march, var Ivan altid klar med en checkliste på alt, hvad der skulle laves - hvad der skulle bestilles af mad, liste til hovedvagten, hvad der skulle være af musik (Kim Larsen), så intet blev overladt til tilfældighederne, alt var planlagt.

Ivan var altid venlig, behagelig og en mand, man kunne stole på. Han tog tingene, som de kom, og var altid stille og rolig, også hvis tingene kunne gå lidt skævt eller der manglede noget.

Ivan vil blive savnet. En god ven og kollega er ikke mere.

Vores tanker går til Beatrice og hele familien.

Æret være Ivan's minde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Vægterne ikke med i programmet

Holstebro

Med benzin i blodet

Lemvig

Fødselstal nærmer sig bundrekord

Annonce