Annonce
Holstebro

En klublegende fylder 50 år: Mange mener, at jeg burde være født på Balkan med mængden af cigaretter og kaffe

- Det er i TTH, at jeg har hjemme. Mit hjerte vil altid banke for Tvis KFUM, Team Tvis Holstebro, og hvad klubben ellers har heddet, siger Michael Bruun. Foto: Johan Gadegaard
På landsholdet fik han kælenavnet 'Smoker', han er i et stormfyldt kærlighedsforhold til en engelsk fodboldklub og så laver han en rigtig god omgang frikadeller. Torsdag fylder Michael Bruun 50 år.
Annonce

Holstebro: Michael Bruun kom til Tvis KFUM i 1997, og han udviklede sig til at blive en vaskeægte legende i klubben.

Med 345 kampe for klubben, tæt på 100 kampe for landsholdet og en efterfølgende karriere som målmandstræner for både TTH og landsholdet er den lange skibonit blevet en markant skikkelse i dansk håndbold. Torsdag fylder han 50 år, og i den forbindelse har han sagt ja til at svare på en række spørgsmål.

Du fik kælenavnet ’smoker', da du var afsted med landsholdet, fordi du røg en del cigaretter. Hvordan har du det med det?

- Det har jeg det helt fint med. Det bliver selvfølgelig lidt problematisk, hvis jeg en dag skulle stoppe med at ryge, som jeg har forsøgt flere gange, men de ligger jo stadig lige her ved siden af mig, så det er ikke lykkes. Skulle det ske, så har jeg ikke noget imod at navnet hænger ved, siger Michael Bruun.

- Der er mange, som mener, at jeg burde være født på Balkan med alle de cigaretter, jeg ryger, og al den kaffe, jeg drikker, som de også gør på de kanter. Jeg har altid sagt, at hvis man gerne vil ryge som sportsmand, så kræver det, at man tager en ekstra løbetur og en ekstra styrketræning - så det har jeg gjort.

Annonce

Frikadeller og United

Du er stor Manchester United-fan. Dagen inden dette interview tabte de med uhørte 6-1 til Tottenham, er du tæt på at skifte klub?

- Jeg er United-fan, og det har jeg været lige siden en mudret tipslørdag i 1978, hvor de tabte 5-3 til West Bromwich. Jeg var otte år gammel og måske lidt præget af, at min far er United-mand, og så synes jeg bare de røde trøjer var flottest. Ligegyldigt hvor ringe det går, for det går i den grad ringe, så holder man fast i sit fodboldhold. Det er som en slags religion.

Michael Bruun var kendt for sit vinderinstinkt og store temperament, som ifølge ham selv dog er blevet noget mildere med årene. Her er han fotograferet under en kamp mod Bjerringbro i 2002. Arkivfoto: Scanpix Nordfoto

Hvis du skal imponere i køkkenet, hvilken ret laver du så?

- Jeg ved, at jeg laver en rigtig god omgang frikadeller. Dem er jeg stolt af, men frikadeller er bare ikke så imponerende. Skulle jeg imponere, så ville jeg lave hasselbackkartofler med en hakkebøf eller et farsbrød. Det skulle være med en bearnaisesovs, som ikke var hjemmerørt, men som jeg selv havde varmet op.

Annonce

Harry Handyman og den øde ø

Er du gør-det-selv håndværkertypen, eller ham der ringer efter en ven?

- En af mine venner kalder mig for Harry Handyman, men det er med en stærk ironi. Jeg har aldrig rigtig interesseret mig for det, og derfor har jeg heller ikke været god til det. Min spidskompetence er helt klart nedbrydning. Jeg har faktisk hjulpet til med at istandsætte for  nyligt. Jeg synes det var sjovt, men det er jo i en sen alder, så jeg er bagud på point.

Michael Bruun

Opvokset i Roslev, bor i nabobyen Skive.

Har døtrene Anne, Josefine og Mathilde på henholdsvis 23 år, 20 år og 16 år.

I sin aktive karriere spillede han for Roslev, Ribe, TTH, Bjerringbro og Mors-Thy. Var med til at vinde bronze ved EM i 2002 og er noteret for 83 landskampe.

Er målmandstræner for landsholdene og for flere ligahold heriblandt TTH.

Hvis du skulle have tre ting med på en øde ø, hvad skulle det så være?

- En uhæmmet mængde cigaretter, en kaffemaskine med masser af kaffe og en telefon, så jeg kunne følge med i Premier League.

Michael Bruun (til højre) står her sammen med målmændene Kasper Hvidt og Kristian Asmussen under en landsholdssamling i 2002. De løfter Antoni Parecki, som var målmandstræner i Tvis, TTH og på landsholdene. - Han fik mig til at indse, at jeg havde et stort potentiale, hvis jeg arbejdede hårdt, siger Bruun. Arkivfoto: Ernst Van Norde/Scanpix

Hvad var du blevet, hvis du ikke var blevet målmand og målmandstræner?

-  Jeg var i lære som lagerekspedient hos Roslev Trælasthandel. Det var jeg i tre måneder, inden jeg begyndte at spille i Ribe, hvor jeg også kom i lære som lagerekspedient. Det var jeg rigtig glad for, så jeg kunne sagtens være endt i den branche.

Annonce

Lyn-comeback og fejring

Du stoppede karrieren i 2012, men har alligevel været tilbage i målet et par gange?

- I 2018 sad jeg hjemme en søndag eftermiddag, da telefonen ringede. Det var min barndomsklub, Roslev, som manglende en målmand. 25 minutter efter blev jeg hentet. Det var skidesjovt, men vi tabte på et straffekast efter tid, efter vi ellers burde have vundet. Det var unødvendigt, og det sagde jeg også efter kampen, da jeg fik lov til at tage ordet i omklædningsrummet.

Michael Bruun vil ikke tage æren, når det går 'hans' målvogtere godt, men han kalder selv følelsen "helt fantastisk", når noget de har arbejdet på sammen går op i en højere enhed. Arkivfoto: Morten Stricker

- Det var knap så sjovt dagen efter, for jeg havde fået en menisk-skade. Jeg blev også skadet med min akillessene, da jeg hjalp landsholdet til træning i januar 2020. Jeg plejer at løbe 1000 kilometer om året, men jeg kan først starte med at løbe igen til november, så det glæder jeg mig virkelig til.

Hvordan skal fødselsdagen fejres?

- Jeg skal ud og spise med mine døtre, og så har én, der betyder rigtig meget for mig, inviteret mig på aftensmad. Derudover er vi 16 gutter, som spiller golf sammen, og lørdag er vores afslutning på sæsonen, så der giver jeg mad og fadøl.

- Jeg kunne sagtens have holdt en stor fest, hvis ikke der var coronarestriktioner. Jeg kan ikke forestille mig, at vi ville blive under 150, når jeg lige laver en hurtig optælling. Jeg kunne sagtens finde på at holde en stor fest senere, ikke fordi jeg skal være midtpunkt, men fordi den slags fester altid er sjove.


Ligegyldigt hvor ringe det går, for det går i den grad ringe, så holder man fast i sit fodboldhold. Det er som en slags religion.

Michael Bruun, om at være fan af Manchester United.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Blev bestjålet ved fødselsdagsfest

Lemvig

Det kan blive meget værre endnu

Danmark For abonnenter

Rasmus Paludan har fundet nyt hul i lovgivningen: Sætter 200 kroner på højkant til underskrivere af vælgererklæringer

Annonce