Annonce
Struer

Enigt byråd fremrykker anlægsopgaver for 13 millioner kroner

Struer Kommune følger regeringens opfordring og fremrykker nu en lang række opgaver, som efter de oprindelige planer først skulle være sat i gang om et års tid eller to. Arkivfoto: Morten Stricker
Projekter, som først skulle være gennemført i 2021, kan nu sættes i gang allerede i år

Struer: Et enigt byråd i Struer Kommune besluttede onsdag aften at fremrykke en række anlægsopgaver, som først skulle være gennemført i 2021 og nogle først i 2022.

- Det er ikke nye penge, vi sætter i spil. Det er opgaver, vi allerede har afsat penge til på budgettet for 2021. Så på den måde kommer regnskabet til at gå op, når vi ser det på lidt længere sigt, forklarer borgmester Niels Viggo Lynghøj (S), og Struer Kommune følger dermed en opfordring fra både regeringen og Kommunernes Landsforening om at medvirke til at holde hånden under både beskæftigelsen og den nationale økonomi ved at fremrykke mange af de offentlige investeringer.

På landsplan har formanden for venstre, Jakob Ellemann-Jensen (V), også foreslået at fremrykke en elektrificering af jernbanerne.

- Hvis dette så også kunne komme til at gælde for strækningen mellem Vejle og Struer, ville det da være en fremragende idé, konstaterer borgmester Niels Viggo Lynghøj (S) fra sit hjemmekontor i Struer.

Men dette er så en helt anden sag.

Annonce

God disciplin

Onsdag aften var det mulighederne inden for kommunegrænsen, der var til debat under et byrådsmøde, som blev holdt som et telefonmøde med alle 21 byrådsmedlemmer koblet op på den samme forbindelse.

- Det gik rigtig fint, fortæller både borgmester Niels Viggo Lynghøj (S) og formanden for Venstres byrådsgruppe i Struer Kommune, Mads Jakobsen (V).

- Medlemmerne fik ordet efter tur, efterhånden, som de bad om det, og på den måde gik det fint. Der var fin disciplin på mødet. Så nu fik vi også prøvet at afvikle et byrådsmøde på den måde, siger Niels Viggo Lynghøj.

Måske hjalp det så også på disciplinen, at der er bred enighed om, at Struer Kommune må gøre, hvad der er muligt for at stimulere samfundsøkonomien.

Usikker situation

- I første hug er dette her et rigtig godt initiativ, mener Mads Jakobsen (V), som allerede foreslog, at Struer Kommune skulle gå i gang med at fremrykke de offentlige anlægsinvesteringer i kommunen for et par uger siden.

- Men det er godt nok en usikker situation, vi står i. Hvis indtægtsgrundlaget blandt vores borgere for alvor begynder at falde, bliver vi også nødt til at tage hensyn til, hvordan det står til med hele den kommunale økonomi. Lige nu er det helt umuligt at forudse, hvor det ender, siger han.

- Så på den måde er det godt nok en kompliceret situation, og vi kan kun være tilfredse med, at det er et samlet byråd, der nu står sammen om at gøre, hvad vi kan, siger han.

Alt i alt drejer det sig om en fremrykning af kommunale projekter for lidt over 13 millioner kroner.

Byrådet besluttede blandt andet at fremrykke en renovering af skolerne. Dette udløser en pulje på 7,8 millioner kroner, som først skulle være brugt i 2021.

Desuden blev der frigivet 1,4 millioner kroner til en gennemførelse af en helhedsplan for udvikling umiddelbart nord for Oddesund, 360.000 kroner til en sti ved Stentofterne, 420.000 kroner til ny parkeringsplads ved Midtpunktet i Hvidbjerg og 3,5 millioner kroner til renovering af både rådhuset og Infocenter Struer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur For abonnenter

Kære Svend. Næste gang jeg kommer til Danmark, ringer jeg naturligvis til dig... med varm hilsen og høj agtelse, Kathleen Kennedy

Annonce