Annonce
TTH Damer

Endnu to damespillere siger farvel

Maria Mose Vestergaard (billedet) og Line Frandsen bliver spiller nummer syv og otte, TTH Holstebro siger farvel til efter denne sæson. Foto: Johan Gadegaard
TTH Holstebro kommer ikke til at fortsætte samarbejdet med Maria Mose Vestergaard og Line Toftgaard Frandsen, der stopper i klubben til sommer. Dameholdet rammes ekstra hårdt af omkostningsstoppet, erkender direktøren.

Holstebro: Listen af spillere der ikke fortsætter på TTH Holstebros dameliga-hold i næste sæson, er ved at blive halvlang. Torsdag har klubben offentliggjort Maria Mose Vestergaard og Line Toftgaard Frandsen som spiller nummer syv og otte, der stopper i TTH.

- Jeg har været rigtig glad for at være en del af klubben i denne sæson. Det har været lidt op og ned spillemæssigt i løbet af sæsonen, men føler at jeg fik mit spil til at fungere rigtig fint efter jul. Det har været et utroligt lærerigt år. Men det er tid til at komme videre, og jeg ser utroligt meget frem til at tage næste skridt i min karriere, siger 25-årige Maria Mose i en pressemeddelelse.

Fløjspilleren, der før sæsonen kom til fra Team Esbjerg, havde kontraktudløb til sommer og havde allerede før coronakrisen taget beslutningen sammen med TTH om, at hun vil prøve noget andet i næste sæson. Line Toftgaard Frandsen har oprindeligt først kontraktudløb i sommeren 2021, men har sammen med klubben afbrudt samarbejdet, så hun kan finde en klub, hvor hun bedre kan kombinere både studie og håndbold.

- Jeg har haft seks fantastiske år her i klubben og har fået masser af oplevelser, som jeg både privat og som håndboldspiller kan tage med videre. Jeg har nu et ønske om at følge mit studiehjerte, siger 20-årige Line Frandsen.

Gang i svingdøren

Disse spillere/trænere er væk til sommer:

 • Trine Knudsen, Horsens
 • Mathilde Hylleberg, karrierestop
 • Ilda Kepic, Skövde
 • Nikoline Lundgreen, Skövde
 • Laura Jensen, Sävehof
 • Kaja Kamp, Metzingen
 • Maria Mose Vestergaard, ?
 • Line Toftgaard Frandsen, ?
 • Torben Møller (assistenttræner), stopper

Disse spillere/trænere kommer til:

 • Isabella Jakobsen, Nykøbing Falster
 • Josefine Dragenberg, Randers
 • Michael Rasmussen (assistenttræner), Rækker Mølle

Damerne ramt af corona

Coronakrisen og TTH Holstebros omkostningsstop, som følge deraf, har været ingredienserne til en dårlig cocktail for TTH Holstebros damehold. Status er nu otte spillere ud og to spillere ind, uden udsigt til at der bliver skrevet kontrakter med flere nye spillere.

Direktør John Mikkelsen erkender da også blankt, at krisen har ramt dameholdet ekstra hårdt.

- På forhånd havde vi besluttet, at vi ville arbejde med en lidt smallere trup til næste år og samle lønkronerne på lidt færre spillere, men meningen var ikke, at vi kun skulle stå med 12 spillere i vores ligatrup. Der skulle have været to-tre mere, men som klubbens situation er lige nu og med de usikkerheder, vi står med, vil det ikke være forsvarligt at lave nye aftaler, siger John Mikkelsen.

Udefra set, kan det jo godt se ud som om, at det kun er dameholdet, der er blevet ramt af jeres omkostningsstop. Kan du ikke prøve at forklare, hvorfor det er billedet?

- Jeg forstår godt spørgsmålet, men det handler om kulturen på herrer-siden kontra kulturen på dame-siden. Hos herrerne er kontrakterne normalt lidt tidligere på plads, ligesom vi står lidt længere fremme i vælgerkøen hos herrerne, og derfor er det især hos damerne, at vi har haft nogle huller, da den her situation opstår, og vi må stoppe alle nye forhandlinger, forklarer John Mikkelsen.

- Og situationen er faktisk helt den samme på herreholdet. Her har vi for eksempel ikke en reserve for Magnus Bramming på fløjen, fordi vi manglede at få lavet aftaler med nogle af de unge, som vi havde regnet med vi skulle fylde truppen ud med.

Tidligere på sæsonen har TTH afvist flere bud på nogle af klubbens profiler. Portugisiske Benfica fik nej til at købe Sebastian Frandsen, ligesom en fransk klub fik afvist at købe Ditte Vind, men ringede de samme klubber i dag til John Mikkelsen, ville direktørens svar formentlig være et helt andet.

- Som klubbens økonomiske situation er nu, så er både damerne og herrerne til salg. Kommer der en henvendelse nu, er vi helt åbne for at diskutere et salg, siger John Mikkelsen.

Annonce
Lemvig For abonnenter

Handicappris til Evald Skov Jensen: Hjælper Henrik med at svømme 30 baner

Danmark

Mandagens coronatal: 7146 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Lemvig For abonnenter

Flyttede fra København til Ferring og i fuld vigør: - Jeg egner mig ikke til at sætte mig hen og være pensionist

Søndag ifølge chefredaktøren For abonnenter

Skal vi bringe billedet af en butikstyv for at hjælpe politiet?

Sport

Islandsk EM-målmand til Lemvig-Thyborøn

Lemvig

Soldater og beredskabsfolk skal coronateste i det midtjyske

For abonnenter

371 DSB-kunder tog toget mellem Esbjerg og Odense uden mundbind - det skulle de aldrig have gjort: Bekymret ansat beretter om magtesløst personale, snyd og stor forvirring

Lemvig For abonnenter

Dejligt med stigende oksekødspriser, men jeg har dem også, fordi jeg kan lide at se på græssende kreaturer

Sport For abonnenter

Karakterbogen: Begge målmænd dumpede i solid forsvarspræstation

Kultur

Corona-chok i Lemvig: Julemanden kommer ikke i år...

Vestjylland

Spurgt på gaden: Oplever du, at der stadigvæk er problemer med sexchikane på arbejdsmarkedet?

Ekspert anbefaler nedlukning - lige nu: Omikron vil være dominerende inden nytår

Lemvig

Pandemien gjorde bus-forsøg til en fiasko

Vestjylland For abonnenter

Du vender dig og ser efter dem på gaden, og du spørger ind til lige præcis, hvor høje de er: Kom med på den anden side, og hør historierne fra dem med lidt længere lemmer end andre

Lemvig

Der mangler personale: Kommunen beder de pårørende om hjælp til at give de ældre en god jul

Annonce