Annonce
Kultur

Et "scoop", gratis øl og spilleplan på plads: Gratis festival sigter efter rekordhøjder i konkurrencetung weekend

- Udover Juncker så tror vi også, at Franciska og De Frigjorte bliver nogle store oplevelser, og de unge knægte fra Lemvig, B4, bliver helt sikkert også et besøg værd, vurderer Michael Reinicke Sørensen det program, Udkantsrock i år kan præsterere. Arkivfoto: Johan Gadegaard
Musikfestivalen Udkantsrock erkender, at selvom konkurrencen om publikums gunst er hårdere end nogensinde, så spiller vejret den største faktor: - Vi er meget afhængige af vejret, nok mere end andre, siger arrangør.

Holstebro: Rekorden blev sat i fjor. Det var tilmed en fordobling i forhold til året før.

Der kom 1000 mennesker til den gratis festival Udkantsrock i skoven ved Sir-Lyngbjerg.

I år er konkurrencen tilskærpet.

- Selv om Udkantsrock i år er oppe imod Goliat, alias Musikteatret i Holstebro, som byder på Sting fredag aften, samt Karl William, Mads Langer og Anne, Sanne og Lis om lørdagen, så håber vi stadigvæk, at vi kan trække +1000 gæster i skoven den 22. juni. Men der er jo stor konkurrence i denne weekend, hvor der ligeledes er Street Food Festival i Holstebro, erkender formand Michael Reinicke Sørensen.

Man agter at kæmpe for sin andel af opmærksomheden. Udover at festivalen som altid er gratis, lokker man med buskørsel hjem fra skoven, gratis øl i et par timer, og så glæder formanden sig over "et scoop ved at få Christian Juncker til at tage turen fra Brønshøj til Krunderup". Juncker er født i Holstebro, og modsat de andre navne på plakaten har han udgivet flere plader - mere end 1,1 million gange er hans sang "Havana" fra 2014 blevet afspillet på musiktjenesten Spotify.

- Vi synes, vi har gjort, hvad vi kan i år, og vi er meget tilfredse med de 14 navne på programmet. Men vi er meget afhængige af vejret, nok mere end andre. Har man købt en billet til en musikoplevelse, så trodser de fleste nok regnen, men det er nok sværere til et gratis arrangement, siger Michael Reinicke Sørensen, der signalerer, at skulle vejret og publikum svigte, så overlever man:

- Skulle vejrguderne ikke være med os, så må vi jo tage det derfra. Det vælter nok ikke korthuset trods alt.

Programmet

Således ser spilleplanen for Udkantsrock ud, den 22. juni:

Gyllescenen

Klokken 10:00: Naur Sir Jam

Klokken 11:20: Just Crusin`

Klokken 13:15: Fru Hansens Bolsjeri

Klokken 15:00: Franciska

Klokken 17:15: De Frigjorte

Klokken 19:00: Silly Beats

Klokken 20:45: Djangoes

River Saloon scenen

Klokken 10.40: Viseværkstedet

Klokken 12.15: B4

Klokken 14.10: Dads of Duty

Klokken 16.00: Juncker

Klokken 18.10: Sejbjerg Trio

Klokken 20.00: Marc Henriksen

Klokken 21.45: Co-Incident

Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Vindagen markeres i marken

Mest læste

Lemvig

Jobprojekt hjælper i arbejde

Kultur For abonnenter

Bogkassen anbefaler: Når historierne tappes fra evighedens tønde

Bøger: Hvis man er til lyrik, er Einar Már Gudmundssons nye digtsamling ”Til rette vedkommende” en lise for sjælen. Hvis ikke man er til lyrik, skal man se at blive det i en fart. For denne lille, sansende og smukke bog er det tåbeligt at snyde sig selv for. ”Til rette vedkommende” er Gudmundssons fjerde digtsamling gennem 28 år som succesrig forfatter. Romanerne har fyldt mest. Det var også for en roman, ”Universets engle”, at han i 1995 blev tildelt Nordisk Råds Litteraturpris. Alligevel er Einar Már ifølge eget udslag mest glad for digtene. Han mener i øvrigt ikke, der er så stor forskel mellem prosa- og lyrikgenrerne. Lyrik skal rumme en historie, siger han, og prosa skal også være poetisk. Den holdning præger forfatterskabet, både når der digtes, og når der skrives prosa. ”Til rette vedkommende” er nok den lyseste, den letteste, den mest livsglade af Einar Már Gudmundssons fire digtsamlinger. Ikke på den måde, at digtene er uden dybde eller alvor - tværtimod. (Manden er jo islænding ...). Men fordi digtene trods tvivl, trods skygger og understrøm rummer en dejlig livsglæde. En samling digte - eller for den sags skyld en stor, episk roman - ville ikke være Gudmundsson, hvis ikke der var et glimt i øjet og en række underfundige formuleringer, der er alt for spændende eller smukke til bare at blive læst. Gudmundsson kræver tanker hos læseren. Alt andet er umuligt. Som når han skriver: Hvis du tapper historier fra evighedens tønde giver jeg kaffe på benzintanken og viser dig forstadskvartererne, småbyerne som sover og småbyerne som holder sig vågne, sindets udkanter, fodgængertunneller og baghaver, byen bag ved tiden ... En smuk strofe, ganske typisk for den nye digtsamling. Den kredser om mennesket i universet, den rummer klare eksistentielle emner - og den skildrer et samfund i evig forandring. Som når digtet fortsætter: Kaffebarerne, hvor kopperne dampede af digte/antikvariaterne som nu er forsvundet/excentrikerne som er døde/og det lille hus på skråningen/som for længst er borte ... Sådan er det jo. Det er en digters skildring af et samfund, der udvikler sig. Og under udviklingen også mister noget. Tiden er ikke til excentrikere - eller skæve eksistenser - og ikke til et lille hus på en skråning.

Annonce