Annonce
Navne

Et aktivt menneske har sagt farvel

Jørgen Buhl, tidligere skoleinspektør ved Lemtorpskolen i Lemvig, er død 84 år. Pressebillede

Lemvig: Søndag 21. april 2019 sov Jørgen Buhl, tidligere skoleinspektør ved Lemtorpskolen i Lemvig, ind efter en kort periode med svær sygdom. Han blev 84 år og efterlader sig sine tre børn, Birgitte, Thomas og Marie Louise, svigerbørn, børnebørn og oldebørn, samt venner og tidligere kolleger.

Jørgen Buhl blev født i Jelling i 1934 som søn af af lærer Thomas Pedersen og spillelærer Dagny Buhl Pedersen. Efter militærtjeneste i Aalborg, indledte han seminarieuddannelsen. Under et besøg hos en lærekollega mødte han sin fynske Else og de blev gift i 1959 i Ringe Kirke, hvorfra hun kom.

I 1960 flyttede ægteparret til Herning, hvor Jørgen Buhl blev ansat som lærer ved Herningsholmskolen. I 1961 fik de datteren Birgitte og i 1963 siden Thomas. Familien flyttede til et nybygget rækkehus i Hammerum.

Jørgen Buhl var i disse år en passioneret svæveflyver, men på jorden stod Else ofte med de to børn og mange gange måtte han vælge familiens behov frem for for flyvningen. Han mistede dog aldrig interessen eller passionen for fly og flyvning.

Familien boede i Hammerum indtil 1970, hvor Jørgen Buhl fik tilbudt en stilling som skoleinspektør ved Klinkby Skole. Han var på det tidspunkt én af landets yngste skoleinspektører, men allerede i 1972 blev han tilbudt ansættelse i en tilsvarende stilling på Lemvig Byskole, der senere flyttede til den nybyggede skole, Lemtorpskolen, hvor Jørgen Buhl var en engageret skoleinspektør indtil sin pensionering.

I 1973 kom Marie Louise til verden og familien’s base var huset på Jens Søndergaardsvej 26.

Som skoleinspektør i Lemvig var en afholdt og vellidt leder, der udover sin stilling på skolen også engagerede sig i forskellige tillidshverv. Fra 1985 sad han i Skolelederforeningen i Ringkøbing amtskreds’ repræsentantskab og siden var han desuden en vellidt formand for Lemvig teaterkreds.

Udover disse tillidshverv var Jørgen Buhl ligeledes igennem mange år broder i Odd Fellow Ordenen i Lemvig og her overmester i flere perioder. Else Buhl blev på et tidspunkt Rebekka søster og de havde begge interessen for logen igennem mange år.

I 1997 stoppede Jørgen Buhl sit aktive virke. Han og hustruen blev boende i Lemvig i yderligere nogle år, før de solgte huset og flyttede til et nybygget andelsbyggeri på Sletten i Holstebro, som Jørgen Buhl snart blev formand for.

Fra Guldblommen 18 på Sletten havde ægteparret naturen som nabo og udsigt til vandkraftsøen. Det blev til nogle gode år med udenlandsrejser og fritidsaktiviteter, herunder ikke mindst mange ture med campingvognen.

I de senere år var både Jørgen og Else Buhl dog præget af sygdom. Else Buhls helbred var svigtende og hun flyttede til Mellemtoft plejecenter og da muligheden bød sig, flyttede Jørgen Buhl ligeledes til plejecenteret som rask medfølgende ægtefælle.

Else Buhl gik bort i oktober 2018 og Jørgen Buhl nåede kun at bo på plejecenteret et års tid, før han fik konstateret en ondartet lungekræftsygdom.

Jørgen mødte altid livet med et åbent sind og han var igennem hele livet engageret i musik, kultur og naturen og han stortrivedes i samværet med mennesker. Jørgen elskede at debattere, og havde igennem livet et oprigtigt ønske om at gøre en forskel. Jørgen’s interesse for sine medmennesker, sin store familie, livets små og store pudsigheder vil altid stå som en lysende fakkel omkring hans minde.

Jørgen Buhl udtrykte sig ofte med humor og således også indtil det sidste, hvor han ønskede, at der på gravstenen skulle stå; ”Tak for besøget” …

Men det er familien, der takker for, hvad han og hustruen udrettede sammen igennem et langt og vellevet liv, hvad de gav familien, der står tilbage og fordi Jørgen Buhl kæmpede imod sygdommen - og fordi han fik fred til sidst.

Ære være Jørgen’s minde.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Søren V. Jensen overtager murer-firma

Kultur

Sea War Museum er åbent igen

Kultur

Ole & Elo streamer aflyst koncert

112

Mand løb nøgen rundt

Annonce