Annonce
Navne

En hjælpende hånd til konfirmation i udsatte familier

- Vi er slet ikke færdige med at samle kjoler og jakker ind, fortæller Elisabeth Trøndheim, der ikke er afvisende over for tanken om at gentage modeshowet i 2021, hvis det bliver en succes. Fotos: Morten Stricker
Frisør tog initiativ til konfirmationshjælp i Holstebro, og nu står flere erhvervsdrivende og en loge bag velgørenheds-projektet.
Annonce

Holstebro: Børn har da krav på at få en konfirmation som alle andre.

Den tanke er baggrunden for, at den 46-årige frisør Elisabeth Trøndheim gik med tanker om at give udsatte familier en hjælpende hånd, når deres børn skal konfirmeres.

- Jeg har selv holdt to konfirmationer, og jeg ved, at det koster spidsen af en jetjager. Konfirmationskjolen er dyr - man får ikke meget under 1000 kroner - og det er jo ikke en kjole, man kan bruge igen, siger Elisabeth Trøndheim, der på ottende år driver sin frisørsalon ved siden af hjemmet på Gammel Struervej i Holstebro.

Elisabeth lagde et opslag om sine tanker om konfirmationshjælp til økonomisk trængte familier ud på Facebook, og herfra har idéen bredt sig.

Først til søsterlogen Loge nr. 4 Erica, som Elisabeth selv er medlem af, og siden er Wiums Renseri også blevet en aktiv medspiller. Renseriet har nemlig siden 2014 haft nyrensede konfirmationskjoler, som udsatte familie har haft mulighed for at låne til den store dag.

Viborgvejs Blomster er også gået aktivt i konfirmationshjælpen i Holstebro.

Mere om modeshowet

Modeshowet holdes den 25. januar 2020 fra klokken 14 til 17 i Trivselshuset, Asagården 55 i Holstebro.

Ved modeshowet fremvises nogle af de mere end 80 kjoler og jakker, som udsatte familier har mulighed for at låne til den store dag.

Det er gratis at deltage, men tilmelding er nødvendig.

Tilmelding skal ske senest den 6. januar på mail: konfirmations.hjaelp@gmail.com.

Samme mailadresse kan man skrive til, hvis man har en konfirmationskjole, et par bukser eller en jakke, som man vil donere til projektet.

Annonce

Flere end 80 kjoler

Vi er oppe på at have fået over 80 kjoler og lidt tøj til drenge, men vi er slet ikke færdige endnu, fortæller frisøren, der sammen med den øvrige gruppe bag velgørenhedsprojektet på frivillig basis knokler videre for at få samlet så mange kjoler og drengetøj ind som muligt.

De mange kjoler hænger nu - godt beskyttet under plastposer på bøjler - i renseriet på Herningvej.

Kjolerne er kun til låns til den store dag. Tøjet skal afleveres efter konfirmationsdagen, og skulle der være kommet en lille plet på den fine, hvide kjole, er der ingen grund til panik. Wiums Renseri klarer nemlig rensningen.

Gruppen bag konfirmationshjælpen er nu klar med datoen for det modeshow, hvor de mange kjoler, jakker, bukser og skjorter skal vises frem.

Modeshowet holdes lørdag den 25. januar fra klokken 14 til 17 i Trivselshuset i Asagården i Holstebro. Arrangementet er altså for økonomisk trængte familier, og på dagen kan kommende konfirmander og deres nærmeste pårørende deltage gratis. Det kræver dog tilmelding.

- Efter modeshowet kan man prøve tøjet og aftale, hvilken kjole eller jakke, man gerne vil låne til den store dag, lyder det i indbydelsen til modeshowet.

Annonce

Afstand mellem rig og fattig

Som ved ethvert andet modeshow for konfirmander vil der også være lidt mundgodt, goodiebags, gaver og der vil blive udtrukket præmier på indgangsbilletterne.

- Hvorfor der også skal være små gaver til modeshowet? Fordi det havde jeg bare lyst til, lyder hendes svar på spørgsmålet.

Sponsorer har lovet at give gavekort, frugt og andet til modeshowet.

- Vi har lånt et podium, og der kommer også en DJ og spiller, fortæller Elisabeth, der mener, at der i dagens Danmark er behov for ekstra hjælp til økonomisk trængte familier.

- Der bliver større og større afstand mellem rig og fattig, og hvis man ikke har de økonomiske muligheder, kommer man nemt til at stå udenfor, mener Elisabeth, der er mor til tre drenge på 27, 20 og ti år - og hun har altså den sidste konfirmation til gode.

Hun glæder sig over, at hendes idé har bredt sig til en større gruppe, og at flere har meldt sig klar til at trække i arbejdstøjet for at hjælpe andre.

På spørgsmålet om, hvad det giver hende selv at stå bag konfirmationshjælpen svarer hun.

- Jeg bliver da glad af det.

Du kan læse mere på Facebook ved at søge på "Konfirmationshjælp".

Toby Wium fra Wiums Renseri giver her Elisabeth Trøndheim en hånd med de mange hvide kjoler, der hænger side om side på renseriet på Herningvej.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Ældre mand overholdt ikke vigepligt

Lemvig

Surfere får sæsonpremiere i Lemvig

Annonce