Annonce
Debat

En katastrofe med vindmøller så tæt på skrænterne ved Bovbjerg

Arkivfoto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Annonce

Debat: Hvor er Danmarks Naturfredningsforening henne i denne sag? Det her er virkelig en sag, der er meget vigtigere end en bette blomst på en mark.

Det kan da ikke være rigtig, at man vil ødelægge den meget flotte kyststrækning fra Trans til Tyborøn med meget høje vindmøller. Tænk på de fire i fjorden, som ikke er tilnærmelsesvis lige så høje, men alligevel meget synlige.

Vi bliver i Lemvig Kommune plastret til med møller. Det eneste sted, man fra Hygum bakke ikke kan se møller i dag, er ud over havet. Forhåbentlig bliver det ikke en saga blot. Hvad med den smukke solnedgang, som vi tit nyder ved Bovbjerg?

Men det er påfaldende, at når det rigtig blæser, står en del af møllerne stille, fordi ledningsnettet ikke kan aftage strømmen, men mølleejerne får stadig statstilskud til disse. Har vi så ikke møller nok, vil jeg mene!

Ligeledes kan det da ikke være på sin plads, at overskydende strøm sælges til ni øre til Tyskland og England, og der gives stadig 14 øre pr. kW af skatteydernes penge.

De konservative er medansvarlige for, at møllerne er projekteret til at ligge så tæt på Bovbjerg. Derfor måske Orla Østerbys reaktion. De konservative stemte imod, da Hans Chr. Lilholt, energiminister for Venstre , i 2012 ville droppe den placering. Så var der ikke flertal for at droppe placeringen lige uden for den unikke natur ved Bovbjeg

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Naturen har det langt bedre end sit rygte

Annonce