Annonce
Erhverv

En verden til forskel: Alt gik i stå - og nu kører maskineriet på B&O-fabrikken i døgndrift

Da corona-pandemien ramte Danmark i marts 2020, gik alt i stå - også på Bang & Olufsens Fabrik 5. Men efter en lang og sej sommer vendte det hele i september, og i dag er der igen fuld gang i produktionen. Arkivfoto: B&O
B&O kører nu med både nathold og faste weekendskift blandt de cirka 200 ansatte på Fabrik 5 for at kunne følge med.

Struer: B&O er godt på vej til at kæmpe sig ud af en krise, som i 2020 fik bestyrelsen til at gå til aktionærerne med en bøn om hjælp.

Aktionærerne blev bedt om at sikre virksomheden en fremtid med en kapitalindsprøjtning på godt 400 millioner kroner, og midt i en corona-pandemi er det nu lykkedes at vende skuden og levere vækst og sorte tal på bundlinjen for tredje gang i træk.

Ifølge kvartalsregnskabet, som blev offentliggjort fra B&O torsdag morgen, var et underskud på 275 millioner kroner året før vendt til et overskud på 13 millioner kroner i løbet af det tredje kvartal af regnskabsåret i år, og omsætningen var vokset med 16 procent.

Annonce

Noget, der kan mærkes på fabrikkerne i Struer, hvor nogle af de vitale dele af produkterne stadigvæk er i produktion.

- Vi kører produktion 24/7, og det er især aluminiumsrammerne til et af de nyeste produkter fra B&O, der fylder, fortæller produktionschefen på Fabrik 5, Henrik Jensen.

Men der er også kommet helt anderledes gang i produktionen af elementer til for eksempel Harman, som leverer audioløsninger til bilindustrien.

- Der er virkelig sket noget i løbet af det seneste års tid, fortæller Henrik Jensen.

I dag er der fuld tryk på produktionen. Der er hentet ekstra-folk ind for at kunne følge med, og de kontraktansatte har fået sikkerhed i ansættelsen indtil jul.

Sådan var det bare slet ikke i april 2020.

Alt gik i stå

- Vi mærkede det med det samme, da corona-pandemien bredte sig og ramte Danmark, fortæller Henrik Jensen.

- Alt gik i stå, konstaterer han.


Vi ville meget gerne undgå at skulle fyre, og med de aftaler, vi fik indgået, lykkedes det da heldigvis at beholde langt de fleste af dem, vi betragter som de faste på fabrikken.

Henrik Jensen, Director, Production, Bang & Olufsen Fabrik 5, Struer


Medarbejderne på fabrikken, som i dag har cirka 200 ansatte, blev bedt om at bruge alt, hvad de havde til gode af afspadsering, og hen over sommerhalvåret gik de også med til en arbejdsfordeling, så de på skift var på arbejde og på dagpenge for at få tingene til at hænge sammen.

- Vi ville meget gerne undgå at skulle fyre, og med de aftaler, vi fik indgået, lykkedes det da heldigvis at beholde langt de fleste af dem, vi betragter som de faste på fabrikken, forklarer Henrik Jensen.

For efter en lang og sej sommer vendte det hele til det bedre i september.

Alle de fastansatte vendte tilbage, og i løbet af de efterfølgende tre-fire måneder blev der hentet yderligere mandskab ind for at holde kedlerne i kog og produktionen kørende både dag og nat.

Annonce

Juleferien aflyst

Op til jul gik det endda så godt, at juleferien blev aflyst, og medarbejderne er gået med til at gå op i tid.

- Vi har i lang tid haft en arbejdstidsaftale med de ansatte, som betyder, at vi kan gå op på en arbejdsuge på 40 timer, og i visse tilfælde også op på 45 timer, når der er pres på fabrikken, fortæller Henrik Jensen.

Der ud over er der etableret et weekendhold, som udelukkende er på arbejde lørdag og søndag, samt et nathold.

Fabrik 5 fik i 2020 ny facade og helt nyt tag. Foto: Bang & Olufsen

Alt sammen for at holde produktionen kørende, og samtidig bliver der investeret et større millionbeløb i en opgradering af hele Fabrik 5.

Inden for det seneste års tid er facaden blevet renoveret, og der er kommet nyt tag på hele den gamle fabriksbygning, som var kommet til at fremstå lidt slidt.

Dette var i sig selv et godt signal til omgivelserne, og nu er der så også bestilt en ny maskine til mekanisk bearbejdning af aluminiumsoverfladerne til lidt over fem millioner kroner, som vil blive leveret til august.

- Dette er så bare noget af alt det, B&O har investeret i Fabrik 5, fortæller Henrik Jensen, som har stået i spidsen for aluminiumsfabrikken på B&O siden 2008.

Annonce
Lemvig For abonnenter

Det ene sted kan de nærmest ikke huske, hvornår der sidst er kommet nyfødte til - det andet sted kan de hver dag høre byens børn fra stuen

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce