Annonce
Debat

Et universitet i Holstebro betyder meget mere for Midt- og Vestjylland

Uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen (S) vil styrke uddannelsesmulighederne uden for de store byer - og så vil Holstebro være et godt bud på en universitetsby, mener læserbrevsskribenten. Foto: Olafur Steinar Gestsson/Ritzau Scanpix

Læserbrev: Statsministeren påpegede i sin nytårstale vigtigheden af flere lokale uddannelsesmuligheder, hvilket har medført at uddannelses- og forskningsministeren Ane Halsboe-Jørgensen forbereder konkrete initiativer for at styrke uddannelsesmulighederne uden for de store byer. Desuden har indenrigsminister Kaare Dybvad anført, at unge i provinsen skal have uddannelsesmuligheder også i de mindre byer.

Som Helge Sander nævner i sit læserbrev den 2. marts 2021 er Herning på flere områder blevet begunstiget (som for eksempel da ”Super sygehuset” fejlagtigt blev placeret i Herning på grund af politiske studehandler). Derfor bør man fremadrettet se på tiltag, der i større grad gavner Vest- og Nordvestjylland og undgå yderligere centralisering.


Såfremt man ønsker at tilgodese det midt- og nordvestjyske område med videregående uddannelser, vil den absolut bedste placering af universitetsuddannelser være i Holstebro.Det skal anføres at 1/6-del af den danske produktionsvirksomhed foregår i det nordvestjyske område, og disse mange forskellige virksomheder vil i fremtiden få et stadigt stigende behov medarbejdere med en akademisk baggrund.

Såfremt man ønsker at tilgodese det midt- og nordvestjyske område med videregående uddannelser, vil den absolut bedste placering af universitetsuddannelser være i Holstebro.

Her vil det være muligt at pendle fra alle områder i Nordvestjylland (Thisted, Skive, Lemvig, Struer, Ringkøbing og Herning) idet der fra disse midt- og nordvestjyske områder vil være den samlet set korteste afstand til videreuddannelser såfremt disse uddannelser placeres i Holstebro.

Samtidig vil en universitetsplacering i Holstebro i større udstrækning være med til at fastholde unge med videregående uddannelser i det midt- og vestjyske område til gavn for vore produktionsvirksomheder. Sandsynligvis kan vi forvente at langt flere end halvdelen af de dimitterede fra et universitet i Holstebro vil slå sig ned i den vestlige og nordvestlige del af Jylland.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Det betyder de nye indrejseregler for grænsehandlen: Efter disse datoer kan du handle i Tyskland

Annonce