Annonce
Erhverv

Endnu en virksomhed melder sig i det frustrerede byggesagskor: - Det er så ringe

Maskinstationen ville helst fokusere på at have sit udstyr i brug, men byggesagen har været med til at stjæle opmærksomhed. Genrefoto: Mads Claus Rasmussen
Skovvang Maskinstation ventede over syv måneder på at kunne bygge en koldhal til sine maskiner. Ifølge ejeren var sagen "lige ud ad landevejen", men sådan blev forløbet ikke.

Holstebro: Det er ikke kun landbrugsfabrikanten Vredo, som for nyligt har været dybt frustreret over sagsbehandlingen i Holstebro Kommune.

Onsdag beskrev Dagbladet, hvordan virksomheden havde haft så langtrukkent og besværligt et forløb, at virksomheden var flyttet til Herning Kommune i stedet.

Også Skovvang Maskinstation, som ligger i Borbjerg, kan fortælle om et forløb, som i den grad har sat tålmodigheden på prøve.

Annonce

- Det er simpelthen under alt kritik i Holstebro Kommune. Der gik lidt over syv måneder, fra vi søgte, til vi havde byggetilladelsen. Det er så ringe, siger indehaver Jan Nikolajsen, som i skrivende stund er i gang med at bygge hallen, efter byggetilladelsen tikkede ind i efteråret.

Han fortæller også, at sagen var "lige ud ad landevejen", og at det hverken var i landzone, på forurenet jord eller med andre af den slags benspænd.

- Jeg havde godt nok ikke troet, at det skulle tage så lang tid. Vi ringede jo til dem hver 14. dag og fik hele tiden at vide, at de tog sagerne i den rækkefølge, de var i, siger Jan Nikolajsen, som havde forventet, at ventetiden kunne holdes nede på det halve.

Betinget af byggetilladelse

Jan Nikolajsen har lejet sig ind i huset, hvorfra han i fem år har drevet sin virksomhed, og så har han lejet en maskinhal til sit udstyr.

Det er ved det lejede hus, at han gerne vil opføre maskinhallen. Jan Nikolajsen har gerne villet købe huset, men købet har været betinget af den godkendte byggetilladelse.

Skovvang Maskinstation er i øjeblikket i gang med at bygge denne maskinhal, som de endelig fik tilladelse til i efteråret. 

- Det har jo gjort det endnu mere frustrerende, at vi har skullet leje maskinhal længere end højst nødvendigt. Jeg har ikke gjort det økonomiske regnestykke op, for det er ikke sådan en slags, man gider have facit af, sige Jan Nikolajsen.

Det har aldrig været et tema for ham at flytte til en anden kommune, fordi hans virksomhed er så lokalt forankret.

Det gør ham dog frustreret, når han hører om kommuner, hvor sagsbehandlingen umiddelbart har været kortere og mere problemfri.

- Jeg har en kammerat, som har skullet lave noget lignende i Skive Kommune, og der forløb det helt gnidningsfrit. Jeg føler lidt, at Holstebro Kommune ødelægger det for sig selv, siger Jan Nikolajsen.

Annonce

Ked af sagerne

Formand for kommunens miljø og klimaudvalg, Karsten Filsø (SF), er ked af sagerne.

- Jeg er glad for alle arbejdspladser i kommunen, og derfor er det altid trist, når der er nogen, der føler sig dårligt behandlet - eller som føler sig nødsaget til at flytte. Og det gør lidt ekstra ondt, når det sker i nogle af kommunens tyndere befolkede områder, hvor vi også rigtig gerne vil have erhvervsudvikling, siger han.

Han fortæller, at han ikke havde hørt om sagen med maskinstationen Vredo i Sdr. Nissum, før Dagbladet skrev om den.

- Og nu er det desværre for sent at gøre noget ved den.

Sagen om Skovvang Maskinstation er også ny for ham:

- Jeg vil tage kontakt til forvaltningen for at høre, hvad det er, der er problemet. Generelt så vil jeg dog opfordre til, at står man i en situation, hvor man synes, at det går alt for langsomt, eller at man ikke synes, at der sker noget, så kontakt mig eller et andet byrådsmedlem, som man har tillid til. Vi kan ikke sagsbehandle sagerne, men vi kan spørge ind til dem og være med til at sikre, at der er det rigtige fokus på dem, siger Karsten Filsø.

Skovvang Maskinstation har fire ansatte udover indehaveren.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Thyborøn får nyt maritimt museum - Kystcentret er solgt til folkene bag Sea War Museum

Danmark

Onsdagens smittetal sætter ny rekord - nærmer sig 39.000 tilfælde

Annonce
Annonce
Annonce
Lemvig

Lagt på is: Det er slut med Heidis friske fisk

Lemvig For abonnenter

15-årige Mathilde arbejder på plejehjem: Jeg kan mærke jeg gør en forskel for dem her

Navne

Lotte vil hjælpe dem, der ikke er der, hvor de gerne vil være i livet

Leder For abonnenter

Det er helt oplagt: Selvfølgelig skal de unge på plejehjem

Alle blå partier vil afskaffe kravet om mundbind

Lemvig For abonnenter

Leder om ny ungarbejder: Mathilde er med til at skabe stjernestunder for de ældre

Erhverv

Karsten opfandt berømt slogan for 30 år siden: - Jeg fik en flaske gammel dansk og et diplom

Holstebro For abonnenter

Klokken 11.50 i går døde Knud-Erik Dam - han besluttede det selv og så frem til det

Lemvig

Der var masser af vidner til grov voldssag, men ingen ville sige noget: Politiet kommer med kraftig opfordring

Henrik har lavet en elpris-udsigt: - Den er lige så sikker som vejrudsigten, og fredag ser dyr ud

Holstebro

Søren Gade har selv prøvet at være gruppeformand, og han har store forventninger til Danielsen

Lemvig For abonnenter

Kommune ansætter ungarbejdere til plejehjem: De skal hjælpe med de lette opgaver

Lemvig

Coronasmitte eksploderer i Lemvig: Krydser markant milepæl for første gang

Annonce