Annonce
Debat

En gave til vestjysk turisme

Lederfoto fra Lokalredaktør Lars Kamstrup.
Annonce

Forhåbentlig fik du læst søndagsavisen med det store interview med kunstsamleren Frank Nicolaisen, som i et par ejendomme helt ude ved havet har samlet tusinder af malerier - og nogle af dem af meget høj værdi. Så mange såkaldte guldalder-malerier, at der nu kan laves et museum på Lemvig Havn.

Her har man også fundet en historisk bygning til det. Den gamle Toldbold har gennem årene indeholdt mange funktioner, siden toldvæsnet rykkede fra Lemvig for rigtig mange år siden. Nu var Lemvig Kommune i forvejen ved at tømme bygningen, og da man så samtidig fik øje for de enorme kunst-værdier, man har med Frank Nicolaisens samling, så dukkede idéen med et nyt kunstmuseum op.

Og det er så på vej. Nu er de vigtigste malerier samlet i en fond, og de er kommet på depot, så de er beskyttet mod uventede gæster, der kunne have fået øje på den skat, Frank Nicolaisen har samlet gennem hele livet.


Det er den store opgave for de lokale kommuner at skabe attraktioner, som ikke "ødelægger" de værdier, vi har i forvejen, og som er dem, der er baggrunden for, at vi bor her.


Turismen er et af fremtidsmålene i Vestjylland. Turismen er i en brat opadgående stigning, som naturligvis lige nu er hæmmet af corona-restriktioner, men hvor vi i sommer så, at danskerne i stort tal besøgte vestkysten. Det vil de gøre igen, og så er det vigtigt, der er nogle attraktioner for alle aldre og interesser.

Vi har naturen som en gave, men der er brug for mere. I Søndervig samler man tusinder med det nye Lalandia i sammenhæng med de mange sommerhuse, og disse turister skal også opleve noget. Så er det godt, at der vil være noget at opleve, hvis de tager nord på.

Det er den store opgave for de lokale kommuner at skabe attraktioner, som ikke "ødelægger" de værdier, vi har i forvejen, og som er dem, der er baggrunden for, at vi bor her. Lad tivolier og store forlystelsesparker være i nærheden, men ikke her, hvor vi så kan skille os ud med værdier, som mange andre også har. Geopark er på vej, og vi har naturpark. Det suppleres ganske fint med kulturelle oplevelser og museer, hvor vi også har flere spændende her i Nordvestjylland, og hvor der så nu kommer et nyt.

Det glæder vi os til.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Debat

Debat: Boykot Vinter-OL i Beijing 2022

Lemvig

Storfisker vil frifindes for anklage om kvotefusk - seks vestjyske fiskere er også tiltalt

Annonce