Annonce
Holstebro

Erhvervsfolk jubler over blå fremgang

Industrifisker John-Anker Hametner Larsen havde besøg af flere Venstre-folk i valgkampen. Nu forventer han, at en ny blå regering vil lytte mere til fiskeriet, end den tidligere regering har gjort. Arkivfoto: Benny Gade

Flere erhvervsledere i det nordvestjyske udtrykker store forhåbninger til en kommende borgerlig regering.

Annonce

»Jeg tror, det vil være en fordel for erhvervslivet.«

Klarere kan det næsten ikke siges.

Peter Petersen, der er direktør for Businesspark Struer og Nupark, udtrykker det, som mange spidser i erhvervslivet tænker oven på valget.

Uanset de store forskydninger i magtforholdet mellem de enkelte partier i Folketingets blå blok, er der knyttet store forhåbninger til en kommende borgerlig regering.

»Vi skal have gang i virksomhedsudviklingen og iværksætteriet - det er jo det, jeg arbejder med i det daglige. Og det får vi nu. En borgerlig regering vil sætte mere skub i det. Det er i hvert fald min forhåbning,« siger Peter Petersen, der tager det forbehold, at der endnu ikke er nogen, som ved, præcis hvem det bliver, der danner regering.

»Men vi ved, regeringsmagten skifter fra den ene blok til den anden. Det, tror jeg, vil være til fordel for erhvervslivet i Nordvestjylland,« siger Peter Petersen.

Hvordan det?

»Jeg tror, blå blok er mere opmærksom på de udfordringer, vi har i yderområderne, og vil være mere opsat på at forbedre rammevilkårene,« siger Peter Petersen.

Som eksempel nævner han planerne om at bygge en bioethanol-fabrik.

»Der skal nogle politiske beslutninger til, før investorerne kan gå i gang med byggeriet. De beslutninger vil blå blok være mere tilbøjelig til at tage. Det tror jeg i hvert fald, men det afhænger af, hvem der ender med at skabe grundlag for en kommende regering, og det aner vi ikke noget om endnu,« siger Peter Petersen.

Annonce

16 punkter vil hjælpe

Landmand Kristian Gade, der er formand for Holstebro-Struer Landboforening og driver sin gård ved Bøvlingbjerg, er også tilfreds med udsigten til, at regeringen skifter farve.

»Vi trænger til en blå regering,« siger Kristian Gade, som avisen fanger på mobilen, mens han er på markarbejde i sin traktor.

»Venstre, Konservative og Dansk Folkeparti har fremlagt en plan på 16 punkter, der vil hjælpe landbruget, og den glæder vi os til at få implementeret. Så kan vi producere os ud af den krise, som vi er i. Igennem valgkampen hørte vi flere gange, at Danmark er ude af krisen, men det er altså slet ikke den situation, som vi oplever her i landbruget,« siger Kristian Gade.

»Og vi kan jo producere mere, uden at miljøet tager skade, som de tidligere regeringspartier ellers har hævdet. Og de ville ikke høre på vores argumenter,« siger han.

Venstres næstformand, Kristian Jensen, fremlagde i valgkampen en beregning på, at VKO's 16 punkter ville give cirka 1000 nye arbejdspladser i Vestjylland, og Kristian Gade er tilfreds med, at der har været fokus på, at landbruget genererer en del arbejdspladser.

»Hvis landbruget får bedre vilkår, bliver det jo også til gavn for mange følgevirksomheder som slagterier og mejerier og i mange erhverv, der har landbruget som kunder. Det har heldigvis været med i valgkampen,« siger Kristian Gade.

Annonce

De blå lytter

På haven i Thyborøn ser industrifisker John-Anker Hametner Larsen også frem til at få en blå regering.

»Vi har en erfaring med, at de er lidt mere villige til også at lytte til erhvervet. Vi føler, at den tidligere regering har gamblet med mange penge og arbejdspladser, og de har ikke været villige til at lytte til os,« siger fiskeren, der i forbindelse med valgkampen havde besøg af flere Venstre-folk, der var i Thyborøn for at se hans seks skibe og høre om fiskeriet.

»Vi har været hårdt ramt på grund af en zone-inddeling i Nordsøen. Men det berører jo ikke kun mig, det rammer også fabriksarbejderne, håndværkere og selv købmanden, der skal sælges varer til os. Og herudover er der eksport af mel og olie, som hele landet mister,« siger John-Anker Hametner Larsen.

»Så jeg er helt sikkert mere fortrøstningsfuld i dag end jeg var før valget, selv om jeg også godt ved, at alle udfordringerne ikke forsvinder, bare fordi regeringen skifter farve,« tilføjer han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Frivillig Fredag er aflyst

Lemvig

Fandt hash hos 67-årig mand

Lemvig

Knuste ruden med en ugle

Danmark

Kom så Danmark – vi kan godt!

Lemvig

Kommunen skærper restriktionerne

Annonce