Danmark

Er dansk politik blevet en joke?

Freja Holbøll

Symbolpladder: Dansk politik er efterhånden blevet mere og mere useriøst - og minder efterhånden mest om et elevråd på en folkeskole. Regeringen er begyndt at lukke øjnene for de virkelige problemer, og bruger i stedet for tiden på at diskutere hvorvidt man skal give hånd til hinanden, og om håndtrykket i så fald udføres korrekt. Den yderst nødvendige miljødebat er blevet tvunget i baggrunden af integrationsdebatten, og det har resulteret i at undersøgelser nu viser at indlandsisen er dødsdømt.

Når vi vælger at diskutere friheden til at bære burka i et land, der har gjort sig bemærket på ytrings- og personlig frihed, hvilket eksempel sætter vi så? Vi udstiller os selv som værende et land med en masse værdier, men at disse værdier kan blive taget fra os i et splitsekund, hvis ikke vi passer på.

Det gør mig utryg at leve i et land, hvor vores regering udarbejder love i den overbevisning om at, "dårlig omtale er bedre end ingen omtale", og hvad der engang var utænkelige plottwists, er nu blevet den vante hverdag. Og det skræmmer mig, at jeg ikke længere tænker: "Hvad bliver det næste dog?" når uskyldige 12-tals piger bliver sendt til et hjemland, de har absolut ingen kundskab til, fordi de tilsyneladende ikke kan integreres.

Jeg har ikke lyst til at leve i et samfund, der vurderer penge til at være mere værd end mennesker, og som sender folk ud på en øde ø fordi de har fået afvist deres asylansøgning. Danmark begynder jo mere og mere at ligne en dårlig film, end et demokratisk, velfungerende land.

Man vil måske sige, at jeg overreagerer, eller spørge sig selv hvordan en gymnasieelev kan udtale sig om politik, men det er måske endda det, der er min pointe. Når en 17-årig ufaglært pige kan se, hvor åndssvagt vores politik føres, må en længere uddannet politiker da kunne se det samme, og i så fald udnytte sin faglighed til at føre en ordentlig politik uden dumme nichelove, som alligevel ikke fører os tættere på løsninger af vigtige problemer, såsom klimakrisen.

Så kære regering,

Vær sød at forsøge at træde ud af politikerrollen og forsøge at se verden som et rigtigt menneske.

0/0

Tophistorier

Annonce
Danmark For abonnenter

Har fået nok af luksuscampister i firhjulstrækkere: Ægtepar nedlægger shelterplads

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Kursændring: Nu må Claudis Have godt servere alkohol

Lemvig

Hvem skal være årets frivillige

Holstebro For abonnenter

I klemme hos Vestforsyning: Beboere skal betale 108.000 kroner for nye vand- og varmerør

Tophistorier

Kultur

Her har man ikke mærket til truslen fra computeren

Kultur For abonnenter

Verdenspremiere i Horsens på film om Daniel Ryes 13 måneder som gidsel

Premiere: I 13 måneder sad den da 25-årige fotojournalist Daniel Rye fanget som gidsel i Syrien. Tilbageholdt, ydmyget og tortureret af Islamisk Stat. I 2014 lykkedes det at få ham bragt hjem til Danmark, og efterfølgende blev hans skrækkelige og ufattelige pinsler beskrevet af Puk Damsgaard i bogen "Ser du månen, Daniel". Denne bog er nu filmatiseret og en uge inden den officielle danmarkspremiere kan horsensianerne som de første se Daniel Ryes rædsler på det store lærred og i samme forbindelse høre hovedpersonen i hans gribende foredrag om begivenhederne. Daniel Rye har været inde over filmmanuskriptet og har og haft en klar holdning til, hvem der skulle lave filmen, og hvordan historien skulle fortælles, men derudover har han ikke haft noget med filmatiseringen at gøre. Han er godt tilfreds med resultatet - Det er aldrig det samme. Jeg sad ikke og tænkte, at det er mig. Men det var sjovt at se noget, som mindede om min historie. Esben overbeviste mig om den karakter, han spillede, mere, end det var tanken om, at det var mig, siger han. - Det, der har betydet noget for mig, er, at filmen er blevet lavet på en respektfuld måde over for mig og min familie og dem, jeg sad sammen med i Syrien, for eksempel James Foley, som ikke er her mere. Hans familie skal også kunne se filmen. Alle de, der har været følelsesmæssigt involverede, må ikke tænke, at det er noget bras, understreger han.

Lemvig

35 kilometer gravearbejde med spændende fund er snart afsluttet

Struer For abonnenter

Finn fik flænset sin elskede Alfa Romeo på sin fødselsdag

Lemvig

Plads til flere blomster: - Det må gerne være visuelt dejligt at se på

Annonce