Lemvig

Enighed - trods uenighed om besparelse på ungdomsgården

Lone Pilgaard Sørensen viste tydeligt sin uenighed med egen gruppeformand i sagen om Lemvig Ungdomsgård. Foto: Morten Stricker.

Budgettet blev vedtaget uden ændringsforslag, men ungdomsgården fik dog en lille tur til ære for tilhørerne, inden der blev sat punktum

Lemvig: - Den blomst har ikke groet i vores have.

Sådan løs det fra tre partier, da Lemvig Byråd som ventet vedtog budgettet for det kommende år på byrådsmødet.

Der var ingen ændringsforslag op til 2. behandling, så der var ingen tvivl om, at det forlig, alle 21 havde indgået, også ville gå igennem.

Men den senere tids kritik fra Lemvig Ungdomsgård omkring en besparelse her betød, at der var partier, der havde behov for at slå fast, at det ikke var en blomst, der havde groet i deres have, som de alle udtrykte det.

Til gengæld glædede de sig så alle over, at det ved forhandlinger var lykkedes at skære besparelsen ned til det halve af, hvad der var lagt op til. Nu endte det med en rammebesparelse på 300.000 kroner - stort set den eneste markante besparelse, budgettet rummede på et enkeltområde.

Det var Kenneth Bro (S), Arne Noe (SF) og Gitte Jeppesen (rad), der alle gav udtryk for, at det var en besparelse, de gerne havde undværet. Men at der var så meget andet godt i forliget, at de derfor havde accepteret besparelsen. Det kunne en god håndfuld tilhørere fra Lemvig Ungdomsgård så høre på, uden det fik nogen betydning for sagens udfald, da det var afgjort længe inden, nemlig da der i september blev indgået budgetforlig.

Tilhørerne fik dog afsløret socialdemokratisk uenighed, da Lone Pilgaard Sørensen, som jo er ansat på Lemvig Ungdomsgård, slog fast, at hun ikke havde taget del i den besparelse. Den var vedtaget af gruppeformændene.

Forklaringen på det er, at da man tog hjem fra budgetseminar, manglede man at opnå enighed om netop besparelsen på Lemvig Ungdomsgård. Den enighed fandt man så efterfølgende blandt gruppeformændene, og Lone Pilgaard Sørensen viste så offentligt sin uenighed med egen gruppeformand omkring den beslutning.

Borgmester Erik Flyvholm (V) satte punktum for diskussionen ved at slå fast, at alle 21 havde sagt ja til budgetforliget, og at der ikke var nogen ændringsforslag.

- Så kan det ikke nytte, man fremhæver det ene og det andet, man ikke synes er en god ide. Vi er alle samlet gået ind i det her, sagde Erik Flyvholm.

Og så blev det budget afsluttet.

Byrådet vedtog den såkaldte statsganterede udskrivningsgrundlag, selv om en udregning viste, man kunne tjene 4,2 millioner kroner på at tage chancen med at være selvbudgetterende. men der var enighed om, det var for stor en chance at tage for så lille en gevinst.

0/0
Annonce
Lemvig

For sent at lave om - yngste skolebørns skoledag bliver ikke ændret

Lemvig For abonnenter

Politikere afkrævet svar: Hvornår renses høfde 42 op?

Lemvig

Færre deltagere løb stafet rundt om søen

Lemvig For abonnenter

Godt med motion i den friske luft

Lemvig

Mindehøjtidelighed for søslaget

Lemvig

Helmig meldte afbud til Haze - nu er afløser klar

Annonce