Annonce
Holstebro

Endelig - nu har ægtepar fået en dato for, hvornår 'stavnsbinding' ophører: Kommunen har brugt 1,4 millioner kroner på eksterne advokater - og regningen vokser stadig

For Bruno og Inge Petersen startede mareridtet, da han var 61 og hun 60 år. I dag er de henholdsvis 76 og 75 år. I al den tid har deres ejendom været usælgelig, grundet kommunens byudvikling og delvise ekspropriation af ejendommen på Mosebyvej 28. Foto: Morten Stricker
Torsdag skal Bruno og Inge Petersens ejendom vurderes påny, og til november starter retssagen, der afgør, om kommunen tvinges til at købe hele ejendommen og betale fuld pris.

Hornshøj: Endelig er der sat en dato for,  hvornår en årelang tvist om ekspropriation af to ejendomme i Hornshøj kan afsluttes.

I dag torsdag gennemføres syn og skøn af ejendommenes værdi, og sagerne kommer for retten den 23.-24. november.

- Vi har ikke tænkt på det hver dag, men det fylder da hele tiden, og nu - hvor der skal ske noget - fylder det rigtig meget igen, fortæller Inge Petersen.

Annonce

For hende og ægtemanden Bruno er der meget på spil. Kommunen har eksproprieret ejendommen på Mosebyvej 28 delvist, men ægteparret mener, at den skal overtage hele ejendommen og betale 3,6 millioner kroner for den, hvilket de to gange har fået medhold i - først af Taksationskommissionen og dernæst Overtaksationskommissionen.

Vil det så sige, at man regner med også at binde mange andre? Jeg må indrømme, jeg ikke har set en eneste situation, hvor det har været en risiko for kommunen. Jeg kunne være bange for, at det er advokaterne, der kører det løb, og som politikerne gemmer sig bag.

Leif Hornshøj, spidskandidat for Kristendemokraterne til det kommende kommunalvalg.

Et flertal i økonomiudvalget har dog valgt at få de to sager prøvet ved retten, fordi de ifølge kommunen er principielle og risikerer at gøre fremtidige ekspropriationer markant dyrere.

Her en måned før retssagerne starter, har Holstebro Kommune haft udgifter for mere end 1,4 millioner kroner på ekstern advokatbistand til ekspropriation- og retssagerne mod Bruno og Inge Petersen og naboejendommen. Undervejs har kommunen skiftet fra det lokale advokatfirma, Uldall & Laursen, til en af landets største advokatvirksomheder Bech-Bruun.

- Det er fuldstændig vanvittigt at bruge så mange penge på det, synes Inge Petersen.

Helt ude i hampen

Det er Leif Hornshøj, Kristendemokraternes spidskandidat til kommunalvalget helt enig i.

- Med to dage i retten ender advokatregningen højst sandsynligt på et par millioner kroner. Kunne de penge ikke bruges bedre?  I min verden er det helt ude i hampen, at man binder en mand i 15 år til en ejendom, siger Leif Hornshøj.

Martin Kaalund Ramm på Mosebyvej 26 er også kun delvist eksproprieret. Også han føler sig stavnsbundet og har mistet sin hustru, mens ekspropriationssagen har trukket ud og trukket ud. Foto: Morten Stricker

Han vil i byrådet for at være de ældres stemme, efter han har siddet som medlem af Ældrerådet og oplever, at mulighederne for indflydelse her er ringe.

Men det siddende byråd argumenterer jo, at det vil blive dyrt for kommunen - og dermed du og jeg -  hvis kommunen hver gang, den skal erhverve jord til byudvikling, skal købe mere, end den har brug for - og at sagen derfor er af principiel karakter. Kan du ikke have forståelse for det?

- Vil det så sige, at man regner med også at binde mange andre? Jeg må indrømme, jeg ikke har set en eneste situation, hvor det har været en risiko for kommunen. Jeg kunne være bange for, at det er advokaterne, der kører det løb, og som politikerne gemmer sig bag, siger Leif Hornshøj.

Du mener altså, at kommunen altid skal ekspropriere hele ejendomme - og ikke bare delvist?

-Ja. Vi kan ikke binde en mand (Bruno Petersen, red.) ved kun at købe halvdelen. Det er enten eller. Han skal have mulighed for at sælge til anden side, og som det er nu, kan han ikke det, siger Leif Hornshøj.

Annonce
Lemvig For abonnenter

Kommune og borgere vil arbejde sammen for at få en omfartsvej ved Klinkby

Danmark

Tirsdagens coronatal: 756 nye smittede - positivprocenten er den højeste i 10 uger

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Der er bud efter kranen, men nye opgaver må vente - det kræver nemlig 100 lastbiler at flytte den

Leder For abonnenter

Hvis vi ikke vil indstille os på et ringere serviceniveau, må vi se at få alle i sving

Lemvig

Radikale kommer til at bide negle på valgaftenen: Kan partiet fastholde sin plads i byrådet?

Navne For abonnenter

Landmandssønnen fra Borbjerg brugte 110.000 kroner på at blive uddannet butler: - Det er jo bare et ganske normalt arbejde

Lemvig

Ung knallertkører undgik lige akkurat at brage ind i bil

Leder For abonnenter

De mørke skyer truer: Vi skal måske forberede os på en anden økonomi i hverdagen

Holstebro For abonnenter

Han blev ansat til at hjælpe veteranerne - nu har han sagt op: Jeg kan ikke være ansigtet udadtil for en indsats, jeg ikke føler er den rigtige

Erhverv For abonnenter

Grundfos-topchef er træt af at blive kaldt 'arvingen': - Jeg slider og slæber

Kultur

Stem her: Nu kan du være med til at finde det bedste billede i lokal fotokonkurrence

Bolig

Danmarks billigste 'herregård' til salg: Her har Christian IV overnattet

Lemvig

Husk paraplyen: DMI varsler voldsomme mængder regn

Struer For abonnenter

Marianne støtter Inger hele vejen, også når folk bliver grimme at høre på: - Hun er ikke bare en åndssvag kælling

Lemvig

Stor pumpe skal forhindre oversvømmelse i Lemvig by

Annonce