Annonce
Erhverv

Kvinder med anden etnisk baggrund end dansk vil gerne i job - men virksomhederne bliver hjemme

Blikfanget for Code of Care-arrangementet er en flok etniske kvinder, der har drømme om vidt forskellige job. PR-foto
- Kom ud af busken, lyder opfordringen til ervervslivet, fra Lone Østergaard, koordinator i Code of Care. Kun 25 er foreløbigt tilmeldt stort anlagt event.
Annonce

Holstebro: 25 tilmeldinger.

Det var torsdag den nedslående status for et stort anlagt Code of Care-arrangement næste torsdag hos Via på Struervej med det formål at skaffe småjobs til kvinder med anden etnisk baggrund end dansk.

- Vi har gjort rigtig meget: brugt vores omfattende netværk, annonceret, afleveret mange invitationer personligt. Så vi forstår ikke helt den manglende respons, siger Lone Østergaard, koordinator hos Code of Care.

Da organisationen i april holdt møde i Struer kom der 175 deltagere og blev skabt 54 jobåbninger. I Greve, Fredericia, Hedensted, Viborg, Favrskov og Thisted er det også lykkedes at samle mange virksomheder.

Derfor appellerer Lone Østergaard til det lokale erhvervsliv om at møde op.

- To-tre timers ansættelse for en kvinde med anden etnisk baggrund kan være med til at gøre en kæmpe forskel for hende og give hende en start på arbejdsmarkedet. Men det er virksomheden, der skal lukke døren op. Kvinderne kan ikke gøre det selv, fortæller hun.

Borgmester H.C. Østerby (S) bakker op.

- Hver gang en virksomhed åbner dørene for en udsat og siger "Dig har vi brug for", er betydningen for den pågældende meget afgørende, og der skabes værdi for både virksomheden og samfundet, siger han i en pressemeddelelse.

Kvinderne har energi, lyst og motivation til at arbejde - også med opgaver, som måske betragtes som kedelige og rutineprægede.

- For eksempel at pakke varer ud af kasserne, giver Lone Østergaard som eksempel.

Virksomhederne skal ikke bekymre sig om papirarbejdet ved en ansættelse. Det assisterer kommunens jobcenter med, oplyser hun.

Ved torsdagens møde holder entertaineren Jakob Haugaard et foredrag med titlen "Mit liv udenfor og vejen tilbage".

Peter Nørgaard, Code of Care Danmark, giver gode argumenter for socialt ansvar, og der gives et konkret eksempel på en succesfyldt ansættelse.

Før Jakob Haugaard erobrer scenen, lægges der op til debat om, hvad der skal til for at inkludere flere i arbejdsmarkedet.

Det er Code of Cares Kvinde Taskforce Holstebro, der er formel arrangør.

Entertaineren Jakob Haugaard fortæller om sit eget skæve liv ved arrangementet. PR-foto
Annonce
Annonce
Lemvig

Vægterne ikke med i programmet

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Fødselstal nærmer sig bundrekord

Lemvig

Nyt tag kostede overskud i LGF

Annonce