Annonce
Kultur

Endelig: Kan lukke publikum ind 21. april

Lene Frederiksen ved en af sine skulpturer af skifer og glas. Foto: Johan Gadegaard
Kaffe og kage må serveres under fri himmel på plænen, men 21 april vil der igen være adgang til stuerne på Gimsinghoved, hvor fire nordjyske kunstnere netop har gjort klar til en længe ventet genåbning.

Struer: Kunsterne glæder sig, og lederen af Gimsinghoved, Rie Nyborg, ser frem til at få kulør på væggene og liv i huset efter en lang og sej nedlukning, siden hun måtte lukke for adgang til juleudstillingen et par uger før planlagt i december.

Tirsdag eftermiddag skete det så: Lene Frederiksen fra Ulsted ved Hals rykkede ind i den bagerste stue på Gimsinghoved og fik sine værker placeret, så det hele kom til at spille sammen, som hun kunne ønske sig med hendes papirarbejder på raderede aluminiumsplader på væggene og skulpturer af både skifer, glas og bronze på gulvet.

Første udstilling efter nedlukningen sættes op på Gimsinghoved. Foto: Johan Gadegaard.

Samtidig var ægteparret Britta Madsen og Søren Gøttrup i gang med at placere deres glaskunst på udvalgte steder i både indgangspartiet, på toilettet og inde i stuen til venstre for indgangen:

Glaskunst med både budskaber og humor som for eksempel flasken med en varedeklaration, der lover, at indholdet dræber både myg og myrer og Corona.

- Dejligt at komme ud med tingene igen. Dagligdagen har såmænd ikke været så anderledes end normalt for os. Men vi har været lukket inde på værkstedet, fortalte Britta Madsen.

Annonce

Rent som aldrig før

Onsdag fulgte de sidste af udstillingens fire nordjyske kunstnere så efter.

- Som det ser ud lige her og nu, kan vi åbne udstillingen 21. april, fortæller Rie Nyborg og glæder sig over udsigten til at få publikum i huset med de begrænsninger, der følger med.


Vi kan lukke publikum ind, og det er jo det, det hele drejer sig om.

Rie Nyborg, Kulturcenter Struer, Gimsinghoved og Folkets Hus


- Vi har stadigvæk ikke fået besked om, hvordan vi skal forholde os til for eksempel det nye corona-pas, fortæller hun.

Men datoen skulle ligge fast.

- I starten må vi formentlig undlade at åbne caféen. Vi kan ikke servere kaffe og kage, som vi plejer, men er vejret godt, kan vi gøre det på terrassen eller på plænen. Vi må indrette os efter forholdene, konstaterer hun og koncentrerer sig om det vigtigste:

- Vi kan lukke publikum ind, og det er jo det, det hele drejer sig om, understreger hun, efter at den seneste nedlukning blandt andet er brugt på en grundig rengøring og lidt småreparationer af både træværk og andet, der i en travl hverdag tit og ofte blive henlagt til alt det, der kan vente til i morgen, hvis der er andre og vigtige gøremål at tage sig af.

- Så vi har haft alle i arbejde, fortæller Rie Nyborg, som selv har haft nok at gøre på kontoret.

- Vi har jo planlagt efter at åbne som normalt. Det har jo været umuligt at kunne forudse, hvornår vi kunne åbne, og hvornår vi eventuelt måtte aflyse og lukke ned, som vi måtte gøre det i december, konstaterer hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Det betyder de nye indrejseregler for grænsehandlen: Efter disse datoer kan du handle i Tyskland

Annonce