Annonce
Holstebro

To skoler må vente med udvidelser: Lokalt ærgrer man sig - og har især én bekymring

- Det er alarmerende, hvis prognoserne for udviklingen i børnetalet ikke passer, og det har de historisk set ikke gjort, fordi tilflytningen har vist sig at være langt større, pointerer Rasmus Højberg, formand for skolebestyrelsen i Halgård. Genrefoto/arkiv: Johan Gadegaard
Det bliver ikke i 2020, at der bliver penge til at udvide skolerne i Halgård og Borbjerg. Lokalt ærgrer man sig - og har især én bekymring.
Annonce

Halgård/Borbjerg: Anlægskronerne i børn og unge næste år har retning mod Mejrup og skolen.

Til gengæld må skolerne i to andre lokalsamfund, Borbjerg og Halgård, stille sig i kø. Udvidelser af deres skoler vil ikke blive prioriteret i 2020.

Sådan lyder meldingen fra børn- og familieudvalget, der torsdag besluttede, hvordan budgettet 2020 skal udmøntes, og hvor den helt store udfordring bliver at få bugt med det store merforbrug på det specialiserede børn- og ungeområde.

- Det er ærgerligt, men vi løser det inden for de rammer, vi har. Vi har heldigvis to pavilloner - havde vi ikke haft dem, var vi pressede, siger Halgårds skolebestyrelsesformand Rasmus Højberg.

Han er godt klar over, at forældrene ville foretrække klassekvotienter på 21 og ikke 26, som det er tilfældet for flere klasser, men det løser skolen ved at sætte en ekstra pædagog ind i nogle timer.

- Så det er jeg ikke nervøs for. Men det er alarmerende, hvis prognoserne for udviklingen i børnetalet ikke passer, og det har de historisk set ikke gjort, fordi tilflytningen har vist sig at være langt større, pointerer Rasmus Højberg.

Ifølge kommunens seneste prognose vil antallet af 0-2-årige fra 2019 til 2020 falde markant i Halgård - fra 176 til 154 børn, hvorefter børnetallet forventes at stabilisere sig på dette niveau. Samme prognose regner med et fald i antallet af 3-5-årige fra 194 til 159 børn og næsten status quo for 6-16 årige, som stiger fra 763 til 766 børn.

- Det er svært at forstille sig, at børntallet falder, når man udstykker 100 nye grunde - og de skal nok blive solgt, siger Rasmus Højberg.

Annonce

Oplagt at inddrage sognegården

I Borbjerg synes skolebestyrelsesformand Lene Vejle Pedersen, at udsættelsen er både træls og problematisk i forhold til kommunens masterplan.

- Det er jo ikke bare en fiks idé, vi selv har fået, at vi gerne vil have mere plads. Der har været specialister herude at måle op, og skolen mangler kvadratmeter i forhold til det antal børn og lærere, vi er. Det har en konsekvens for lærernes arbejdsmiljø og for eleverne i forhold til fagligt at gøre det endnu bedre, siger Lene Vejle Pedersen.

Borbjerg Skole mangler især forberedelsesrum, faglokaler, mødelokaler samt plads til opmagasinering. Desuden er læringscentret/biblioteket er uhensigtmæssigt placeret lige inden for døren.

- Det er helt oplagt at inddrage sognegården. Det er kultur- og fritidsudvalget, som ejer den, og de har sagt, at de er fuldstændig klar til at overdrage det til os. Der skal selvfølgelig gøres lidt, men i forhold til en helt ny bygning, så er sognegården en langt billigere løsning, siger Lene Vejle Pedersen.

Det er Torben Strømgaard (V), fungerende formand for børn- og familieudvalget sådan set enig i.

- Jeg synes også, sognegården er en rigtig fin løsning, hvis der er behov for det. Men kommunen er fattig, siger Strømgaard.

Deler du Halgård-farens bekymring i forhold til prognoserne for antal børn?

- Jeg synes, vi skal gøre mere i forhold til at følge udviklingen løbende. For ja, både i Mejdal og Mejrup er der kommet flere børn, end vi havde regnet med, siger Torben Strømgaard.

Annonce

Ny ventilation tre steder

Halvdelen af puljen til mindre anlæg på godt én million kroner er øremærket til en ombygning af Ellebæk Skole, som Måbjergskolen er flyttet til.

Resten skal bruges til at rette op på tre påbud fra Arbejdstilsynet til skoler i oplandet. Samlet set investeres 505.000 kroner i ventilation på Ulfborg Skole, Naur-Sir Skole og Vinderup Skole.

Den planlagte nye daginstitution ved Nørre Boulevard er udskudt til 2021.

Annonce
Annonce
Lemvig

Boliger er tættere på en realitet

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Aktivist snød sig ind til corona-pressemøde: - Journalisterne er bare mikrofonholdere - de stiller jo ingen kritiske spørgsmål

CORONAVIRUS

Live: Corona-virus gik nærmest amok på Aarhus-bar - antallet af smittede er nu oppe på 25  

Annonce