Annonce
Lemvig

Er du for sent ude?: Umuligt at booke en tid til test de næste to dage

Alle tider til PCR-test i Holstebro, Struer og Lemvig er optaget de næste par dage. Så skal du bruge et coronapas tirsdag, må du nøjes med lyntesten, som godt nok er lagt mindre pålidelig. Foto: Johan Gadegaard.
Du kan glemme alt om at nå at få taget en PCR-test, hvis du skal til frisør tirsdag. Regionens testcentre må melde alt udsolgt i flere dage.

Vestjylland: Lørdag var der stille og roligt på testcentret ved Idrætscenter Vest i Holstebro. Ingen køer, ingen ventetid og adskillige ledige tider til en PCR-test at få til langt op af dagen.

Søndag ser helt anderledes ud. Og mandag.

Her er alle testtider både formiddag og eftermiddag støvsuget. Og hvis nogen skulle få den idé at køre til en af nabobyerne - til Struer, Lemvig, Herning, Ringkøbing eller Skive, så glem det. Her er alle testtider minimum to dage frem også booket - et enkelt sted skal man faktisk hele fire dage frem, før der igen kan bookes en PCR-test.

Har du været for sent ude med at bestille en tid, er det dog ikke ensbetydende med, at du bliver nødt til at aflyse din frisørtid tirsdag. Hvis ellers du kan leve med at få vatpinden op i næsen i stedet for ned i halsen - og hvis du gider at stå i kø til en lyntest.

I Holstebro Kommune har der i påsken været tilbud om hurtigtest tre steder. I dag søndag og i morgen mandag er der dog ingen podere i hverken Vinderup eller Ulfborg, men udelukkende i Holstebro ved Døesvejens Fritidscenter i Holstebro.

Testene er gratis, foretages af Falck, men ifølge Statens Serum Institut er ikke bare hver anden positive lynstest falsk - også hver anden smittet får en falsk negativ testsvar. Det viser helt nye analyser af testsvar af 117.670 borgere, som både har fået en lyntest og den mere præcise PCR-test i perioden fra 1. februar til 23. marts.

Annonce

Øger kapacitet

Ventetiderne til PCR-test kommer til trods for, at regionen har skruet op for testkapaciteten de tre dage op til genåbningen af de liberale erhverv den 6. april, hvor også flere skolebørn må komme mere i skole.

- Lørdag, søndag og mandag kan vi komme helt op på 3600 test om dagen, fortæller Line Hansen, afdelingssygeplejerske og funktionsleder på PCR-testcentret på Vest.

Også i den kommende uge vil kapaciteten være højere. I første omgang regner regionen med at øge med cirka 200 test om dagen. Det vil give mulighed for dagligt at teste 3000 borgere på Vest.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Det betyder de nye indrejseregler for grænsehandlen: Efter disse datoer kan du handle i Tyskland

Annonce