Lemvig

Energiminister stiller op til debat

Klima- og energiminister Lars Christian Lilleholt (V) har tidligere været til borgermøde på egnen om de kystnære møller. Nu vender han tilbage for at tale med Venstres eget bagland. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen

Venstre holder sin årlige nytårskur med besøg af minister, der er blevet ekstra aktuel oven på sagen om de kystnære møller

Lemvig: Lemvigegnens Venstre får højaktuel besøg, når Energi-, Forsynings- og Klimaminister Lars Chr. Lilleholt deltager i partiets nytårskur. Det er femte gang, at lokalforeningen holder nytårskur, og hver gang er det lykkedes at skaffe en aktuel gæst til kuren for at få belyst aktuelle emner.

- Energiministeren er jo én af de mest efterspurgte ministre lige nu, så derfor er vi glade for at have fået fat i ham, siger formanden for Lemvigegnens Venstre, Tage Rækby.

Lars Chr. Lilleholt er blevet ekstra aktuel på grund af sagen om de kystnære møller, der kort før jul fik en ny drejning. Her bestemte Energiklagenævnet, at en del af sagsbehandlingen vedrørende Vesterhav Syd skal gå om på grund af mangelfuld sagsbehandling i Energistyrelsen. Der skal blandt andet laves et nyt VVM-tillæg samt tilhørende visualiseringer og borgerhøringer. Energistyrelsen har anvendt samme sagsbehandling ved Vesterhav Nord og overvejer derfor nu, om afgørelsen også skal have konsekvenser for sagsbehandlingen her på egnen.

Partiet har arbejdet et halvt års tid på at få Lars Chr. Lilleholt til egnen. Invitationen er derfor sendt længe før Energiklagenævnets afgørelse, så derfor er det ikke specielt forholdende omkring Vesterhav Nord, der står bag invitationen.

- Vi har også ønsket at høre om den globale opvarmning og klimadebatten, om elmasterne fra Idom til grænsen, lige som det er aktuel med el-biler, biogas og meget mere. Men selvfølgelig skal vi også høre om møllerne - både de kystnære, og dem, der skal stå længere ud på havet, siger Tage Rækby, der er opmærksom på, at debatten om de kystnære møller er blevet mere aktuel netop nu.

- Så det er et godt tidspunkt, han kommer, siger han.

Lemvigegnens Venstre holder nytårskuren mandag den 14. januar i Tangsø Centret i Bækmarksbro. Lars Chr. Lilleholt går på talerstolen klokken 17.45 som den første, hvor han vil holde et oplæg, der efterfølgende bliver mulighed for at stille spørgsmål til og debattere. Her er alt i alt afsat halvanden time til besøget.

Derefter er der nytårsmiddag med efterfølgende kaffe og underholdning, inden også det lokale folketingsmedlem Thomas Danielsen får lejlighed til at komme med et indlæg. Afslutningsmæssigt vil borgmester Erik Flyvholm overbringe sin nytårshilsen til medlemmerne.

Mødet er åbent for alle uanset parti-tilhørsforhold, men det forudsætter tilmelding samt gebyrbetaling. Medlemmerne af partiet kan slippe med 150 kroner, mens ikke-medlemmer må betale 200 kroner for at deltage. Tilmelding sker til Tage Rækby.

0/0
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Vil danne korps af frivillige: Skal styre trafikken i stedet for hjemmeværnet

Lemvig

Landmand mødt af kritik: Kunne have gjort mere for at mindske lugten

Holstebro

Ulvepar har fået hvalpe: Nu advarer forskere mod ulveturisme

Lemvig For abonnenter

Hjemmeværnet melder pas: Vil ikke assistere ved motionsløb

Lemvig For abonnenter

Man bliver nølende over for at anbefale andre at bosætte sig her

Lemvig For abonnenter

Miljøtilladelse til smågrise-producent skal diskuteres i byrådet: Naboer vil have sagen i ny høring

Lemvig

Siden finanskrisen: Lemvig i top tre over økonomisk vækst

Lemvig

Vindbranche: Fiskeri og olie blokerer for Nordsøen som grønt kraftværk

Annonce