Annonce
Mærkedage

Erna runder de 100 år i fin stil

Billedet af den snart 100-årige Erna har Dagbladet lånt af Holstebro Valgmenighed, som har skrevet i kirkebladet om den runde fødselsdag. Foto: Hans Damgaard
"Erna var en utrolig husbestyrerinde for min bedstefar", siger Johanne Margrethe Ulsøe Christensen om åndsfriske Erna Houmark Andersen, der fylder 100 år den 4. april.

100 Lørdag den 4. april fylder Erna Houmark Andersen, Rudesvej 21, Holstebro ,100 år.

Vi har modtaget følgende fra om Erna Houmark Andersen fra Johanne Margrete Ulsøe Christensen, Frederikshavn, barnebarn af Kresten Ulsøe:

Erna blev født i Sillerslev på Mors. Da hun var 14, flyttede familien til Bur. I en alder af 19 år, efter at have tjent på ”Burgård” i Bur, kom frk. Erna Sandersen i huset hos Johanne og Kresten Ulsøe på gården ”Ø. Trasbjerg” i Måbjerg, hvor hun efter kort tid måtte overtage det huslige arbejde, da fru Ulsøes helbred svigtede. Da Kresten Ulsøe blev sognerådsformand blev arbejdet ikke mindre, da mange af sognets beboere fik ærinder til gården.

Efter at Kresten Ulsøe havde overladt gården til sin eneste søn, Laurits Ulsøe, og var flyttet til Skivevej, hvor fru Ulsøe døde, var Erna til stor hjælp med det daglige arbejde i huset, samt hun hjalp til med at klare sognets mange gøremål.

Da Kresten Ulsøe døde i 1965, boede Erna de kommende tre år alene i huset på Skivevej, hvor hun som altid passede hus og have på bedste vis, og hvor mange nød godt af hendes trofasthed og store gæstfrihed.

I 1968 giftede Erna sig med gårdejer Houmark Andersen og flyttede til gården ”Gårdhøje” i Måbjerg. Hun havde 16 dejlige år på gården, hvoraf de sidste seks år var som enke. Erna nød arbejdet på gården, hvor hun havde stort hus og parklignende have. Hendes store gæstfrihed kom både naboer, venner og familie til stor gavn.

I 1984 købte Erna sit dejlige hus på Rudesvej i Holstebro, hvor hun stadig bor. Her kender hun næsten alle på vejen, hvilket giver hende mange daglige glæder. Hendes hjælpsomhed og godhed er til glæde for mange. Erna er meget opmærksom, hvilket gør hende til et rigt menneske med et stort netværk.

Hendes store interesse er haven, hvor hun nyder at se blomsterne gro og følge fuglene, som bliver flittigt fodret. Da Erna har et godt helbred, holder hun gerne selv hus og have, dog har hun tilladt sig i de senere år at tage hjælp til havearbejde og rengøring.

Valgmenighedskirken i Holstebro besøges så tit, som Erna kan, og hun tager stor del i kirkens aktiviteter, hvilket er med til at berige hendes liv.

Møder, foredrag, plejehjemsbesøg, vennebesøg, fødselsdage og besøg af gæster i hjemmet giver Erna et blomstrende liv. Hun har et positivt livssyn, så alle, der kender Erna, sætter stor pris på hende.

Erna er et billede på, at det kan betale sig at yde, så får man stor glæde af at leve, derfor er der mange, som vil tænke på Erna på fødselsdagen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur For abonnenter

Kære Svend. Næste gang jeg kommer til Danmark, ringer jeg naturligvis til dig... med varm hilsen og høj agtelse, Kathleen Kennedy

Annonce