Holstebro

Er de populære kirkekoncerter blevet lidt for populære?

Sådan ser det ud, når Die Herren indtager kirkerummet i Viborg Domkirke. Snart spiller U2-kopibandet i Nørrelandskirken den 6. marts. Arkivfoto

De professionelle musikere har fundet vej til kirken, og det samme gælder publikummet. I en af kirkerne, Holstebro Kirke, er man ved at finde ud, hvor grænsen skal gå.

Holstebro: Der gik blot et par måneder i 2017, før man kunne melde alle 500 billetter for udsolgte til en julekoncert med engelske Paul Potts i Holstebro Kirke - knap et halvt år før koncertdatoen.

Da folkene bag Rock i Holstebro for nylig afslørede, at de ville lave en koncert med U2-kopibandet Die Herren i Nørrelandskirken, så var 100 af de 350 billetter væk på førstedagen.

Koncerten med Lars Lilholt og Shaka Loveless i Holstebro Kirke den 6. februar er også forlængst udsolgt, ligesom mange af de øvrige koncerter er på den kirke-turné, parret er i gang med.

- Når man kommer som musiker eller sanger i kirken, så har mange fundet ud af, at det er en god koncertsal. Det gælder ikke kun os, men det er et generelt fænomen landet over: At kirken er et godt sted til koncerter, siger menighedsrådsformand for Holstebro Kirke, Ole Nymann.

- Det er mit indtryk, at i de par år, jeg har været formand, har der været en generel stigning af koncerter, og det samme melder de medlemmer, som har siddet i menighedsrådet i længere tid end mig, siger han.

Disse koncerter er ikke det primære formål med kirkebygningen - det er derimod kirkelige handlinger.

Ole Nymann, menighedsrådsformand, Holstebro Kirke - om de overvejelser kirken gør sig i denne tid.
Kirkekoncerter kan også tage sig med afdæmpet ud, som når Caroline Henderson besøger Holstebro Kirke eller som her med Lene Siel (billedet) i Stauning Kirke. Arkivfoto: Jørn Deleuran

Ingen konkurrent

Trods populariteten havde menighedsrådet for Holstebro Kirke alligevel koncerterne på programmet til et møde i den forgangne uge. For selvom succes er rart, så skal den ikke jagtes for enhver pris.

- Disse koncerter er ikke det primære formål med kirkebygningen - det er derimod kirkelige handlinger, siger Ole Nymann og understreger, at koncerterne i første omgang kun blev diskuteret og at intet blev besluttet, men senere vil der følge faste retningslinjer.

- Det blev en lang debat, tilføjer han om mødet.

Der kan nemlig knytte sig flere problemstillinger til koncerterne: Eksempelvis hvor grænsen går for, hvor mange og hvad man vil lukke ind i det kirkelige rum?

- Og så har vi også de ansatte, vi skal tage hensyn til. Dette giver dem skæve arbejdstimer. De er vant til mest at arbejde i dagstimerne og sjældent om aftenen, og med en oprydning efter en koncert så bliver klokken hurtigt mange. Nu er vores kirketjenere heldigvis flinke, men kirkebygningen er først og fremmest til kirkelige handlinger, siger Ole Nymann.

Det er musikerne, der lejer sig ind i kirken, og på den måde har kirken som sådan ikke noget med arrangementet at gøre. Kirken må heller ikke tjene penge på koncerterne.

- Og så skal vi ikke være en konkurrent til de folk, der lejer koncertsale ud. Der er mange ting, vi skal have overvejet, tilføjer formanden.

Menighedsrådet vil snart få nogle faste retningslinjer nedfældet, og de kunne, ifølge Ole Nymann, meget vel indeholde en regel om, at koncerterne skal godkendes af menighedsrådet først - mens man i tvivlssager vil man spørge biskoppen til råds.

0/0
Annonce
Kultur For abonnenter

Det eneste ønske, der ikke blev opfyldt, var et bevægeligt drageskelet

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Kursændring: Nu må Claudis Have godt servere alkohol

Lemvig

Hvem skal være årets frivillige

Holstebro For abonnenter

I klemme hos Vestforsyning: Beboere skal betale 108.000 kroner for nye vand- og varmerør

Kultur

Her har man ikke mærket til truslen fra computeren

Lemvig

35 kilometer gravearbejde med spændende fund er snart afsluttet

Struer For abonnenter

Finn fik flænset sin elskede Alfa Romeo på sin fødselsdag

Lemvig

Plads til flere blomster: - Det må gerne være visuelt dejligt at se på

Annonce