Annonce
Struer

Erhvervslivet finder løsninger i coronaens skygge

Hos PBJ Miljø i Struer kører dagligdagen videre, og ifølge direktør Poul Jakobsen er der ikke udsigt til, at det ændres på grund af coronaforanstaltningerne. Arkivfoto
Udfordringer og status svinger lige så meget som virksomhedernes opgaver og produkter - avisen har taget temperaturen på det lokale erhvervsliv i virussens skygge

Struer: Hvis man troede, at øjebliksbilledet af de lokale virksomheders tackling af corona-lukningen af samfundet var entydigt, så tager man fejl.

Det er lige så mangfoldigt, som virksomhederne er.

Lokalt svinger beskederne fra chefkontorer således fra "business as usual" til langt mere bekymrede ord, hvor nogle medarbejdere har udsigt til allerede i den her uge at skulle sendes hjem på afspadsering eller for at afvikle resterende ferie.

Man prøver at finde løsninger og navigere sig frem. Hvis man da ikke fortsætter helt som normalt.

- Vi arbejder ikke i højeste gear og kan mærke, at aktiviteten lige så stille falder. Det er svært at sige noget konkret lige nu, men fortsætter udviklingen, så må jeg sende folk hjem.

Direktør Flemming Hvidberg, Hvidberg A/S, Struer

Producerer videre

Hos PBJ Miljø i Struer kører dagligdagen videre.

Der produceres på højtryk, og ifølge direktør Poul Jakobsen er der ikke udsigt til, at det ændres.

- Vi har masser af råvarer til produktionen et pænt stykke ud i fremtiden. Vi har også en stor ordrebeholdning, så vi kører videre som sædvanligt. Vi er ved godt mod og tager naturligvis alle henstillinger og opfordringer fra myndighederne seriøst og alvorligt, siger Poul Jakobsen.

Han retter i stedet sin bekymring mod andre brancher, der er hårdt ramt af nedlukningen.

- De er ude i en overlevelseskamp lige nu, siger han.

Annonce

Faldende aktivitet

Hos nedbrydningsfirmaet Hvidberg A/S er situationen noget anderledes.

Her forudser direktør Flemming Hvidberg, at han måske må sende ansatte hjem allerede i den her uge.

- Vi arbejder ikke i højeste gear og kan mærke, at aktiviteten lige så stille falder. Det er svært at sige noget konkret lige nu, men fortsætter udviklingen, så må jeg sende folk hjem, siger Flemming Hvidberg.

Der arbejdes med flere løsninger som eksempelvis arbejdsfordeling eller decideret hjemsendelse.

Flemming Hvidberg håber samtidig, at regering og folketing også har fokus på at hjælpe små og mellemstore virksomheder gennem krisen.

- Det her bliver hårdt ved de små selvstændige, der ikke har en stor fagforening i ryggen.

Annonce

Bilsalg halveret

Hos Struers Friske Bilhus blev der solgt halvt så mange biler i søndags som normalt.

Direktør Per Steen Pedersen har da også sendt halvdelen af salgsstyrken på fire mand hjem for at afvikle ferie.

I værkstedet er en enkelt mekaniker på vej på ferie, mens aktiviteterne i knapt så stort et omfang er påvirket af det lukkede samfund.

- Vi har ældre kunder, der vælger at sløjfe en aftale, mens der altid er kunder, der får akut brug for værkstedet. Vi har booket kalenderen med værkstedsbesøg de kommende 14 dage, så her er vi helt overordnet ikke så påvirket af situationen, siger Per Steen Pedersen.

- Vores medarbejdere har taget ferie uden at kny og har udvist samfundssind. Den her trussel er så stor, at det er den rigtige beslutning at lukke samfundet ned. Vi håber, at vi kan ride stormen af ved at hjælpe hinanden, og at der også er hjælp på vej til de små erhvervsdrivende, der for nogles vedkommende er ude i en ren overlevelseskamp, siger Per Steen Pedersen.

Annonce
Lemvig For abonnenter

Det ene sted kan de nærmest ikke huske, hvornår der sidst er kommet nyfødte til - det andet sted kan de hver dag høre byens børn fra stuen

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce